Prikaži najnovije vesti
SOKOJ, sajt, anonimusi

Sokoj će tužiti sve koji pozivaju da se ne plaća naknada

Društvo 18

BEOGRAD - Organizacija muzičkih autora Srbije - Sokoj danas je najavila da će tužiti

 

BEOGRAD - Organizacija muzičkih autora Srbije - Sokoj danas je najavila da će tužiti sudu svakog državnog funkcionera koji poziva da se ne plaća "muzički dinar".
 
"Obmanjivanjem javnosti od strane državnih funkcionera država Srbija šalje poruke muzičkim stvaraocima da su građani drugog reda, jer su državi od njih važniji svi drugi građani (uvoznici IT opreme, ugostitelji, emiteri i svi drugi privredni subjekti) i da je spremna da gazi svoj sopstveni pravni poredak kako bi to i sprovela", naveo je Sokoj u saopštenju.
 
Ta organizacija je saopštila da državni funkcioneri "ne znaju da pune državnu kasu ali znaju da je prazne, svesno zloupotrebljavaju javne funkcije, obećavaju hleb za tri dinara, hiljadu evra, ukidanje muzičkog dinara, a misle na tuđi hleb, tuđi novac, tuđa prava". Sokoj je naveo da korišćenje muzike nije obaveza, da je vlasnik radio ili televizijske stanice, ili ugostiteljskog objekta slobodan u izboru da li će koristiti muziku u okviru obavljanja svoje delatnosti i da je obavezan da plati autorsku naknadu samo ukoliko koristi muziku.
 
"Od danas, Sokoj će se žaliti svim sudovima i tužiće svakog državnog funkcionera za klevetu i uvredu, za zloupotrebu službenog položaja, za korupciju, za sukob interesa, za naknadu štete, za nekompetentnost, i tužiće ga bavio se on zaštitom građana, informacijama od javnog značaja, digitalnom agendom, ekologijom ili predizbornom kampanjom", piše u saopštenju. Ta organizacija je saopštila da se u ukupnom svom uređenju i poslovanju apsolutno pridržava svih zakona i propisa koje je donela država Srbija.
 
Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić najavio je pre nekoliko dana da će Vladi predložiti ukidanje plaćanja "mužičkog dinara". Dinkić je rekao da bi plaćanja muzičkog dinara trebalo osloboditi sve zanatlije poput obućara, automehaničara, frizera i kozmetičkih salona, jer, kako je objasnio, mušterije nisu došle kod frizera da slušaju muziku nego da se ošišaju.
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir