SAVETI ZA MLADOLIK IZGLED VAGINE: Ovih 5 trikova će vam pomoći u tome
Foto: Profimedia

Saveti

SAVETI ZA MLADOLIK IZGLED VAGINE: Ovih 5 trikova će vam pomoći u tome

Žena -

Gotovo svaka žena se trudi da vaginu zaštiti od infekcija, od neugodnih mirisa. Takođe je bitno da da sačuvate zdravlje svoje intimne regije i da istovremeno uspete da sačuvate njen mladolik izgled.

Predstavljamo vam savete koji će vam pomoći da odžite vaginu mladom:

1. Bitno je da intimnoj zoni dopustite da diše

Na spisku onoga što treba da izbegavate nalazi se sintetički veš jer dok ga nosite, do vagine ne dolazi dovoljno vazduha zbog čega se stvaraju uslovi za razmnožavanje bakterija. Kupujete pamučni veš. Noću bi bilo dobro sa spavate bez ičega na sebi.

2. Izbegavajte parfeme za vaginu

Može da vam se učini kao brzo rešenje, ali upotreba parfema za intimno područje nikako se ne preporučuje. Ovakva sredstva narušavaju prirodni pH vagine, stvaraju kožu izuzetno suvom i povećavaju rizik od nastanka više vrsta infekcija.

3. Pažljivo birajte sredstva za tuširanje

Kožu vagine mogu da isuše i neadekvatna sredstva za tuširanje. Ona izazovu poremećaj u balansu bakterija na koži i samim tim vode do infekcija. Koristite prirodne sapune i vodu.

4. Depilacija nije poželjna

Dermatolozi kažu da uklanjanje stidnih dlaka nije najbolje rešenje. Depilacijom se skidaju dlake koje sprečavaju da znoj dopre do vagine i koje je štite od infekcija.Iako veliki broj žena redovno depilira intimnu zonu, ovaj savet treba imati na umu kako se u depiliranju ne bi izgubila mera.

5. Redovno idite na ginekološke preglede

Ovaj savet je i te kako poznat, ali uprkos tome mnoge žene zaboravljaju da su redovni ginekološki pregledi njihova obaveza. Oni su zapravo preduslov da bi se intimno zdravlje očuvalo.

(healinglifeisnatural.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track