Istraga

Severina osumnjičena u Crnoj Gori!

Stars

Državna revizorska institucija ispituje kako je Opština Plav dala Vučkovićki 15.000 evra „na ruke“

 Severina Vučković,

Hrvatskoj pevačici za nastup na Danima borovnice novac isplaćen bez ikakvog ugovora

U problemu.
Državna revizorska institucija (DRI) Crne Gore utvrdila je da je Opština Plav isplatila na ruke Severini Vučković 15.000 evra kako bi pevala na Danima borovnice. Ovaj skandal potresa Crnu Goru, a nadležni će morati detaljno da objasne kako je hrvatskoj pevačici novac dat bez ikakvog ugovora, i to samo na osnovu dostavljene fakture.

Seve je svoj nastup odradila, ali sada će možda morati i sama da svedoči jer su prekršene norme poslovanja.

Inače, podgorički Dan piše da je DRI negativno ocenila završni račun budžeta Opštine Plav za 2011. godinu, a uz veliki propust sa Severinom, utvrđeno je da opštinska vlast nije plaćala doprinose i poreze za više od 100 zaposlenih i da za to duguje više od milion evra.

Prihodi Opštine prošle godine su iznosili 2.730.000 evra, a troškovi 2.016.000 evra, dok su potraživanja iznosila 1.467.000 evra, a zaduženja više od dva miliona.

Dnevne novine navode da je za neto zarade dato 365.000 evra, što je u proseku za 121 zaposlenog oko tri hiljade evra godišnje, odnosno 250 mesečno. DRI je ustanovila da nije primenjivano uputstvo o radu trezora lokalne samouprave, pri čemu je utvrđena „povreda“ u iznosu od 87.086 evra, kao i da ne postoji potpuna dokumentacija za izdatke u iznosu od najmanje 109.394 evra, dok je pogrešno uknjiženo najmanje 135.242 evra. 

(R.S.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • gospodincic

  gospodincic

  Pa, zar djetici nemaju neki znacanji dogadjaj za slavlje, vec Dani borovnicei? I, pozvali Severinu,jer se neki birokrata, "pali", na nju, a narod nema hleba da jede.A, nisu mogli da angazuju neku pevaljku iz CG, jer su sve u Beogradu.

  7 Odgovori 
 • kako

  kako

  Prosecne godisnje zarade tih zaposlenih su 3.000 evra, a dug opstine za neisplacene doprinose su po zaposlenom preko 10.000 evra?! Ovde se nesto nikako be uklapa. O_o

  2 Odgovori 
 • SARA PETKOVIC

  SARA PETKOVIC

  DAJ BOZE SAMO DA OSTANE U CRNOJ GORI.

  1 Odgovori 

Poslednji komentar

 • SARA PETKOVIC

  SARA PETKOVIC

  DAJ BOZE SAMO DA OSTANE U CRNOJ GORI.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!