Prikaži najnovije vesti
Mirko Đerić
Nabija im komplekse

Slavio s tri prsta protiv Hrvatske!

Košarka 46

Australijski košarkaš srpskog porekla Mirko Đerić ubacio sedam trojki u polufinalu SP

Rasturio „kockaste“.
Mirko Đerić (17), Srbin u redovima australijske košarkaške reprezentacije, presudio je Hrvatima u polufinalnom meču Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina. Ubedljivu pobedu nad „kockastima“ (83:71) obeležio je australijski Srbin, koji je s fenomenalnim 21 poenom obezbedio „kengurima“ plasman u finalni meč prvenstva. Neke od postignutih sedam trojki mladi Đerić je proslavio s podignuta tri prsta.

Reprezentacija Hrvatske je krajem druge četvrtine vodila s 31:23, kada je precizni Đerić preokrenuo igru u korist svog tima. Košarkaši hrvatske reprezentacije bili su vidno iritirani gestovima nezaustavljivog beka, koji je i pobedu proslavio u prepoznatljivom srpskom stilu. Ekipa Australije će se u finalu SP u Litvaniji sastati s aktuelnim šampionom sveta, reprezentacijom SAD.


Igrao za Dražu

Mirko Đerić sin je srpskih iseljenika u Australiju. Rođen je u aprilu 1995. godine i u Australiji nastupa za tim Benkstona, gde i živi. Pre dve godine u Adelejdu bio je učesnik memorijalnog turnira srpske dijaspore „Kup Draža Mihailović“.Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurirsport