Sastanak Dačić-Ešton moguć već 27. jula

Politika

Autor:

Dogovor sa Eštonovom je da Dačić u Brisel dođe pošto bude izabrana vlada ali da, imajući u vidu procediralne razloge i obaveze koje predstoje njenom izboru, nije sigurno da će proces biti okončan do 26. jula - planiranog datuma za put u Brisel

, eu, ketrin eston, vuk jeremic,

BEOGRAD - Mandatar Ivica Dačić izjavio je danas da će na sastanak sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton u Briselu otići 27. jula ukoliko bude izabran za premijera, a u koliko se to iz procediralnih razloga ne dogodi do tog datuma poseta će biti odložena.

Dačić je po završetku sastanka sa predstavnicima verskih zajednica rekao novinarima da je dogovor sa Eštonovom da u Brisel dođe pošto bude izabrana vlada ali da, imajući u vidu procediralne razloge i obaveze koje predstoje njenom izboru, nije siguran da će proces biti okončan do 26. jula - planiranog datuma za put u Brisel.

"Dogovoreno je da moja prva poseta kao premijera bude u sedištu Evropske unije i neći ići dok ne budem izabran. Išao sam dovoljno puta pre izbora za premijera", naveo je Dačić u Palati Srbija.

Mandatar je podsetio da evropska administracija na godišnji odmor ide posle 27. jula.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Važno je da sporazum zaživi i da srpska zajednica pokaže želju za mirnim životom na KiM Milorad Dodik, predsednik RS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!