SPC: Nismo znali šta radi Peranović

SPC: Nismo znali šta radi Peranović

Crna Hronika -
Verovali smo da se otac Branislav pokajao posle događaja u Crnoj reci, rekli u informativnoj službi SPC

BEOGRAD - Neobavešteni!Dimitrije Stikić juče je za Kurir rekao da on nije portparol SPC.- Molim vas, nemojte više da me zovete. Potpisali ste me u tekstu kao portparola SPC, što nisam. I nisam dao nikakvu zvaničnu izjavu.- Koleginica vam se predstavila na početku razgovora, a zvali smo vas i ranije za izjave ispred SPC i potpisivali vas kao portparola.- Radim neku vrstu marketinga, a s vašom koleginicom sam pričao neobavezno. Pozovite informativnu službu i njih pitajte za komentar.Na broj koji smo dobili javio se đakon zaposlen u informativnoj službi SPC.- Dobar dan, ovde novinar Kurira. Da li možete da nam kažete zašto je SPC dozvolila ocu Peranoviću da, posle dešavanja u Crnoj reci i prebijanja štićenika, otvori identičan kamp u Jadranskoj Lešnici?- Ni vladika Porfirije ni SPC nisu bili obavešteni o tome. Kamp „Sretenje“ je poluilegalno radio, nismo znali da je otac Branislav osnovao ovaj kamp.- Ali, Peranović je rekao da je vladika Lavrentije iz Eparhije šabačke blagoslovio rad kampa.- Nakon dešavanja u Crnoj reci Peranović je od Sinoda dobio zabranu obavljanja svešteničkih poslova dok me se u Tutinu ne okonča suđenje. Verujem da je vladika Lavrentije poverovao da se otac Branislav iskreno pokajao i oprostio mu je u skladu s pravoslavljem i hrišćanstvom. Ovo što se dogodilo osuđujemo i ne podržavamo i osećamo deo krivice.

Sahranjen ZarubacNa groblju u selu Batalage kod Koceljeve juče je sahranjen Nebojša Zarubac (39), koga je u ponedeljak brutalno pretukao otac Branislav Peranović.

Na Tviteru se juče oglasila i Jelena KarleušaPovodom tragedije u Jadranskoj Lešnici, na Tviteru se oglasila i Jelena Karleuša.- Tretman „Ubiću od batina i đavola i tebe“ - ne naplaćujemo, troškove sahrane ne snosimo. Dođite u spa SPC, letnji popusti još traju. Zamislite „sveštenika“ koji stoji visoko na crkvenoj lestvici, kako sa 100 udaraca motkom sadistički ubija bolesnog čoveka, lomeći mu rebra - piše u jednom od njenih tvitova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track