ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA NA BEČKOJ PIJACI: Kenijac je već napadao metalnom šipkom, ali nije uhapšen!
Foto: Printscreen Krone.at

da li je zločin mogao da se spreči

ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA NA BEČKOJ PIJACI: Kenijac je već napadao metalnom šipkom, ali nije uhapšen!

Austrija -

BEČ - Nedeljnik "Falter“ je u svom najnovijem broju objavio šokantne detalje iz sudskih akata u vezi sa ubistvom 54-godišnje Marie E. (54) prošle nedelje na bečkom Brunenmarktu

Prema tim podacima policija je samo par nedelja pre monstruoznog zločina alarmirala tužilaštvo. U jednom e-mailu su zatražili nalog za hapšenje Kenijca Francisa N.(21) ali tužilaštvo nije dalo odobrenje.

Ovo je svojevrsni pravni skandal s obzirom da se protiv Kenijca, koji je inače ilegalno boravi u Austriji od 2014, kada je ostao bez dozvole za boravak, vodi već četiri krivična postupka u tužilaštvu, a nije izdat ni jedan nalog za hapšenje .

Što je još strašnije posle njegovog prvog napada metalnom šipkom u junu 2015. nije obavljen razgovor sa psihijatrom, a Francisom N. nisu se pozabavili ni advokat kao ni socijalne službe i nejasno je kako je pušten na slobodu.Ministar pravde Volfgang Brandšteter (Wolfgang Brandstetter,ÖVP) je na insistiranje ombudsmana oformio specijalnu komisiju kako bi se proverili svi navodi i optužbe i utvrdila odgovornost od sudstva do ppolicije

„Mogući propusti u radu moraju biti potpuno istraženi“ rekao je Brandšteter za ORF. Predsednik ove komisije je zamenik predsednika državnog suda za ljudska prava Helfried Haas .

Mesto gde je ubijena Marija... (foto printscreen heute.at)
Mesto gde je ubijena Marija... (foto printscreen heute.at)

Kako navodi Florian Klenk glavni urednik Faltera policija je osumnjičenog ubicu više puta privodila u Rudolfštirfung (Rudolfstiftung) i Oto-Vagner (Otto-Wagner) bolnicu gde on nikad nije očigledno registrovan ni zadržan. Policija je Kenijcaprivela uoči ubistva u utorak zboj remećenja javnog reda, ali nije uhapšen iako je ilegalno boravio u zemlji, a samo nekoliko sati kasnije izmasakrirao je nesrećnu ženu.

Tužilaštvo je odgovorio na optužbe Faltera, aodgovor je više nego iznenađujući„ Nije odobren zahtev za hapšenje iz razloga oprečnih mišljenja tužioca“ izjavila je Nina Busek za ORF. Na žalost dok su oni usaglašavali mišljenja Kenijac je brutalno ubio ženu.

Da podsetimo on je u Mariji E. metalnom šipkom razbio glavu u sredu ujutro kada je krenula na posao. Maria je radila kao čistačica u jednoj kladionici i ubijena je gotovo ispred nje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track