Prikaži najnovije vesti
Matija Bećković, Svetla Marković, Bijeljina, prekinula, beseda, Svetosavski bal
Bruka na Svetosavskom balu u Bijeljini

SKANDAL: Nevaspitana novinarka prekinula Bećkovića usred besede!

Društvo 877

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskoga naroda, Svetlana Marković ga je prekinula rečima: Hvala Vam, moramo program nastaviti

BIJELJINA - Skandal na Svetosavskom balu u Bijeljini!

Najvećeg živog srpskog pesnika i akademika Matiju Bećkovića dok je govorio besedu o Svetom Savi usred besede prekinula je bijeljinska voditeljka Svetlana Marković, inače novinarka Javnog servisa Republike Srpske!

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskoga naroda, Markovićeva ga je prekinula rečima: "Hvala Vam, moramo program nastaviti".

Bećković je zbunjeno gledao oko sebe ne znajući šta ga je snašlo, a još zaprepašćenija je bila publika u sali etno sela Stanišići koja nije mogla veruje šta se dešava.

Ništa manje nisu bili zaprepašćeni ni gledaoci koji su ovu manifestaciju mogli da prate u direktnom TV prenosu Radio televizije Republike Srpske.

Program je potom nastavljen izvođenjem,  kako tradicionalnih srpskih pesama, tako i izvođenjem "Figarove ženidbe", Bečkog valcera i "Na lepom plavom Dunavu", ali je malo kome u sali zbog nelagode koju je izazvao ovaj gest više bilo do programa.

Da ništa više nije kako treba, videlo se i po tome što se Bećković više nije pojavljivao u sali, niti se pridružio zvanicama za svečanim stolom gde mu je bilo rezervisano mesto.

Inače, celokupan bal je protekao u vidnoj nervozi, jer se u sali nije pojavio glavni gost - predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je bio i pokrovitelj ove manifestacije.

U njegovo ime izvinio se vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. On je u obraćanju zvanicima naglašeno potencirao prijateljstvo sa Dodikom, obrativši se rečima: "Milorad me zvao iz Moskve i rekao da još sutra ima državničkih obaveza u majci Rusiji...."

Očigledno da je nedolazak Milorada Dodika izazvao napetost među organizatorima i posetiocima mahom članovima Dodikovog SNSD -a, pa kao da su svi žurili da se cela manifestacija što pre završi.

Tako je Matija Bećković ni kriv ni dužan doživeo ono što mu se verovatno nikada i nigde nije desilo, a Markovićeva obrukala Bijeljinu i celokupnu Republiku Srpsku.

http://www.youtube.com/watch?v=MhIOAJB9v7U
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir