HTEO DA PREKINE UTAKMICU NA EP:  Hrvatska policija uhapsila i  prvaka sveta
Foto: AP

Izgrednik

HTEO DA PREKINE UTAKMICU NA EP: Hrvatska policija uhapsila i prvaka sveta

Francuska 2016 -

U akciji hrvatske policije privedeno je nekoliko osoba iz Splita i Šibenika, za koje se sumnja da su učestvovale u neredima na utakmici Hrvatske i Češke u Sent Etijenu tokom Evropskog fudbalskog prvenstva.

Hrvatski mediji pišu da su u Splitu privedena lica od od 19 do 25 godina starosti, a među njima je profesionalni vaterpolista koji je igrao za Mornar, a danas igra u Italiji.

Negirao je da je počinio delo. Kaže da se profesionalno bavi sportom i navija za Hajduk, ali da nije pripadnik Torcide i da nema ništa protiv HNS-a. Tvrdi da se branio od napada. Ima status vrhunskog sportiste jer je bio juniorski prvak sveta u vaterpolu.

U Šibensko-kninskoj županiji potvrđeno je hapšenje 28-godišnjaka sa područja Šibenika, kojeg sumnjiče za izazivanje nereda na stadionu u Francuskoj.

Prema neslužbenim informacijama, reč je o pripadniku Torcide koji se sumnjiči da je bacao baklje u teren i učestvovao u izazivanju prekida susreta. Šibenska policija je potvrdila da je 28-godišnjak prijavljen zbog izazivanja nereda, za šta je zaprećena kazna od pola godine do pet godina zatvora.

Kurir sport / Index.hr

Kurir sport / Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track