ZEM-NOVI SAD-ŠTAMPA

Šeflin: Srbija će morati da prizna Kosovo

Politika

Autor:

Šeflin je rekao da će "veoma pažljivo" pratiti novog predsednika i novu Vladu Srbije i doneti odluku na osnovu onoga što SNS radi kao i toga da li je njen doprinos evropskim narodnjačkim partijama jasan i dosledan

EU granica, granicni prelaz

NOVI SAD - Član Komiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove Đerđ Šeflin ocenio je da će Srbija "pre ili kasnije" morati da prihvatiti nezavisnost Kosova.

"Prema kriterijumima iz Kopenhagena, države koje žele da uđu u EU moraju da sprovode politiku dobrosusedstva sa svim komšijama. To je stari uslov, a ne nešto novo. To znači da će, pre ili kasnije, Srbija morati da prihvati da je Kosovo nezavisna država, bez obzira koliko joj to bolno bilo", rekao je Šeflin za novosadski Dnevnik.

Na pitanje koje uslove mora ispuniti Srpska napredna stranka (SNS) da bi se priključila evropskim narodnjacima, Šeflin je rekao da će "veoma pažljivo" pratiti novog predsednika i novu Vladu Srbije i doneti odluku na osnovu onoga što SNS radi kao i toga da li je njen doprinos evropskim narodnjačkim partijama jasan i dosledan.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (24)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • dejan

  dejan

  Ma stace nama EU.To bi bila najveca glupost koju bi napravili da udjemo u to trulo drustvo,tj.EU.Pa nek oni nekog drugog ucenjuju

  49 Odgovori 
 • ime

  ime

  Srbiji ne treba EU!
  Zapadna EU iskoristava istocnu tako sto ima jeftinu radnu snagu,kontrolise slab standard istoka kako bi mogla jeftino kupovati proizvode a mogla plasirati svoje smece("proizvode"?) u te zemlje!

  45 Odgovori 
 • slobodan

  slobodan

  Sutra,a možda i malo sutra,jer Kosmet nije naš komšiluk,već duša Srbije.

  45 Odgovori 

Poslednji komentar

 • komandant 1001

  komandant 1001

  Srbija kao potencijalni član evrointegracija bi sebi donela EU-TANAZIJU, ulaskom u te asocijacije,jer vidljivo je da su neki "pacijenti" EU teško "oboleli", a neki "pacijenti" (Države), na ekonomskim infuzijama, bez izgleda na daljni život. To Srbiji nije potrebno. Srbija ima vreme i prostor cementirati savezništvo sa Rusijom, a za njom, u bud ... više uće, će i zemlje teško oboljele od EVROVIRUSA.Uostalom, kako su govorili politčari, povesničari i znanstvenici, Balkan nije bio u Evropi.Sada im treba! Radi resursa, radi jeftine usluge rada, radi svog vlastitog širenja po Državama koje nikada nisu bili u sastavu povesne Evrope.....a koje su uvek u istoriji bile bijene od te Evrope!!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!