SKENER KURIRA: Željkovi puleni prete košarkašima Srbije
fiba.com, Foto: Fiba.com

KO JE RIVAL „ORLOVA“ U ČETVRTFINALU

SKENER KURIRA: Željkovi puleni prete košarkašima Srbije

Eurobasket -

Strašan trio: Najveća opasnost po naše košarkaše u meču za polufinale Evrobasketa su nepredvidivi bek Belineli, kao i novi tandem Fenera Datome – Meli

Mađare smo već zaboravili, sad su nam prva briga Italijani, ali ono što je najvažnije jeste da Srbija mnogo više brine njih!

Ostale su još dve stepenice do finala Evrobasketa, a azuri su se isprečili u najnezgodnijem trenutku po Saletove „orlove“. Naoštreni su da konačno posle 2003. pokušaju da uđu u borbu za medalju. U četvrtfinalu poraz najviše boli, pa će sutra Bogdanović i drugovi od prve sekunde meča morati da zapnu iz petnih žila.

Italijane, koji nisu blistali u grupnoj fazi, predvodi je trio Belineli - Datome - Meli. Uglavnom su starteri, a posebnu pažnju naši moraju da obrate na nepredvidljivog revolveraša Belinelija, koji je sposoban da uništi protivnički, ali i svoj tim. Skoro 18 poena po meču uz fantastičan procenat šuta za tri poena (51%), dovoljni su razlozi da bek Atlante bude prioritet defanzivne taktike Saše Đorđevića.

foto: EPA

Điđija Datomea poznajemo odlično iz Obradovićevog Fenerbahčea, poželeo bi ga svaki trener, a u kombinaciji sa saigračem, pouzdanim Melijem, praviće velike probleme na krilnim pozicijama. Meli je posebno opasan kad igra na poziciji centra i tako razvlači odbranu. Iskusni selektor Etore Mesina nema mnogo drugih opcija pod košem, pa Kuzmić i Marjanović moraju da budu spremni da ih „razvale“ u reketu.

Sutrašnji rival takođe ne preti previše s pozicije pleja. Heket je najubojitiji, ali nije u vrhunskoj formi zbog povrede od prošle sezone, a Filoj nema vrhunski kvalitet. Ipak, ni Srbija, u odsustvu Teodosića, ne može baš da se pohvali tom pozicijom.

Predrag Gajić

Jasno ko dan

NAJVIŠE SE PLAŠE SALETA

Italijani imaju poštovanje prema selektoru Srbije Saši Đorđeviću. Znaju kakav je bio igrač, a posle osvajanja srebrnih medalja na Olimpijskim igrama i SP jasno im je s kakvim trenerom imaju posla.

- Respektujemo Srbiju, koja je igrala ta finala, a posebno poštovanje imamo prema Đorđeviću - istakao je selektor Italije Etore Mesina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: 10 činjenica koje morate da znate pred evropske mečeve Zvezde i Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track