Prikaži najnovije vesti
Doktor, operacija, bolnica
SVETSKA FARMACEUTSKA ZAVERA

Skrivaju lek protiv raka!

Planeta 512

Kanadski naučnici supstancom dihloracetat (DCA) izlečili kancer, farmaceuti neće da ga proizvode jer ne mogu da ga patentiraju i na njemu zarađuju

OTAVA - Nema zarade, nema ni leka.

Kanadski naučnici pronašli su lek za rak, ali ga velike farmaceutske kompanije ignorišu jer ne mogu da ga patentiraju i tako na njemu zarađuju.

Šta je DCA

Dihloracetat ili dihloracetatna kiselina je hemijski spoj kod koga su atomi vodonika u metilnoj grupi zamenjeni atomima hlora. Trenutno se u medicini koristi za lečenje poremećaja metabolizma.

Kako deluje


Dihloracetat podstiče mitohondrije, male organele unutar ćelije odgovorne za proizvodnju 95 odsto energije koja je potrebna organizmu, na borbu protiv ćelija raka. DCA u mitohondrijama pokreće program za samouništenje, koji se aktivira u prisustvu ćelija raka.

Naučnici sa Univerziteta Alberta iz kanadskog Edmontona poslednjih nekoliko godina izlečili su rak primenom dihloracetata (DCA), koji se trenutno koristi za poremećaje metabolizma. Za lek nije potreban patent, pa svako može da ga primeni brzo i jeftino, za razliku od skupih lekova za rak velikih farmaceutskih kompanija.
Kanadski naučnici su DCA testirali na ljudskim ćelijama usađenim u miševe i on je uspeo da ubije rak pluća, grudi i mozga, pri čemu su zdrave ćelije bile neoštećene.

Dihloracetat u borbi protiv ćelija raka podstiče mitohondrije, ćelijske organele - odgovorne za proizvodnju 95 odsto energije koja je potrebna organizmu. Ovaj efekat dozvoljava reaktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondrije u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kad se radi o ćelijama raka.
Bez apoptoze, tumori brzo i neobuzdano rastu, jer njihove ćelije odbijaju da se „ugase“. Funkcionalne i aktivirane mitohondrije, zahvaljujući DCA, pokreću taj proces i jednostavno ubijaju ćelije raka. Farmaceutske kompanije ne ulažu u ova istraživanja jer se metod s DCA ne može patentirati, a bez patenta oni ne mogu da zarade.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir