SVETSKA FARMACEUTSKA ZAVERA

Skrivaju lek protiv raka!

Planeta

Autor:

Kanadski naučnici supstancom dihloracetat (DCA) izlečili kancer, farmaceuti neće da ga proizvode jer ne mogu da ga patentiraju i na njemu zarađuju

Doktor, operacija, bolnica

OTAVA - Nema zarade, nema ni leka.

Kanadski naučnici pronašli su lek za rak, ali ga velike farmaceutske kompanije ignorišu jer ne mogu da ga patentiraju i tako na njemu zarađuju.

Šta je DCA

Dihloracetat ili dihloracetatna kiselina je hemijski spoj kod koga su atomi vodonika u metilnoj grupi zamenjeni atomima hlora. Trenutno se u medicini koristi za lečenje poremećaja metabolizma.

Kako deluje


Dihloracetat podstiče mitohondrije, male organele unutar ćelije odgovorne za proizvodnju 95 odsto energije koja je potrebna organizmu, na borbu protiv ćelija raka. DCA u mitohondrijama pokreće program za samouništenje, koji se aktivira u prisustvu ćelija raka.

Naučnici sa Univerziteta Alberta iz kanadskog Edmontona poslednjih nekoliko godina izlečili su rak primenom dihloracetata (DCA), koji se trenutno koristi za poremećaje metabolizma. Za lek nije potreban patent, pa svako može da ga primeni brzo i jeftino, za razliku od skupih lekova za rak velikih farmaceutskih kompanija.
Kanadski naučnici su DCA testirali na ljudskim ćelijama usađenim u miševe i on je uspeo da ubije rak pluća, grudi i mozga, pri čemu su zdrave ćelije bile neoštećene.

Dihloracetat u borbi protiv ćelija raka podstiče mitohondrije, ćelijske organele - odgovorne za proizvodnju 95 odsto energije koja je potrebna organizmu. Ovaj efekat dozvoljava reaktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondrije u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kad se radi o ćelijama raka.
Bez apoptoze, tumori brzo i neobuzdano rastu, jer njihove ćelije odbijaju da se „ugase“. Funkcionalne i aktivirane mitohondrije, zahvaljujući DCA, pokreću taj proces i jednostavno ubijaju ćelije raka. Farmaceutske kompanije ne ulažu u ova istraživanja jer se metod s DCA ne može patentirati, a bez patenta oni ne mogu da zarade.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (17)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Ana

  Ana

  Tata mi je umro od raka. Ceo zivot ce me proganjati agonija koju je morao da prodje. Ako iko ima lek i krije ga, ne znam kakva kazna bi morala da ga snadje.

  58 Odgovori 
 • Mix

  Mix

  Ja ne znam vise ko su i sta rade ti ljudi. Sta su oni? Vampiri.Aman bre vise.

  58 Odgovori 
 • Ana

  Ana

  Verujem da se ne isplati ukinuti proizvodnju aparata za zračenje i citostatika!
  Ološ.

  57 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Gardista

  Gardista

  Lek protiv raka je pronadjen jos pre 60 godina. Glupo je i pricati o tome da je neko napravio genetsku kartu coveka ili da je covek jos davne '69. leteo na Mesec, a da jos nije pronadjen lek protiv raka. Zasto su zabranili upotrebu prirodnog sastojka leatrila, poznatog i kao amigdalin, inace vitamin B17 koji se moze naci u kostici kajsije? Naucnik ... više iz Vladivostoka je otkrio da nikada ni covek ni zivotinja, koji su bolovali od trihineloze, nisu mogli dobiti rak, pa je napravio vakcinu sa ublazenim virusom trihine, koja takodje nije odobrena... U Kini se ne rade zracenja i klasicne hemoterapije, vec se leci arsenikom... Da ne navodim koliko je pacijenata uspesno izleceno. Opet tu diriguje americka FDA, opet se vodi politika protiv humanosti. Sta bi bilo sa tom armijom lekara onkologije, svm tim strucnjacima? Sa tolikim citostaticima koji drze visoke cene? Sva ta zracenja, bolnice kao palate... Koliko bi se para tu izgubilo ako bi ti neko, tek tako, dao lek protiv raka?

  7 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!