Saslušavaju Mladića o zločinima Nasera Orića

Crna Hronika

Autor:

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da će tražiti dozvolu od Tribunala u Hagu da sasluša haškog optuženika Ratka Mladića o zločinima koje su muslimanske snage pod kntrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u istočnoj Bosni.

Ratko Mladić, ratni zločini, Naser Orić, civili, Istočna Bosna

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da će tražiti dozvolu od Tribunala u Hagu da sasluša haškog optuženika Ratka Mladića o zločinima koje su muslimanske snage pod kntrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u istočnoj Bosni.

Kako je saopšteno, oni će tražiti dozvolu od sekretarijata Tribunala u Hagu da se Mladić sasluša o zločinima koje su muslimanske snage počinile u periodu od aprila 1992. do juna 1995. godine.

Događaji koje Tužilaštvo za ratne zločine istražuje nisu obuhvaćeni optužnicom koju je Tribunal u Hagu podigao protiv Nasera Orića, ističe se u saopštenju, radi se o lokacijama od Zvornika do Skelana i okolini Srebrenice. Takođe, uključena su i mesta Fakovići, Hajvaz, Zalazje, Ilino brdo, Crni vrh, Šekovići, Bratunac, Kravica, Kragljivade, Konjević polje, Glogovo polje i druga.

Haški tribunal je 3. jula 2008. godine pravnosnažno oslobodio krivice ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića za zločine nad Srbima u tom gradu počinjen 1992. i 1993. godine, piše u saopštenju. Apelaciono veće Tribunala, kako je saopšteno, time je preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u leto 2006. godine kojom je Orić bio proglašen krivim i osuđen na dve godine zatvora što nije sprečio zločine nad Srbima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (43)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • ZA SVA VREMENA

  ZA SVA VREMENA

  Dobro si se naslovio Ludi Milojko, ne bih ja nista dodavao, vidi se po tvom komentaru pri kojem si ti stepenu intelekta.

  100 Odgovori 
 • Crnogorac

  Crnogorac

  Bio sam mlad oficir RATKO mi je bio komandant kada nas je država ostavila na cjedilu,ovakvi se u srpskom i crnogorskom narodu rijetko rađaju ali se rode baš kad zatreba dođu uđu u istoriju i tu ostanu a ovi koji ih hapse i koji im sude na zemlji budu privremeno i tu se njhova priča završava.Srećno GENERALE.

  68 Odgovori 
 • |Moskva

  |Moskva

  A sta je cekalo do sada Tuzilastvo za ratne zlocine. I bez Mladica se znalo i zna se, sta su horde i mudzahedini Nasera Orica radili srpskom narodu. Ali NE to nije vazno... Jer su srbi u pitanju. Sram da vas bude.

  63 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dutch_pro

  Dutch_pro

  ..nasli ste pravog co''eka za tako nesto,..sszar NE-vidite da je ovu Srpsku taktiku svak skuzio i ona NE-pije vodu,...

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!