Šestomesečni parastos patrijarhu Pavlu

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Oglašavanjem crkvenih zvona, tačno u osam sati, počela je zaupokojena liturgija i šestomesečni parastos patrijarhu Pavlu.

parastos, pola godine, patrijarh, Pavle

BEOGRAD - Oglašavanjem crkvenih zvona, tačno u osam sati, počela je zaupokojena liturgija i šestomesečni parastos patrijarhu Pavlu.

Liturgiju je služio patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje vladika i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve. Parastosu su prisustvovali mnogobrojni vernici, poštovaoci patrijarha Pavla. Patrijarh Pavle je preminuo 15. novembra 2009. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Rođen je 11. septembra 1914. u Kućancima kod Donjeg Miholjca, u Hrvatskoj. Svetovno ime bilo mu je Gojko Stojčević. Gimnaziju je završio u Beogradu, Bogosloviju u Sarajevu, a Bogoslovski fakultet u Beogradu. Jedno vreme proveo je u manastiru Vujan. Zamonašio se u manastiru Blagoveštenje 1946. godine, kada je unapređen u čin jerođakona.

Posle višegodišnjeg, uspešnog vođenja Raško-prizrenske eparhije, za patrijarha srpskog je izabran 3. decembra 1990. godine.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde