ŠOKANTNA ODLUKA: Evropski parlament ukinuo imunitet Marin le Pen
Foto: Reuters

Sledi istraga

ŠOKANTNA ODLUKA: Evropski parlament ukinuo imunitet Marin le Pen

Planeta -

Evropski parlament glasao je za oduzimanje poslaničkog imuniteta Marin le Pen, liderki francuskog Nacionalnog fronta i kandidatkinji za predsednika Francuske.

Komitet za zakonska pitanja izglasao je da se Le Penovoj oduzme imunitet, što bi omogućilo franuskom državnom tužilaštvu da preduzme zakonske korake protiv nje.

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Marin le Pen pod istragom jer je tvitovala slike žrtava Islamske države

Ovako oštre mere preduzimaju se zbog toga što je Le Penova u decembru 2015. na Tviteru objavila fotografije žrtava terorista islamske države. Na jednoj slici prikazano je krvavo telo američkog novinara Džejmsa Folija sa odsečenom glavom na leđima, na drugoj je prikazan muškarac u kavezu koji gori, a na trećoj žrtva preko koje prelazi tenk.

LE PENOVA SE IZVINJAVA: Skidam Folijevu fotografiju s Tvitera, nisam znala da je to njegovo telo

Francuski premijer Manuel Vals opisao je fotografije kao "monstruozne". Ministar unutaršnjih poslova Bernar Kaznev obavestio je policiju da istraži pomenute tvitove "kao što čini svaki put kada se ovakve fotografije pojave".

Le Penova je objasnila da je reagovala na izjavu novinara BMF-a Žan-Žaka Burdena zbog neprihvatljivih paralela između njene stranke i džihadista. Ubrzo se izvinila i sklonila Folijevu fotografiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track