Skandal: Koga to plaćaju

ŠPIJUNIRAJU POSLANIKE: Hrvati vršljaju po Skupštini, a Stefanović pojma nema!

Politika

Autor:

„Medija kliping“, agencija u vlasništvu Hrvata, angažovana da prati aktivnosti svih poslanika i odbora, a Stefanović o tome ne zna ništa

Nebojša Stefanović,

Ne vodi računa s kim radi... Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Sve je na tacni.
„Medija kliping“, agencija za praćenje i analizu medija, dobila je posao izrade pres-klipinga (analiza glasila i njihovih sadržaja) za Skupštinu Srbije, predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića i svih 250 poslanika.

Agencija je 50 odsto u vlasništvu Hrvata i ne priprema samo klasični pres-kliping već, kako saznajemo, sastavlja i izveštaje s raznih sednica u Skupšini i zasedanja odbora, na kojima se, osim pripreme zakona i propisa, razmatra i kontroliše rad najvažnijih državnih institucija, zbog čega su neke čak zatvorene za javnost.

Cure podaci

- Hrvatska firma prati srpski parlament. Na taj način podaci cure na sve strane, celokupna zakonodavna vlast države je praktično servirana na tacni Hrvatima. Analiza je vrlo temeljna, sve se izuzetno opsežno prati. Osim pres-klipinga štampe, TV i radio emisija, portala, „Medika kliping“ pravi izveštaje o svim aktivnostima, zbog čega se sumnja da podaci cure - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, vrlo je problematično to što je odobreno da jednu od tri najvažnije institucije u državi prati strana firma.

- To je potpuno neodgovorno i neozbiljno iz više razloga, pre svega bezbednosnih. Na samom su izvorištu, znaju šta se dešava s propisima, koji su zakoni u planu. Dalje, ispada da građani Srbije praktično plaćaju Hrvate da ih prate - dodaje on.

„Medija kliping“, inače članica „Medija intelidžens grupe“ (u prevodu - obaveštajna grupa) 50 odsto je u vlasništvu Saše Kolenka, hrvatskog državljanina, jednog pravnog i dva fizička lica iz Slovenije (pogledaj okvir). 

Stefanović nije upućen

Iako je više od godinu dana predsednik Skupštine, Nebojša Stefanović nije upućen u to ko analizira medije za njega, kolege poslanike i ceo parlament, niti ko prati njihov rad.

- Zaista ne znam ništa o tome. Molim vas da se obratite generalnom sekretaru Skupštine - kazao je Stefanović.

Uprkos pozivima i zvanično poslatim pitanjima, iz „Medija klipinga“ do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore o njihovom poslovanju u srpskom parlamentu.

Sve je na izvol'te... Skupština Srbije na meti Hrvata zoom Sve je na izvol'te... Skupština Srbije na meti Hrvata

Ko su vlasnici firme „Medija kliping“

1. Saša Kolenko, Hrvatska Udeo: 50%
2. Tatjana Novak, Slovenija Udeo: 18,5%
3. Boštjan Vilčnik, Slovenija Udeo: 18,5%
4. „Pres-kliping“, Slovenija Udeo: 13%

Kumovska veza do demokrata

Jedna od najbližih saradnika predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića jeste njegov portparol Biljana Popović Ivković, inače supruga Branislava Ivkovića, nekadašnjeg visokog funkcionera SPS, a sada člana SNS. Zanimljivo je da je Ivkovićevoj kuma voditeljka Olivera Kovačević, koja je već duže u vezi sa Borislavom Stefanovićem, članom GO DS i šefom poslaničke grupe te stranke.

- Ivkovići su vrlo bliski s kumom, zajedno su na svim porodičnim slavljima... - kaže sagovornik Kurira.

Revidiraćemo ugovore

Jana Ljubičić, generalni sekretar Skupštine Srbije, kaže da je ugovor s „Medija klipingom“ nasleđen iz prethodnog saziva:
- Radi se, u toku je provera i po potrebi revidiranje svih spornih ugovora. Ugovor s „Medija klipingom“ nije raskinut, ali to imamo u planu.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (154)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • alan ford

  alan ford

  da ste mi vi živi i zdravi,hrvati su toliko prisutni da smo od 90-tih razotkrili silne operativce DB-a koji su radili za njih,ne bi verovali,zaista, a sad i dalje, to je služba koja je najprisutnija i najagresivnija na područiju srbije i veoma ,veoma dobro radi svoj posao,što se da i videti iz prošlosti i nekih poteza hrvatskog vrha na koje m ... više i nismo imali odgovor jer smo definitivno po toj bezbednosnoj kulturi dno dna u evropi! pa vidite samo te todoriće,duliće,ove idiote iz subotice a i onu od pre par godina,pre dragina..,širenje ekonomskog uticaja i kupovina zemlje i preduzeća po vojvodini uz granicu i NEMOJTE DA SE ZAČUDITE KAD ZA PAR GODINA NATO bude reagovao ponovo u srbiji zarad zaštite hrvatskih interesa a vi moji dragi iz BIA samo jurite masne ručkove, besplatne viskije ,službena auta i što više švalerki,kucajta izveštaje a braća hrvati uveliko RADE LI RADE !

  95 Odgovori 
 • Velikibuda

  Velikibuda

  Draga gospodo,
  Podelicu jos jednu javnu tajnu.U tezoru vam ciscenje obavlja Hrvatska firma,obezbedjuenje vecinu objekata Vam obezbedjuje G4S ciji su vlasnici MI6,Na jugu srbije najveci uvoznici opreme za video nadzor je zastupnik Bugarske sluzbe-zastupnici Suprug I Supruga koji su IP nadzor instalira na vecinu objekata u tom delu Srbije.I da Vam ... više ne nabrajam.( Strakon,-Mongomeri),veza preko Mobilne telefonije Kosova u vlasnistvu LIN supruge Mongomerija.
  Ovde nije kriv Stefanovic vec sluzbe koje se bave zastitom ove institucije.Jedna od mera je I kontraobavestajna zastita,Rade je BIA,Uprava za obezbedjenje u domenu zastite lica koja borave I rade a pod merama zastite su.Ovo Vam samo govori koliko smo provesionalno povrsni I nezreli.

  84 Odgovori 
 • nn

  nn

  Treba otkaciti hrvate u svemu u Srbiji

  80 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Resume

  Resume

  Summa Summarum = Srbi I Srbija Nemaju Kapaciteta da se Nose sa Europeiziranim Ustaštvom !

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!