Prikaži najnovije vesti
Čedomir Čupić, Fakultet političkih nauka, studentkinje, orgazam

SKANDAL NA FPN: Profesor uči studentkinje boljem orgazmu

Društvo 2056

Akademkinje optužile profesora Čedomira Čupića za seksualno uznemiravanje i navele da na predavanjima ima običaj da legne na katedru i mlatara nogama kako bi im pokazivao vežbe za jačanje prepona

BEOGRAD - Sramno!
Studentkinje Fakulteta političkih nauka okupljene u grupu Studentkinje bez zaštite optužile su profesora Čedomira Čupića za seksualno uznemiravanje i u prilog tome navele da na predavanjima „pokazuje vežbe za jačanje prepona radi boljeg orgazma, pri čemu se ne libi da legne na katedru i mlatara nogama“.

Ove, ali i druge detalje, studentkinje su navele u pismu koje su uputile Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, rektoru i prorektorima, članovima Senata i Saveta Univerziteta.

Akademkinje profesora Čupića optužuju za stalne „neukusne i duge priče o seksu na predavanjima koja po programu nemaju nikakve veze s tom temom, redovno komentarisanje fizičkog izgleda studentkinja (naročito veličine grudi) tokom ispita, javnim izjavama o veličini svog polnog organa, i to na časovima koji se drže radi priprema za prijemni ispit...“.

U pismu piše da „nije nikakva tajna da su studentkinje Fakulteta političkih nauka godinama objekat učestalog seksualnog iživljavanja, ponižavanja i rodnog nepoštovanja“.

- Kad neka studentkinja i odluči da se upravi požali na nekog od profesora ili njihovih saradnika koji ju je seksualno napao ili rodno ponizio, to se uvek po pravilu završava „tešenjem“ žrtve, izvesnim opravdavanjem nasilnika i obećanjima da će se napadač kazniti - piše u pismu u kome se ističe da nadležni organi Univerziteta treba da znaju da profesor Čupić „povremene seksualne nasrtaje na studentkinje drsko naziva legitimnim udvaranjem“.

U kabinetu dekana Fakulteta političkih nauka profesora dr Ilije Vujačića nismo dobili komentar na optužbe, pošto je, kako nam je rečeno, bio na na sastanku Senata Beogradskog univerziteta.

Iz istog razloga ni u rektoratu Univerziteta u Beogradu nismo dobili odgovor šta je Odbor za profesionalnu etiku preduzeo povodom pritužbi studentkinja.

Čupić nedostupan

Profesor Čedomir Čupić juče nije bio dostupan za komentar na optužbe studentkinja. Na Fakultetu političkih nauka rekli su nam da je dolazio, ali da više nije u kancelariji.
U organizaciji Mreža žena protiv nasilja, kojoj su se studentkinje takođe obraćale za pomoć, rečeno nam je da su informacije koje od njih tražimo strogo poverljive.
- Da li možete da zamislite situaciju u kojoj se nama obrati žena koja je preživela nasilje, a mi onda prepričamo medijima zašto nas je zvala - navela je Aleksandra Nestorov iz ove organizacije.

http://www.youtube.com/watch?v=Y7TgcTDcZIo
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir