Skandal: Biljana Srbljanović se sprda s invalidima!

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Ruga se invalidima! Dramaturg Biljana Srbljanović ne prestaje da šokira javnost. Ona se nedavno na svom profilu na Tviteru sprdala s bivšim ministrom policije Draganom Jočićem, aludirajući na činjenicu da je nepokretan. Povodom vesti da je Jočiću pojačano obezbeđenje nakon hapšenja kriminalnog bosa Luke Bojovića, Srbljanovićeva je napisala:

biljana srbljanović, Dragan Jočić, invalidi, tviter, sprdnja

BEOGRAD - Ruga se invalidima!
Dramaturg Biljana Srbljanović ne prestaje da šokira javnost. Ona se nedavno na svom profilu na Tviteru sprdala s bivšim ministrom policije Draganom Jočićem, aludirajući na činjenicu da je nepokretan. Povodom vesti da je Jočiću pojačano obezbeđenje nakon hapšenja kriminalnog bosa Luke Bojovića, Srbljanovićeva je napisala:

- Pojačano obezbeđenje Draganu Jočiću? Što, pa neće da beži - napisala je Srbljanovićeva, jasno aludirajući na činjenicu da je bivši ministar vezan za invalidska kolica, u kojima se nalazi od saobraćajne nesreće 2008. godine.

Branislav Knežević, predsednik Udruženja invalida „Spas i nada“, za Kurir kaže da je sramota to što je jedna intelektualka u stanju da napiše tako nešto.

- Strašno je kada bilo ko vređa invalide. A njoj, koja se tobože bori za ljudska prava, polomio bih obe noge kako bi barem na trenutak mogla da bude u našoj koži. Sigurno onda nikog ne bi vređala. Nemam reči, takve stvari me strašno pogađaju - zaključio je Knežević.

Željko Tomić, p
oslanik DSS i prijatelj bivšeg ministra Jočića, kaže da je ovakvom izjavom Srbljanovićeva najviše rekla o sebi.

- Njena izjava je više nego sramna. Neshvatljivo mi je iz kojih poriva uopšte to radi. To normalan čovek i ne može da shvati. Ona je možda dobar dramaturg, ali ovakvim činom je pokazala da čovek svakako nije - izjavio je Tomić.

Šta na sve ovo ima da kaže autorka spornih tvitova, nismo uspeli da saznamo, jer joj je juče telefon poznat našoj redakciji celog dana bio isključen.

Petrušićeva: Biljana će morati da se izvini

Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kaže da nije videla spornu izjavu, ali nam je objasnila da može da reaguje samo u slučaju da se podnese pritužba.

- Ukoliko se podnese pritužba, mi ćemo je ispitati i dati svoje mišljenje. Zakon kaže da je zabranjen svaki govor mržnje i svaki oblik uznemiravajućih i ponižavajućih izjava koje se odnose na lično dostojanstvo pojedinca, kao i vređanje na osnovu nekog oblika invaliditeta. Ukoliko se utvrdi da je pritužba osnovana, osoba koja je dala izjavu mora javno da se izvini - objasnila je Petrušićeva.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ovaj zakon možda neće sprečiti sve malverzacije, ali će svakako otežati krađu javne imovine Branko Radun, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!