Šekerpare

Šekerpare

Recept dana -

Recept

- 250 g maslaca- 1,5 šoljica za kafu šećera u prahu - 4 šoljice griza - 2 jajeta - 1/2 kašičice sode bikarbone- 1/2 kašičice praška za pecivo- 1 kesica vanilin šećera - 1 kašika soka sveže ceđenog limuna- 6 šoljica brašna - 1 žumance za premazPreliv: - 4 čaše vode - 4 čaše šećera - malo soka ceđenog limunaMaslac držan na sobnoj temperaturi, šećer i jaja dobro izmešati. Dodati ostale sastojke i napraviti testo. Odvajati male loptice (malo veće od oraha) i praviti ovalne oblike 1 cm debljine. Pripremljene kolačiće ređati u nauljen pleh ostavljajući malo razmaka između njih. Premazati ih umućenim žumancetom, pa odozgo viljuškom povlačiti linije po premazanom delu samo da ostane trag ili u sredinu staviti lešnik. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok ne porumene, pa preliti ih mlakim prelivom. Poklopiti i ostaviti na hladnom mestu da upiju tečnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track