SMS provera upisa u birački spisak

Politika

Autor:

Informacije putem SMS mogu da se dobiju slanjem poruke na broj 2202 sa sadržajem: izbori (razmak) vaš jedinstveni matični broj

Telefon

Telefon

BEOGRAD - Građani Srbije od danas putem SMS mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak, i ukoliko jesu, na kojem biračkom mestu mogu da glasaju i poruke su besplatne, a to isto mogu da provere od srede i na portalu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, saopštilo je to ministarstvo.
Informacije putem SMS mogu da se dobiju slanjem poruke na broj 2202 sa sadržajem: izbori (razmak) vaš jedinstveni matični broj.
U saopštenju se navodi da slanjem tog SMS, građani upisani u jedinstveni birački spisak, dobijaju povratni SMS sa informacijom o nazivu i adresi biračkog mesta na koje su raspoređeni na osnovu njihovog prebivališta.
"Sa jednog broja mobilnog telefona moguće je poslati ukupno četiri SMS radi provere upisa u jedinstveni birački spisak. Slanje poruke je omogućeno za pretplatnike sva tri mobilna operatera", istaklo je ministarstvo.
U saopštenju se navodi da je novim Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku predviđena mogućnost da građani mogu sami da izaberu mesto gde će glasati za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore, a da ne putuju u mesto svoga prebivališta, tako što će podneti zahtev gradskoj ili opštinskoj upravi na teritoriji na kojoj žele da glasaju najkasnije 20 dana pred izbore.
"Radi ispravljanja grešaka ili nedostajućih podataka o biračima, građani bi trebalo da se obrate svojoj gradskoj ili opštinskoj upravi prema mestu svog prebivališta. Jedinstveni birački spisak, kao elektronska baza podataka, koristiće se prvi put na predstojećim izborima od uvođenja višestranačja u Srbiji", zaključuje se u saopštenju.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • sHAKaJaada

  sHAKaJaada

  Koliko košta i kome idu pare od SMS-a?

  7 Odgovori 
 • Бувица

  Бувица

  Сада све може... Када је у питању гласање сва средства се користе... А пара за сиротињу нема!

  4 Odgovori 
 • Карамел

  Карамел

  Бесплатно је све што одговара држави тј. Власти! Још када би били толико "хумани" да нам дају гратис и неке ствари које су нам битније од тога! Када бисмо престали да плаћамо партиципације, свако "добар дан" у државним установама.....

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • kamarat

  kamarat

  čudna mi ćuda, mene bre izbrisali ko da nikad nisam ni bio da glasam izem ti pravo i pravdu ., pa sadda idem da ih upozoravam glupaciko d ja imam vreme za bacanje NE GLASAM I TAČKA za nikoga bre.....

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!