VELŠANI PRETE CRVENIM ĐAVOLIMA: Geret Bejl naplašio Belgijance
Foto: Reuters

Drugo četvrtfinale na EP

VELŠANI PRETE CRVENIM ĐAVOLIMA: Geret Bejl naplašio Belgijance

Francuska 2016 -

Ekipa selektora Krisa Kolmana spremna da napravi još jednu senzaciju na Evropskom prvenstvu

Fudbaleri Velsa i Belgije večeras igraju utakmicu u Lilu, koja pobednika vodi u polufinale Evropskog prvenstva.Velšani su formalno domaćini, a njihov selektor Kris Kolman veruje da ekipa može da priredi još jednu senzaciju. Posle ispadanja Engleske sa EP, Vels brani ugled ostrvskog fudbala. Sve oči Velšana biće uprte u najboljeg igrača Gareta Bejla.

U startnih 11 vraća se i Ešli Vilijams, koji je protiv Severne Irske povredio rame.

- U utakmici protiv Belgije želimo da uživamo, kao što smo radili i do sada na šampionatu. Nemamo šta da izgubimo jer smo već napraviti veliki posao. Ovo je jedan veliki test za nas. Moji momci su fantastični i žele da naprave još jedan korak dalje - rekao je Kolman i dodao:Belgija je jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Poslednjih godina igrali smo četiri puta protiv njih, znamo se i oni znaju nas. Mi smo Vels i sve zavisi od nas.

S druge strane, Belgijanci imaju personalnih problema u reprezentaciji. Defanzivac Jan Fertongen povredio je ligamente zgloba na treningu i za njega je Evropsko prvenstvo završeno. Plus, selektor Mark Vilmots ne može da računa na Tomasa Vermalena, koji ima parne kartone.

- Fertongenu su stradala tri ligamenta na zglobu. Za njega je šampionat gotov i ovo je prava sportska tragedija. Mnogo mi je žao jer je bio u fizičkom i psihičkom smislu u sjajnom stanju. Na prvenstvo smo došli bez Kompanija, ali glavu gore, nećemo se predati - rekao je Vilmots, a potom nastavio o Velšanima:

- Dobro se brane, što su posebno pokazali ovde u Francuskoj. Jednom smo ih dobili, jednom izgubili i dva puta remizirali. Između nas nema tajni, ali sve će biti drugačije u ovom meču. Vels ima igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, tako da moramo biti oprezni i dobro da ih čuvamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track