ŠEŠELJ PORUČIO: Cilj SRS osvajanje trećine mandata!
Foto: Tanjug

Parlamentarni izbori

ŠEŠELJ PORUČIO: Cilj SRS osvajanje trećine mandata!

Politika -
Šešelj je poručio da SRS na izborima mora da osvoji što više glasova, navodeći da je važno da se u Skupštini Srbije ponovo čuje glas radikala

BEOGRAD - Pristalice Srpske radikalne stranke zatražile su danas sa protestnog skupa u Beogradu da se njihov lider Vojislav Šešelj, koji je 11 godina u Haškom tribunalu, pusti na slobodu i dođe u Srbiju.

Na skupu u Domu sindikata pročitana je i Šešeljeva poruka u kojoj je lider radikala zatražio od svoje stranke da na parlamentarnim izborima u Srbiji osvoji jednu trećinu mandata i time spreči promenu Ustava.

Šešeljevu poruku pročitao je njegov sin Aleksandar, a funkcioneri SRS su istakli da je njihov lider već 11 godina politički zatvorenik u Haškom tribunalu samo zato što se bori "protiv porobljavanja Srba i srpskog naroda".

Šešelj je poručio da SRS na izborima mora da osvoji što više glasova, navodeći da je važno da se u Skupštini Srbije ponovo čuje glas radikala. Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović istakao je da je Šešelj za 11 godina postao najpoznatiji politički zarobljenik na svetu dok je funkcioner SRS Zoran Krasić naglasio da okupljeni traže slobodu za Šešelja, da dođe u Srbiju i stane na čelo stranke i zemlje.

Na skupu je pročitao i pismo podrške lidera Komunističke partije Rusije Genadija Zjuganova, kao i češkog studentskog udruženja Crveno-beli.

Protestni skup obeležilo je skandiranje protiv predstavnika aktuelne vlasti, ali i opoziocionih stranaka uz isticanje slogana SRS da je za Kosovo i Rusiju, a protiv EU.

Na skupu su govorili lideri Obraza i SNP Naši, Mladen Obradović i Ivan Ivanović.Po zavšetku skupa okupljeni su, noseći stranačke zastave i obeležja, kao i slike sa Šešljevim likom krenuli u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Šetanja je protekla bez incidenata a završena je na Trgu Republike porukom Šarovića da radikali "Obraz" i SNP "Naši" od danas kreću u kompanju tokom koje će obići sva mesta u Srbiji.

Šarović je rekao i da se ljudi u Srbiji više ne dele na "na levicu i desnicu, već na žrtve tranzicije i one koji su se snašli", navodeći da je cilj SRS da okupi sve one koji su obespravljeni i osiromašili.

Protestnu šetnju, tokom koje se skandiralo i haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karađiću, obezbeđivala je redrska služba radikala ali i policija čiji su pripadnici preventivno bili raspoređeni na više lokacije po centru grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track