Sin Ilije Najdoskog suspendovan zbog dopinga

Sin Ilije Najdoskog suspendovan zbog dopinga

Fudbal -
Rabotničkom je "odrezana" i novčana kazna u iznosu od 30.000 evra, a klub ima pravo da uloži žalbu na sve izrečene kazne

NION - Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je na godinu dana dvojicu igrača makedonskog kluba Rabotnički iz Skoplja zbog pozitivnog nalaza na doping testu.

Milovan Petrović (22) i Dino Najdoski (20), sin proslavljenog fudbalera Crvene zvezde Ilije Najdoskog bili su pozitivni na testiranju nakon kvalifikacione utakmice za Ligu Evrope protiv rimskog Lacija 18. avgusta 2011. godine, a UEFA nije otkrila o kakvoj supstanci se radi.

Makedonski mediji, međutim, izvestili su da su fudbaleri koristili zabranjeni stimulans metilheksaneamin. Petrović i Najdoski propustiće celu sezonu i moći će da igraju od jula 2013.

Takođe su kažnjeni fizioterapeut Rabotničkog Darko Velčevski sa tri i klupski lekar Mihajlo Ivanovski sa dve godine zabrane bavljenja poslom.

Disciplinska komisija UEFA izrekla je makedonskom klubu i uslovnu kaznu jednogodišnje suspenzije, koja će biti aktivirana ukoliko sličan prekršaj bude ponovljen u naredne četiri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track