Prikaži najnovije vesti
biljana srbljanović, Dragan Jočić, invalidi, tviter, sprdnja

Skandal: Biljana Srbljanović se sprda s invalidima!

Društvo 260

BEOGRAD - Ruga se invalidima! Dramaturg Biljana Srbljanović ne prestaje da šokira javnost. Ona se nedavno na svom profilu na Tviteru sprdala s bivšim ministrom policije Draganom Jočićem, aludirajući na činjenicu da je nepokretan. Povodom vesti da je Jočiću pojačano obezbeđenje nakon hapšenja kriminalnog bosa Luke Bojovića, Srbljanovićeva je napisala:

BEOGRAD - Ruga se invalidima!
Dramaturg Biljana Srbljanović ne prestaje da šokira javnost. Ona se nedavno na svom profilu na Tviteru sprdala s bivšim ministrom policije Draganom Jočićem, aludirajući na činjenicu da je nepokretan. Povodom vesti da je Jočiću pojačano obezbeđenje nakon hapšenja kriminalnog bosa Luke Bojovića, Srbljanovićeva je napisala:

- Pojačano obezbeđenje Draganu Jočiću? Što, pa neće da beži - napisala je Srbljanovićeva, jasno aludirajući na činjenicu da je bivši ministar vezan za invalidska kolica, u kojima se nalazi od saobraćajne nesreće 2008. godine.

Branislav Knežević, predsednik Udruženja invalida „Spas i nada“, za Kurir kaže da je sramota to što je jedna intelektualka u stanju da napiše tako nešto.

- Strašno je kada bilo ko vređa invalide. A njoj, koja se tobože bori za ljudska prava, polomio bih obe noge kako bi barem na trenutak mogla da bude u našoj koži. Sigurno onda nikog ne bi vređala. Nemam reči, takve stvari me strašno pogađaju - zaključio je Knežević.

Željko Tomić, p
oslanik DSS i prijatelj bivšeg ministra Jočića, kaže da je ovakvom izjavom Srbljanovićeva najviše rekla o sebi.

- Njena izjava je više nego sramna. Neshvatljivo mi je iz kojih poriva uopšte to radi. To normalan čovek i ne može da shvati. Ona je možda dobar dramaturg, ali ovakvim činom je pokazala da čovek svakako nije - izjavio je Tomić.

Šta na sve ovo ima da kaže autorka spornih tvitova, nismo uspeli da saznamo, jer joj je juče telefon poznat našoj redakciji celog dana bio isključen.

Petrušićeva: Biljana će morati da se izvini

Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kaže da nije videla spornu izjavu, ali nam je objasnila da može da reaguje samo u slučaju da se podnese pritužba.

- Ukoliko se podnese pritužba, mi ćemo je ispitati i dati svoje mišljenje. Zakon kaže da je zabranjen svaki govor mržnje i svaki oblik uznemiravajućih i ponižavajućih izjava koje se odnose na lično dostojanstvo pojedinca, kao i vređanje na osnovu nekog oblika invaliditeta. Ukoliko se utvrdi da je pritužba osnovana, osoba koja je dala izjavu mora javno da se izvini - objasnila je Petrušićeva.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir