1 glavica crnog luka2 čena belog luka 250 g mini-paradajza ili dva veća1 ljuta crvena papričica185 g tunjevinepola veze peršuna400 g špagetaso, biber3 kašike maslinovog uljaOljuštite i iseckajte crni i beli luk. Mini-paradajz operite i prepolovite, a ako koristite veći, isecite ga na krupnije komade. Ljutu papričicu presecite, očistite, operite i sitno iseckajte (ko ne voli ljuto, neka je izostavi). Ocedite tunjevinu i usitnite je viljuškom. Peršun operite, prosušite i iseckajte.Skuvajte špagete u posoljenoj vodi. U tiganju na maslinovom ulju uz mešanje propržite crni i beli luk da bude staklast. Potom dodajte paradajz, tunjevinu i ljutu papričicu, dobro izmešajte i tome dodajte oceđenu kuvanu testeninu. Posolite i pobiberite po ukusu i jelo poslužite toplo.
Foto: Shutterstock
Ručak
Špagete s tunjevinom i paradajzom
Recept dana -