USTAJ, SINE, TOMA ZOVE

SNS za vraćanje obaveznog vojnog roka!

vesti

Autor:

BEOGRAD - Jovo nanovo. Srpska napredna stranka će, ukoliko dođe na vlast, vratiti služenje vojnog roka. Oni u svom programu navode da bi Srbija, osim sadašnje profesionalne vojske, morala da omogući ostatku vojno sposobnog stanovništva intenzivnu pešadijsku obuku i na taj način pripremi državu i stanovništvo da u iznuđenoj situaciji adekvatno reaguju

,

BEOGRAD - Jovo nanovo.

Srpska napredna stranka će, ukoliko dođe na vlast, vratiti služenje vojnog roka.

Oni u svom programu navode da bi Srbija, osim sadašnje profesionalne vojske, morala da omogući ostatku vojno sposobnog stanovništva intenzivnu pešadijsku obuku i na taj način pripremi državu i stanovništvo da u iznuđenoj situaciji adekvatno reaguju.

Prema rečima Borislava Pelevića, poslanika SNS, neophodno je vratiti vojni rok jer je Srbija, nekad najmoćnija sila na Balkanu, spala na poslednje mesto.

- Vratićemo vojni rok u trajanju od tri do šest meseci. Ti ljudi bi se obučavali u vojnim centrima, pripremali bi ih profesionalni oficiri vojske, a prošli bi i pešadijsku obuku - kaže Pelević.

Prema njegovim rečima, kroz pešadijsku obuku prošli bi dobre fizičke pripreme, naučili bi da gađaju iz svih vrsta pešadijskog oružja i da montiraju i demontiraju mine.

- Danas boraca OVK ima više nego profesionalnih vojnika Srbije. Smatram, kao neko ko je bio na ratištima, da vojska treba da ima 30.000 vojnika - 10.000 profesionalnih i 20.000 vojnika koji bi radili u redovnom sastavu vojske.

On još navodi da bi ta vojska imala i svoj rezervni sastav, kao i svuda u svetu.

S druge strane, general iz redova radikala Božidar Delić kaže da je ovakav plan potpuna glupost.

- To što priča SNS su gluposti. Ne treba nama pešadijska obuka jer imamo više desetina hiljada obučenih ljudi. Problem je što nemamo gde da ih pošaljemo. Pre osam godina imali smo 319 jedinica u rangu brigada, a sada ih imamo samo četiri - navodi Delić.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac nije se oglasio, ali je zato na Fejsbuku, povodom bele knjige SNS, napisao: Ova knjiga „ne pije vodu“.

K. Blagović - S. Mališić

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (124)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • stanko

  stanko

  Ja cu da idem u vojsku samo ako Vucic pokaze i dokaze kada je i gde odsluzio vojni rok .

  65 Odgovori 
 • Pavlović

  Pavlović

  Rado ide Srbin u vojnike - dva ga vuku , a trojica ga tuku ! Nema boljih vojnika od razmaženih jedinaca koje preporučenom poštom pozivaju na obaveznu regrutaciju .

  49 Odgovori 
 • Историчар

  Историчар

  ‎1.Генерал Немачке војске Алфред Вон Макенсен 1912-1915 "Срби су најбољи војници балкана,опасан и ратоборан народ,храбри борци и поносни људи"
  2.Хитлер 1937 "Србе не волим,али их ценим и пошт ... više јем јер су храбар народ"
  3.Турски султан Сулејман 1495-1566 "не дај Боже да се Срби сложе"
  4.Немачки цар Вилхем други у првом светском рату "Дајте ми Српску војску и ја ћу победити овај рат"!
  5. Садам Хусеин:"Дајте ми 1 000 000 Срба и освојићу свет"!
  6.Борис Тадић 2006:"Шта ће нам војска"?!!! :)

  44 Odgovori 

Poslednji komentar

 • stanko

  stanko

  Ako su tebi zajednicki toaleti i kupanje jednom nedeljno odrzavanje higijene do perfekcije , i ako ti je bespogovorno izvrsavanje glupih naredjenja nauk za zivot , onda si potpuno u pravu .

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!