SINDI UPLAŠENA ZA SVOJ ŽIVOT: Mom bivšem mužu je mesto u zatvoru!
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

Osuđen uslovno na godinu i po zbog nasilja

SINDI UPLAŠENA ZA SVOJ ŽIVOT: Mom bivšem mužu je mesto u zatvoru!

Stars -

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Nikolu Pavlovića zbog nasilja u porodici na uslovnu kaznu od godinu i po, ali to nije u potpunosti zadovoljilo Ivanu Stamenković Sindi.

"Pravda je pobedila, ali on i dalje ima starateljstvo nad detetom. To je strašno, sramno je za ovu državu da čoveku koji je mene fizički maltretirao, a to je sada dokazano, da starateljstvo nad maloletnim detetom. Naš zakon nije kako treba, nasilnik treba odmah da se osudi, a ne da se na proces čeka pet godina. Njemu je mesto u zatvoru, a ne da mu dodele starateljstvo nad detetom, pa onda na kraju da se raspravlja o tome da li je nasilnik ili ne. Mislim da je to katastrofa, sramno je i odvratno da su mu dodelili dete, a da ga pre toga nisu osudili. Nadam se da će svoju pravu kaznu tek dobiti, jer ovo što sada ima uopšte nije u redu", kaže Stamenkovićeva, koja se plaši da će je bivši muž ponovo napasti.

"Pošto je dobio uslovnu kaznu, ponovo može da me napadne. To govori o našem zakonu i to hitno mora da se menja. Zbog toga se svašta dešava ženama, žrtve po dva-tri puta prijavljuju nasilje i na kraju nasilnik ubije ženu. Svi imamo priliku da vidimo da su pune crne hronike ubijenih žena kojima je muškarac presudio iz svog hira. Zakon treba da bude bolji", rekla je Sindi.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

"Ivana nikada nije krila koliko joj je teško što njena ćerkica nije sa njom i neće odustati od borbe za starateljstvo. - Podnela sam zahtev da dobijem starateljstvo nad ćerkom. Nemam za cilj da se svetim, jedini cilj je da dobijem starateljstvo i to je ono za šta ću se boriti. Jedva sam imala snage da izguram ovih pet godina. Dobila sam jednu bitku, nastaviću da se borim", objašnjava bivša članica grupe „Models“.

Podsetimo, pošto je Sindi prijavila supruga i podnela zahtev za razvod, ubrzo su se razišli, a sudski organi su starateljstvo dodeli Nikoli. Tada počinje njena bitka za starateljstvo, ali i dokazivanje da ju je zaista pretukao. Suđenje je više desetina puta otkazivano, okrivljeni u procesu se nekoliko puta nisu pojavljivali na ročištu uz izgovor da imaju zdravstvene probleme, na primer da pate zbog stomačnog virusa, prehlade i slično. Pet godina kasnije, proces je završen i dokazano je da ju je Nikola Pavlović fizički zlostavljao.

Foto Stefan Jokić
Foto Stefan Jokić

Tukao ju je i tokom trudnoćeKada je smogla snage da slučaj prijavi policiji, Ivana je, između ostalog, ispričala da ju je Nikola Pavlović tukao i dok je bila u drugom stanju. - Sve vreme braka suprug me je maltretirao i često tukao, čak i kad sam bila trudna. Pokušao je da me steže za vrat i davi, bacao me je na pod, a jednom prilikom sam zadobila i prelom rebra. Najčešći razlozi za svađu bili su njegovo odsustvo od kuće, dolazio je pijan, a često me je i varao - ispričala je Ivana i dodala: - U nedelju, oko ponoći, otišli smo u njegov stan da se dogovorimo o eventualnom pomirenju, pošto smo prethodno bili u bračnom savetovalištu. Nikola je odmah počeo da me vređa i da mi govori da sam loša majka. Kad sam mu odgovorila da neću da živim kako se njemu sviđa, on je počeo da me davi i udara pesnicama u glavu.

Foto Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić

Alo/Ljubomir Tozev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track