Preživela dramu

Snežana Dakić Mikić: Moždani udar sam doživela za volanom!

Stars

Autor:

Tokom vožnje su mi smetali farovi, semafori, osvetljenje na instrument-tabli, a pošto me ništa nije bolelo, pomislila sam da mi je pao šećer, ispričala je voditeljka

Snežana Dakić Mikić, foto Damir Dervisagic

Voditeljka Snežana Dakić Mikić doživela je slab moždani udar tokom vožnje i zahvaljujući svojoj pribranosti za dlaku izbegla smrt.

Naime, dok se vraćala sa treninga u toku vožnje zamaglio joj se vid, smetala su joj svetla, semafori, a ona je pomislila da joj je možda pao šećer. Međutim, ona je doživela slab moždani udar tokom vožnje, ali na svu sreću sve se dobro završailo.

"Sve se normalizovalo, nisam osetila nikakav napor i završila sam trening, ali su mi se pri vožnji jako razlivala svetla. Smetali su mi farovi, semafori, osvetljenje na instrument-tabli. Pošto me ništa nije bolelo, pomislila sam da mi je pao šećer, naročito pošto mi je posle limunade sa medom bilo dobro. Kasnije me zabolela glava i uvo i osećala sam tup bol sa prednje strane vrata. Mislila sam da je virus, pošto je moj muž osetio iste simptome pre dve nedelje. Popila sam brufen, prespavala, i sutra se osećala potpuno normalno. Odmah sam izvadila bris iz grla i krv da vidim da li je reč o virusnoj ili bakterijskoj infekciji. Osećala sam se dobro, ali mi je u jednom trenutku opet zasmetala jaka sunčeva svetlost i periferni vid mi je postao mozaičan. Otišla sam na skener na skener, jer lekarka nije videla protok krvi u toj karotidi.

"Kada je rekla „Ne brinite, imamo stentove“, rasplakala sam se, jer je to ukazivalo na hitnu operaciju. Na Dedinju su mi hitno skenirali glavu i vrat i rekli: „Imali ste sreću što se niste šlogirali“. Kada rekonstruišem ceo događaj da sam bila na treningu, gde sam nekim naglim pokretom mogla da nagnječim krvni sud, oduzela sam se od straha. Rekli su mi da operacija nije neophodna. Kad mislite da ste potpuno zdravi, a dođete u stanje gde je pitanje života i smrti, iz čista mira i iz odlične forme, nimalo vam nije svejedno. Uputili su me na neurologiju na Urgentnom centru, gde su me primili na odeljenje za moždani udar", ispričala je voditeljka.

Snežana Dakić Mikić je preživela pravi horor jer nije šta je uzrok zakrčenja krvnog suda jer je uvek vodila računa o ishrani, vežbala i nije imala problema s povišenim krvnim pritiskom ni holesterolom.

"Zvuči zaista kao horor film. Najgori deo je što u tom trenutku nismo znali tačno poreklo zakrečenja, a moglo je biti veoma opasno. To mi je bilo neshvatljivo budući da kod mene ne postoji nijedan faktor rizika: nikada nisam imala povišen holesterol, trigliceride, ni povišen krvni pritisak. Hranim se zdravo i bavim se sportom, primer sam zdravog života. Ispostavilo se da i nije pitanje kvaliteta krvi, nego samog zida krvnog suda, koji se raslojio i formirao hematom, a to je već stvar genetske predodređenosti. Da sve bude apsurdnije niko ne zna zbog čega to nastaje, može biti od udarca. Sa ovakvim povredama dolazili su i sportisti. Nisam znala da tako beznačajne sitnice mogu da utiču na krvne sudove na vratu", ispričala je voditeljka.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • vera

  vera

  Drago mi je što je Snežana dobro i što se sve završilo bez posledica.Ali zaista.Medjutim,bilo bi dobro kada bi se za svakog toliko brzo reagovalo.Ja sam se sa slicnim simptomima javila doktoru i tražila uput za neurologa.Zakazano za 3 meseca.Ako bude potreban uz.krvnih sudova vrata i glave još 3 meseca ili da platim 5000 din.Volela bih kada b ... više i to moglo da se završi za par dana a ne za 3-6 meseci.Znam da je vreme u takvim slucajevima bitno ali...

  67 Odgovori 
 • loly

  loly

  Pa,vi niste poznati,zato cekate.

  19 Odgovori 
 • Sta vas cudi

  Sta vas cudi

  Snezana je javna licnost,ima veze a i pare i zato je tako brzo izvrsila sve preglede.da nije toga cekala bi i ona dugo ,ovako para vrti gde burgija nece.Ali hvala Bogu da su i lekari pronasli na vreme o cemu se radi.

  14 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Una

  Una

  Bas naprotiv, alkohol u normalnim kolicinama pomaze da se ne zapuse krvni sudovi. Mozdani udar uglavnom dobijaju oni koji puse, a nisu pili alkohol (sto ne znaci da treba neumereno piti alkohol, ali cigarete su mnogo stetnije). Naravno, postoji i genetska predodredjenost, nazalost i deca dobijaju mozdani udar. Moze da se predupredi - ko ima novca z ... više a MRI i dopler vrata i glave, sve se vidi.

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!