SPAS IZ RUSIJE: Putin obećao da će nahraniti Venecuelu
Foto: AP

Madurova kriza ne jenjava

SPAS IZ RUSIJE: Putin obećao da će nahraniti Venecuelu

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom obećao da će poslati hranu za stanovnike ove latinoameričke države u kojoj se zaoštrila ekonomska i politička kriza, javio je MIP Venecuele.

Prema podacima venecuelanskog spoljnopolitičkog resora, ruski predsednik je izrazio spremnost da ojača rusko-venecuelansku saradnju, usmerenu na realizaciju projekata u oblasti investicija, trgovine i vojno-tehničke saradnje, sa posebnim osvrtom na poljoprivredu i industriju. Ruski lider je obećao da će slati u tu zemlju nekoliko tona brašna svaki mesec.

Kasnije je Maduro, govoreći na državnoj televiziji, rekao da se radi o 60 tona pšenice mesečno. Brašno je jedan od najređih proizvoda u Venecueli i veoma ga je teško naći u običnim prodavnicama.

Podsetimo, zbog pada cena nafte i kriza u Venecueli pogoršala se ekonomska situacija. Ogromna inflacija, devalvacija valute, deficit prehrambenih proizvoda i medikamenata - sve to je značajno pogoršalo socijalnu situaciju i dovelo do masovnih nereda i demonstracija.

(Sputnjik Srbija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja