- 6 kriški starog hleba- 2 kašike istopljenog maslaca- 50 g suvog grožđa- 4 jajeta- 4 dl mleka- 100 g šećera- 1 kašičica cimeta- 1 kašika ekstrakta vanile ili kesica vanilin šećeraPRIPREMA1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.2. Stari hleb izlomite na manje komade i stavite u manji pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.3. U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se svi sastojci ne sjedine. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom.4. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u pojedinačnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje
Foto: Shutterstock
Recept
Sočan kolač od bajatog hleba
Recept dana -
Sastojci