NAJGORA UTAKMICA U ISTORIJI: Ništa lošije nije viđeno od meča Hrvatska - Portugal
Foto: Reuters

Stručnjaci tvrde

NAJGORA UTAKMICA U ISTORIJI: Ništa lošije nije viđeno od meča Hrvatska - Portugal

Francuska 2016 -

Fudbaleri Hrvatske i Portugala u osmini finala Eura potrudili se da ljubitelji fudbala prebace kanal na TV prijemnicima

Meč polufinala Evropskog prvenstva između Hrvatske i Portugala ugledni engleski list Gardijan proglasio je najgorim u istoriji.Posle 120 minuta fudbalskog smaranja čini se da je Gardijan sasvim opravdano osuo paljbu po akterima i činjenica je da na velikim takmičenjima nije bilo dosadnije utakmice. Statistika UEFA je neumoljiva - Portugal je dva puta šutirao u gol Hrvatske, koja nijednom nije šutnula u gol koji čuva Rui Patrisio. Bilo je pravo mučenje gledati ove dve reprezentacije, konstatuje Gardijan.I zaista, meč na kojem za 117 minuta ne bude nijedan šut u okvir gola nikako ne može da dobije prelaznu ocenu. Antifudbal koji su prikazale obe selekcije zaslužuje osudu. Na kraju su ta dva šuta u okvir gola hrvatskog golmana Subašića prekinula dosadu i konačno odlučila učesnika četvrtfinala.Fudbalerima Hrvatske toliko je teško palo ispadanje s Eura da su više od sat posle meča protiv Portugala kolektivno plakali u svlačionici.Posle toga izašli su pred novinare, ali većina nije imala snage ništa da kaže. Pognuli su glavu, oči su im bile pune suza... Sve zbog šokantnog gola Portugala u 117. minutu, koji je izbacio Hrvatsku s Evropskog prvenstva, na kojem su imali šampionske ambicije.- Hvala vam, „vatreni“! Glavu gore! Nedostajalo je samo malo sreće. I u pobedi i u porazu, Hrvatska je uz vas - napisala je na Fejsbuku Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske.

Selektor Ante Čačić našao se na meti hrvatskih medija, ali i trenera, koji u njemu vide krivca za eliminaciju s EP.- Plačem, plačem... Kako da ne plačem zbog ove tuge u kojoj živimo. Sve nam je ugašeno. Ne mogu da verujem da Čačić nije ranije uveo Pjacu u igru. Tokom meča sam stalno vikao: „Ante, uvedi Pjacu, uvedi Pjacu.“ Da je poslušao ovu staru budalu, ali ne... I onda nam se desio ovaj užas - komentar je Ćire Blaževića.Kritikovani selektor posle neprospavane noći obratio se javnosti.- Posle ovakve utakmice san baš nešto i ne ide na oči. Međutim, danas je novi dan. Gledamo napred, gledamo ka Rusiji. Poraze u kojima si dao sve od sebe i ne doživljavam kao poraze. Odlazimo kući bez poraza, dok Portugal ide dalje bez pobede - glasilo je izlaganje Ante Čačića.

Džaba krečioNAVIJAČ OFARBAO „LAMBORGINI“ U KOCKEKakva navijačka ludnica je ovih dana vladala u Hrvatskoj, svedoči i potez jednog fana koji je svoj „lamborgini“ prefarbao u crveno-bele kvadratiće. Automobil je izazivao veliku pažnju gde god da bi se pojavio, ali posle poraza „vatrenih“ više nije tako atraktivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track