Otežan saobraćaj

Sneg ponovo pada u Srbiji

Društvo

Autor:

Jak sneg trenutno pada u Loznici, umeren u Valjevu, Sjenici i Kuršumliji, a slab na Zlatiboru, u Požegi, Kraljevu i na Kopaoniku

prvi sneg, marina lopičić,

BEOGRAD - U mnogim krajevima Srbije danas je ponovo počeo da pada sneg koji trenutno otežava saobraćaj, posebno na putevima u regionima Loznice, Požege i Kopaonika.

Jak sneg trenutno pada u Loznici, umeren u Valjevu, Sjenici i Kuršumliji, a slab na Zlatiboru, u Požegi, Kraljevu i na Kopaoniku, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Sneg jakog do umerenog intenziteta koji trenutno pada otežava saobraćaj na putevima u regionima Loznice, Požege, Kopaonika, a slabijeg je intenziteta u centralnim i zapadnim krajevima, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S).

Sneg jakog do umerenog intenziteta otežavao je saobraćaj i na putevima u regionima Užica, Sjenice, Kraljeva i na prilaznim putevima Kopaoniku, saopštio je ranije danas AMS S.

Svi magistralni i regionalni putni pravci u Timočkoj krajini prohodni su za saobraćaj, ali se vozačima savetuje da bez preke potrebe i bez zimske opreme ne kreću na put.

Na svim kolovozima ima snega po putu. Na putu Bor - Žagubica preko Crnog Vrha zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima jer, kako je rekla Biljana Perkić iz zimske službe održavanja u Žagubici, vetar na ovoj planini duva i mestimično se formiraju manji snežni nanosi.
Putari su neprestano na terenu i održavaju ovaj putni pravac prohodnim.

Kako je rekao Dragoslav Đurov iz zimske službe u Boru, put do planinskog sela Gornjana u borskoj opštini probijen je i za sada je prohodan za saobraćaj.

Tokom ledenih dana na opštinske puteve u Boru na kolovoze je bačeno 100 tona soli i agregata, rekao je direktor JKP "Treći oktobar" Dalibor Orsovanović.

Sneg koji od jutros od 8.30 časova pada jakim intenzitetom na Zlatiboru i u užičkom kraju doveo je do otežanog odvijanja saobraćaja.

U Službi zimskog održavanja u Mačkatu kažu da su svi putni pravci prohodni, da snega na kolovozu ima od tri do pet centimetara, a da je slična situacija u Užicu.

Na Zlatiboru je u toku prepodneva napadalo 10-tak centimetara novog snega, koga sada ima oko 22 centimetra.
Tokom dana snežne padavine se očekuju i u ostalim krajevima Srbije pa se vozačima savetuje kranje oprezna vožnja, uz obaveznu kompletnu zimsku opremu.

Aerodom "Nikola Tesla" u Beogradu je spreman za nove snežne padavine, izjavio je generalni direktor Velimir Radosavljević, ističući da pista na tom aerodromu nije bila zatvorena nijednog minuta u poslednjih pet godina.

Prema podacima RHMZ, jutros je na Crnom Vrhu bilo 35 centimetara snega, na Kopaoniku 31, u Zaječaru 20, na Zlatiboru 14, u Kikindi 13, a u Negotinu i Sjenici 10.U Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu i Požegi bilo je šest, u Somboru pet, u Ćupriji četiri, u Novom Sadu tri, a u Kuršumliji i Leskovcu jedan centimetar snega.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rijaliti emisije su postale naša realnost. Glavno pitanje trenutno je da li uopšte ima realnosti van rijalitija Aleksandra Janković, klinički psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde