Sedmoro poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Alibunara

Stravično

Sedmoro poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Alibunara

Crna Hronika -
„Opel“ sa mladim Romima zakucao se u teretnjak koji je parkirao Radovan R. (24)

BEOGRAD - Stravično!Sedmoro Roma poginulo je juče oko 1.30 u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Pančevo - Novi Banovci. U ovom stravičnom udesu poginuli su Bogica Dimitraško (22), Mile Nikolić (26) i rođena braća Nenad (16) i Stevan Jankov (20) iz Banatskog Novog Sela, kao i Rajko (20) i Neđa Konstantin (17) iz Vladimirovaca i Ilija Novakov (23) iz Vladimirovaca.Prema prvim rezultatima istrage, do nesreće je došlo tako što je vozač „opela“ svom silinom udario u kamion pun pšenice, koji je vozač Radovan R. (24) zaustavio zbog kvara!- Mi još utvrđujemo da li je vozač kamiona propisno obeležio svoje vozilo, a pošto je zaustavio kamion na mestu na kom je ugrozio bezbednost drugih vozača, od­ređeno mu je policijsko zadržavanje - izjavio je Zvezdan Radojković, načelnik pančevačke policije.Stravična tragedija u crno je zavila Banatsko Novo Selo!- Jutros su mi javili da je moj Bogica poginuo... Kažu mi da je moj sin vozio „opel“, ali ne znam zašto su se slupali. Sam sam ga odgajio, bez majke... On je bio oženjen, imao je troje dece i ona će sada biti siročići - priča Perica Dimitraško, otac nastradalog Bogice.Bogica, braća Nenad i Stevan Jankov, kao i Mile Nikolić živeli su u romskom naselju u Banatskom Novom Selu i bili su dalji rođaci. Da tragedija bude veća, Mile Nikolić je pre dve godine, gotovo na isti dan, ostao bez mlađeg brata, koji je takođe poginuo u sudaru!- Moja deca su bila na slavlju kod rođake koja treba uskoro da se porodi. Popili su malo, veselili se, a gde su posle otišli ne znam, ali, eto, nisu se vratili. Ostala sam bez dva sina, bez dva junaka - jecala je Suzana Jankov, majka Nenada i Stevana.

Okanović: Biće i 200 poginulih tokom leta!Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost Saobraćaja rekao je za Kurir da „nerad u oblasti bezbednosti saobraćaja dolazi na naplatu“!- U julu i avgustu su, nažalost, svake godine krvavi srpski putevi. Ako se ovaj trend nastavi, imaćemo 200 poginulih tokom leta - upozorava Okanović.On dodaje da su glavni problemi u saobraćaju prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i nevezivanje pojasa.- Iako se s tim problemima susrećemo godinama, niko ništa nije preduzeo kako bi se uticalo na svest vozača. Vozači su onakvi kakve smo ih mi napravili. Sistem obuke je isti, u školama nema saobraćajnog vaspitanja, nemamo kampanju kojom bi se uticalo na svest vozača. Mi moramo kod vozača da izgradimo svest da treba da veže pojas čim uđe u automobil, ne zbog kazne od 5.000 dinara, već zato što je uveren da će mu taj pojas spasti život - kaže Okanović.

Mile Nikolić, Stevan Jankov, Nenad Jankov
Mile Nikolić, Stevan Jankov, Nenad Jankov

Drumovi kao ratište2. JUL - Sedmorica mladića su poginula kad su „opelom“ podleteli pod kamion na magistralnom putu između Vladimirovaca i Banatskog Novog Sela.1. JUL - Sestre Slađana (24) i Julijana (20) Mihajilović i njihova drugarica Nina Petrović (21) su poginule, dok je Milan Pantelić (28) povređen kad su na putu Čačak-Požega sleteli s kolovoza i udarili u betonski stub.1. JUL - Dragan Vesić (35), njegova majka Nadežda (59) i očuh Pavao Samardžija (57) poginuli su u sudaru „mazde“ i „juga“ na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca.30. JUN - M. B. iz Bogatića poginuo je kad se „jugom“ kod Bogatića sudario s traktorom.30. JUN - Motociklista Slobodan Rosić (65) poginuo je kad je na njega na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Glogonjski rit naleteo „jugo“.29. JUN - Mirjana Vesković (46) iz Varvarina i šestogodišnja Marina M. iz Paraćina su poginule, dok su četiri osobe povređene, kad je njihov „mercedes“ naleteo na kamion kod Bačke Topole.29. JUN - Milivoj D. (88) iz Novog Sada poginuo je kad je na njegov džip kod Stepanovićeva naleteo voz.

Dragiša Simić: Vozači, budite oprezni!Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, apelovao je na vozače da paze kako voze, da ne piju alkohol pre sedanja za volan, da voze odmorni i ispavani, da ne prekoračuju brzinu i da ne čine druge prekršaje. Naročito treba da paze na vožnju u uslovima tropskih vrućina.- Molim sve vozače i da u uslovima smanjene vidljivosti prilagode vožnju uslovima puta. Molim i mlade vozače, koji voze novije i jače automobile, da se ne igraju svojim i tuđim životima - rekao je Simić.On je poručio građanina da prijave policiji svakog vozača koji vozi bahato ili izlazi iz kafane i pijan i seda za volan jer takvi vozači predstavljaju opasnost po sebe i druge.

Milošev : Vozač kamiona R.R zadržan u policiji

Sedam osoba je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 01.20 na magistralnom putu Pančevo – Vršac, na putu između Banatskog Novog Sela i Pančeva. Nesreća se dogodila kada je putničko vozilo marke opel kadet, udarilo u kamion koji je stajao na putu. Na licu mesta poginulo je sedam lica koja su se nalazila u putničkom vozilu, kaže za Radio Pančevo Jovica Milošev, načelnik saobraćajne Policije Pančevo. Vozač kamiona R.R zadržan je u policiji. Teretno vozilo se kretalo iz pravca Banatskog Novog Sela ka Pančevu, kaže Milošev i dodaje da je R.R. vozilo zaustvilo na mestu na kome je ugrozilo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Tada je u zadnji, priključni deo terentnog vozila, svojim prednjim delom udarilo putničko vozilo, koje se kretalo iz istog pravca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja