Bruka na Svetosavskom balu u Bijeljini

SKANDAL: Nevaspitana novinarka prekinula Bećkovića usred besede!

Društvo

Autor:

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskoga naroda, Svetlana Marković ga je prekinula rečima: Hvala Vam, moramo program nastaviti

Matija Bećković, Svetla Marković, Bijeljina, prekinula, beseda, Svetosavski bal

BIJELJINA - Skandal na Svetosavskom balu u Bijeljini!

Najvećeg živog srpskog pesnika i akademika Matiju Bećkovića dok je govorio besedu o Svetom Savi usred besede prekinula je bijeljinska voditeljka Svetlana Marković, inače novinarka Javnog servisa Republike Srpske!

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskoga naroda, Markovićeva ga je prekinula rečima: "Hvala Vam, moramo program nastaviti".

Bećković je zbunjeno gledao oko sebe ne znajući šta ga je snašlo, a još zaprepašćenija je bila publika u sali etno sela Stanišići koja nije mogla veruje šta se dešava.

Ništa manje nisu bili zaprepašćeni ni gledaoci koji su ovu manifestaciju mogli da prate u direktnom TV prenosu Radio televizije Republike Srpske.

Program je potom nastavljen izvođenjem,  kako tradicionalnih srpskih pesama, tako i izvođenjem "Figarove ženidbe", Bečkog valcera i "Na lepom plavom Dunavu", ali je malo kome u sali zbog nelagode koju je izazvao ovaj gest više bilo do programa.

Da ništa više nije kako treba, videlo se i po tome što se Bećković više nije pojavljivao u sali, niti se pridružio zvanicama za svečanim stolom gde mu je bilo rezervisano mesto.

Inače, celokupan bal je protekao u vidnoj nervozi, jer se u sali nije pojavio glavni gost - predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je bio i pokrovitelj ove manifestacije.

U njegovo ime izvinio se vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. On je u obraćanju zvanicima naglašeno potencirao prijateljstvo sa Dodikom, obrativši se rečima: "Milorad me zvao iz Moskve i rekao da još sutra ima državničkih obaveza u majci Rusiji...."

Očigledno da je nedolazak Milorada Dodika izazvao napetost među organizatorima i posetiocima mahom članovima Dodikovog SNSD -a, pa kao da su svi žurili da se cela manifestacija što pre završi.

Tako je Matija Bećković ni kriv ni dužan doživeo ono što mu se verovatno nikada i nigde nije desilo, a Markovićeva obrukala Bijeljinu i celokupnu Republiku Srpsku.

http://www.youtube.com/watch?v=MhIOAJB9v7U
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (201)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • marinko bijeljina

  marinko bijeljina

  Ma dajte ljudi,ko nju šta pita.Neko joj rekao idi prekini ga,smara više i žena otišla i završila posao.Koliko vas ima koji bi gazdi reklo "neću ja to da radim"??,Nemojmo se lagati.

  118 Odgovori 
 • Zdravko Dren

  Zdravko Dren

  Kako neko prokomentarisa večeras - Nestrpljivim novopečenim bogatašima, koji su plaćali 100 KM da budu viđeni na skupu, žurilo se da načnu praseću plećku i raspojasaju se uz "Garu" u neformalnom dijelu zabave. A i taj Bećković im našao tu ponavljati "Ćeraćemo se", pa "Ćeraćemo se"... Sve što su prisutni na balu "ćerali" bili su š ... više leperi nafte, kafe i "ronhilla" preko linije razgraničenja. Ma, kakav bal - to je bio MASKEMBAL!

  114 Odgovori 
 • Gradjanka

  Gradjanka

  Gospodine Beckovicu, doziveli ste neprijatan osecaj, koji su imali mnogi dok ih je Vasa kci prekidala usred govora u emisiji "Utisak nedelje".Neprijatno je, zar ne? Ne cinite drugima, ono sto ne zelite da drugi ucine Vama. Pozdrav iz Beograda.

  113 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Nikolic

  Nikolic

  Ta voditeljka ocigledno nije srpkinja...

  -2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!