nova provokacija iz Prištine

Savetnik predsednika Nikolića isteran sa Kosova

Politika

Autor:

Marko Đurić je želeo da poseti monahe i građane Gračanice, a jake snage kosovske policije su mu presrele vozilo i sprovele ga do Merdara

Marko Đurić, SNS, vladajuće stranke, ujedinjenje, opstanak,

BEOGRAD - Kosovska policija prekinula je danas posetu savetnika predsednika Srbije Marka Đurića Gračanici i pod stražom ga sprovela do prelaza Merdare sa centralnom Srbijom, saopštio je danas Kabinet predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je reč o novoj provokaciji Prištine.
"Očigledno je da je incident, za koji su isključivi krivci privremene vlasti u Prištini, još jedan pokušaj da se pred nastavak pregovora zastraši nealbansko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji", saopštio je Kabinet predsednika. Zbog toga je neophodno da međunarodne organizacije, koje su prisutne na Kosovu i Metohiji, "obavljaju svoje dužnosti u skladu sa mandatom i ukažu jasno i nedvosmisleno privremenim vlastima u Prištini da više neće dozvoliti nikakve provokacije usmerene prema Republici Srbiji i njenim građanima", navodi se u saopštenju.

Đurić je, dodaje se, želeo da poseti monahe i građane Gračanice, a jake snage kosovske policije su mu "presrele vozilo", sprovele do Merdara i tako "nasilno prekinula" posetu. "Iako je ova poseta bila uredno prijavljena Euleksu i nije imala politički karakter, privremene vlasti u Prištini su demonstrirale silu i nepotrebno uputile još jednu provokaciju Republici Srbiji", dodaje se u saopštenju.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (34)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • oskar

  oskar

  Pa znas kako to u pravoj drzavi rade? Ako diplmata sa diplomatskim pasosem hoce da udje mora prvo da se najavi drzavi domacinu. A nesto sumnjam da se ovaj najavio tkz vladi u Pristini.

  25 Odgovori 
 • GUARANA

  GUARANA

  male nevolje sa komsijama......

  18 Odgovori 
 • Djuli

  Djuli

  Kao obican gradjanin svaki moze da ide na Kosovo,dodjes na granici u Merdare pokazes pasos nasoj policiji oni nesto pisu pa zatim imas medju prostor jedno 200-300m pa ponovo i to policija Kosova i na tri jezike pise dobro dosli na Kosovo, pregledaju pasos pitaju gde idete i pozeleti dobro doslicu.Isti je postupak kao kad idete napr u Bugarskoj.Dal ... više je to drzava ili nije neznam ali mislim da ima sve atribute drzave.

  16 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Slatko zlo

  Slatko zlo

  Ne ovo nije film vec stvarnost!

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!