SKANDAL TRESE HRVATSKU Šokantno otkriće: Darija Šarića maltretirali saigrači na Evrobasketu?!
Foto: FIBA

ZAKUVALO SE

SKANDAL TRESE HRVATSKU Šokantno otkriće: Darija Šarića maltretirali saigrači na Evrobasketu?!

Eurobasket -

Veliki skandal drma Hrvatsku pošto je otac Darija Šarića dao izjavu u kojoj je napomenuo da su njegovog sina maltertirali saigrači pred meč sa Rusijom na Evrobasketu!

Hrvatska košarkaška reprezentacija ponovno je ušla u turbulentno razdoblje. Nakon lošeg rezultata na Evrobasketu pojavile su se informacije da u reprezentaciji nije sve kako treba. Tačnije, da nešto ne valja sa situacijom Daria Šarića i njegovog odnosa sa pojedinim igračima.

- Dario se ne javlja na telefon. Ni meni ni majci. Ne znamo ni gde je?! Navodno se posle dolaska u Zagreb nije ni pozdravio sa ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove žalbe pre utakmice da mu 'smeta što ga opterećuju imperativom uspeha, tačnije osvajanjem medalje' - rekao je Predrag Šarić pa nastavio:

- Do mene je u međuvremenu samo došla neformalna informacija da je glavni uzrok njegovom raspoloženju činjenica da su ga dan pre utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dva starija reprezentativaca. Mogu da izgovorim i imena ta dva košarkaša, koji, verujem, neće više obući hrvatski dres. Ali, ne želim spekulisati bez jasne potvrde da je to istina. A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio selektor? Zašto nisu reagovali Dino i Stojko? Nije đavo da nitko nije znao što se dešavalo.

Selektor Aco Petrović sporazumno je napustio čelo reprezentacije pa je i to potvrda da nešto ne valja. On se nije javio na telefon, ali zato jeste Biserka Petrović.

- Aco se izvinjava svima kojima ne odgovara na pozive. On je hteo da se obrati već u Istanbulu, ali je dogovor vrha Saveza da se ne oglašava. Očito se čeka da se svojim razmišljanjima istresu svi zvani i nezvani. Kao majka koja je hrvatskoj košarci, dala dva vredna sina, čudim se atmosferi linča. Kao da niko ne razmišlja da nam se posle istanbulskog posrtanja mogu dogoditi i gore stvari. Da nas čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje moramo da odradimo bez NBA igrača - rekla je Biserka.

kurir.rs / jutarnji.hr foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega je Slovenija favorit u finalu Evropskog prvenstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track