(KURIR TV) SRPSKI KOŠARKAŠI PONOSNI: Idemo da se pobijemo s Rusima za finale
Foto: Fonet

POSLE TRIJUMFA NAD ITALIJOM

(KURIR TV) SRPSKI KOŠARKAŠI PONOSNI: Idemo da se pobijemo s Rusima za finale

Eurobasket -

Kapiten košarkaške reprezentacije Milan Mačvan rekao je večeras da je njegova ekipa zaslužila ulazak u polufinale Evropskog prvenstva i naveo da će dati sve od sebe u predstojećoj utakmici protiv Rusije.

Specijalni izveštač iz Istanbula - Božidar Manojlović

"Sad vidite da je bila opravdana nervoza posle Mađara... Mislim da smo dominirali, izuzev tri-četiri uvodna minuta, mislim da smo 35-36 minuta odigrali jako kvalitetno, pogotovo u odbrani. Apsolutno smo zaslužili ulazak u polufinale", rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Istanbulu u četvrfinalu pobedila selekciju Italije sa 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19).

Srbija će u polufinalu igrati protiv Rusije.

"Rusi su nas već jednom dobili u grupi, biće jako teška utakmica. Imamo jedan dan da se spremimo, 40 minuta nas deli od finala i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe. Nismo došli u polufinale da se predamo, mislim da ova ekipa može još više", rekao je Mačvan.

Kapiten Srbije je naveo da je ponosan na svoju ekipu.

"Od polaska na prvenstvo niko od nas nije tražio izgovor, verovali smo da možemo da dođemo prvo četvrfinala, pa onda i polufinala. Jako sam ponosan na igrače i na stručni štab. Odradili smo ovaj deo posla lavovski. Idemo protiv Rusije da se pobijemo za finale", rekao je Mačvan.

Reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je da je ekipa ostvarila veliku pobedu.

"Ušli smo od početka jako dobro, igrali smo sjajno, svi igrači su dali neverovatan doprinos. Igrali smo čvrsto, znali smo da ne mogu da odgovore na tu čvrstu igru. Velika pobeda, za dva dana igramo polufinale, još jedna utakmica do finala. Treba da se odmorimo i razmišljamo o toj utakmici", naveo je on.

"Veliki uspeh, da ne pričam sad te gluposti da smo B reprezentacija... Svi momci ovde imaju kvalitet, uz Bogdana koji je pravi lider ekipe mislim da možemo da ostvarimo ono što smo zacrtali. Biće sigurno jako teško", dodao je Milosavljević.

Jedini poraz na turniru Srbija je pretrpela upravo od Rusije u grupnoj fazi.

"Dobili su nas, znamo kako su nas dobili i treba da odgovorimo na to", rekao je Milosavljević.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track