Bruka na Svetosavskom balu u Bijeljini

SKANDAL: Nevaspitana novinarka prekinula Bećkovića usred besede!

Društvo

Autor:

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskoga naroda, Svetlana Marković ga je prekinula rečima: Hvala Vam, moramo program nastaviti

Matija Bećković, Svetla Marković, Bijeljina, prekinula, beseda, Svetosavski bal

BIJELJINA - Skandal na Svetosavskom balu u Bijeljini!

Najvećeg živog srpskog pesnika i akademika Matiju Bećkovića dok je govorio besedu o Svetom Savi usred besede prekinula je bijeljinska voditeljka Svetlana Marković, inače novinarka Javnog servisa Republike Srpske!

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskoga naroda, Markovićeva ga je prekinula rečima: "Hvala Vam, moramo program nastaviti".

Bećković je zbunjeno gledao oko sebe ne znajući šta ga je snašlo, a još zaprepašćenija je bila publika u sali etno sela Stanišići koja nije mogla veruje šta se dešava.

Ništa manje nisu bili zaprepašćeni ni gledaoci koji su ovu manifestaciju mogli da prate u direktnom TV prenosu Radio televizije Republike Srpske.

Program je potom nastavljen izvođenjem,  kako tradicionalnih srpskih pesama, tako i izvođenjem "Figarove ženidbe", Bečkog valcera i "Na lepom plavom Dunavu", ali je malo kome u sali zbog nelagode koju je izazvao ovaj gest više bilo do programa.

Da ništa više nije kako treba, videlo se i po tome što se Bećković više nije pojavljivao u sali, niti se pridružio zvanicama za svečanim stolom gde mu je bilo rezervisano mesto.

Inače, celokupan bal je protekao u vidnoj nervozi, jer se u sali nije pojavio glavni gost - predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je bio i pokrovitelj ove manifestacije.

U njegovo ime izvinio se vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. On je u obraćanju zvanicima naglašeno potencirao prijateljstvo sa Dodikom, obrativši se rečima: "Milorad me zvao iz Moskve i rekao da još sutra ima državničkih obaveza u majci Rusiji...."

Očigledno da je nedolazak Milorada Dodika izazvao napetost među organizatorima i posetiocima mahom članovima Dodikovog SNSD -a, pa kao da su svi žurili da se cela manifestacija što pre završi.

Tako je Matija Bećković ni kriv ni dužan doživeo ono što mu se verovatno nikada i nigde nije desilo, a Markovićeva obrukala Bijeljinu i celokupnu Republiku Srpsku.

http://www.youtube.com/watch?v=MhIOAJB9v7U
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Opcija „ne“ garantuje nadu da će Grci sami kontrolisati svoju sudbinu Džozef Stiglic, dobitnik Nobelove nagrade

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!