nova provokacija iz Prištine

Savetnik predsednika Nikolića isteran sa Kosova

Politika

Autor:

Marko Đurić je želeo da poseti monahe i građane Gračanice, a jake snage kosovske policije su mu presrele vozilo i sprovele ga do Merdara

Marko Đurić, SNS, vladajuće stranke, ujedinjenje, opstanak,

BEOGRAD - Kosovska policija prekinula je danas posetu savetnika predsednika Srbije Marka Đurića Gračanici i pod stražom ga sprovela do prelaza Merdare sa centralnom Srbijom, saopštio je danas Kabinet predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je reč o novoj provokaciji Prištine.
"Očigledno je da je incident, za koji su isključivi krivci privremene vlasti u Prištini, još jedan pokušaj da se pred nastavak pregovora zastraši nealbansko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji", saopštio je Kabinet predsednika. Zbog toga je neophodno da međunarodne organizacije, koje su prisutne na Kosovu i Metohiji, "obavljaju svoje dužnosti u skladu sa mandatom i ukažu jasno i nedvosmisleno privremenim vlastima u Prištini da više neće dozvoliti nikakve provokacije usmerene prema Republici Srbiji i njenim građanima", navodi se u saopštenju.

Đurić je, dodaje se, želeo da poseti monahe i građane Gračanice, a jake snage kosovske policije su mu "presrele vozilo", sprovele do Merdara i tako "nasilno prekinula" posetu. "Iako je ova poseta bila uredno prijavljena Euleksu i nije imala politički karakter, privremene vlasti u Prištini su demonstrirale silu i nepotrebno uputile još jednu provokaciju Republici Srbiji", dodaje se u saopštenju.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (34)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • oskar

  oskar

  Pa znas kako to u pravoj drzavi rade? Ako diplmata sa diplomatskim pasosem hoce da udje mora prvo da se najavi drzavi domacinu. A nesto sumnjam da se ovaj najavio tkz vladi u Pristini.

  25 Odgovori 
 • GUARANA

  GUARANA

  male nevolje sa komsijama......

  18 Odgovori 
 • Djuli

  Djuli

  Kao obican gradjanin svaki moze da ide na Kosovo,dodjes na granici u Merdare pokazes pasos nasoj policiji oni nesto pisu pa zatim imas medju prostor jedno 200-300m pa ponovo i to policija Kosova i na tri jezike pise dobro dosli na Kosovo, pregledaju pasos pitaju gde idete i pozeleti dobro doslicu.Isti je postupak kao kad idete napr u Bugarskoj.Dal ... više je to drzava ili nije neznam ali mislim da ima sve atribute drzave.

  16 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Slatko zlo

  Slatko zlo

  Ne ovo nije film vec stvarnost!

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!