ZEM-NOVI SAD-ŠTAMPA

Šeflin: Srbija će morati da prizna Kosovo

Politika

Autor:

Šeflin je rekao da će "veoma pažljivo" pratiti novog predsednika i novu Vladu Srbije i doneti odluku na osnovu onoga što SNS radi kao i toga da li je njen doprinos evropskim narodnjačkim partijama jasan i dosledan

EU granica, granicni prelaz

NOVI SAD - Član Komiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove Đerđ Šeflin ocenio je da će Srbija "pre ili kasnije" morati da prihvatiti nezavisnost Kosova.

"Prema kriterijumima iz Kopenhagena, države koje žele da uđu u EU moraju da sprovode politiku dobrosusedstva sa svim komšijama. To je stari uslov, a ne nešto novo. To znači da će, pre ili kasnije, Srbija morati da prihvati da je Kosovo nezavisna država, bez obzira koliko joj to bolno bilo", rekao je Šeflin za novosadski Dnevnik.

Na pitanje koje uslove mora ispuniti Srpska napredna stranka (SNS) da bi se priključila evropskim narodnjacima, Šeflin je rekao da će "veoma pažljivo" pratiti novog predsednika i novu Vladu Srbije i doneti odluku na osnovu onoga što SNS radi kao i toga da li je njen doprinos evropskim narodnjačkim partijama jasan i dosledan.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Savet vozačima je da putuju danju jer najrizičnije doba je kada noć prelazi u dan Damir Okanović, Komitet za bezbednost saobraćaja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!