NAJLEPŠA FUDBALSKA BAJKA: Zubar objasnio kako je islandske fudbalere uveo u istoriju
Foto: Reuters

Halgrimson ponosan na igrače

NAJLEPŠA FUDBALSKA BAJKA: Zubar objasnio kako je islandske fudbalere uveo u istoriju

Francuska 2016 -

Jedan od selektora fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halgrimson izjavio da njegov tim očekuje velika utakmica protiv Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Island je u osmini finala napravio veliko iznenađenje pobedivši Englesku 2:1, a u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske."Da nam je neko rekao da ćemo se plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva i pobediti Englesku u osmini finala. Ali, posle ove pobede, nema više previsokih prepreka. Sada idemo na domaćina u Parizu, što će biti velika, velika utakmica", rekao je Halgrimson, koji zajedno sa Šveđaninom Larsom Lagerbekom obavlja selektorsku funkciju.

Halgrimson je rekao da je ključni trenutak meča bio izjednačujući gol Islanđana."To što smo odmah izjednačili je uticalo više na Englesku nego što je njihov gol uticao na nas. Oni su planirali da nas zatvore od početka i verovatno su mislili da su uspeli. Da nismo to uradili, ne znam šta bi dalje bilo. To je psihološki bilo vrlo važno", rekao je onHalgrimson za život zarađuje kao zubar, ali to mu ne smeta da uspešno vodi tim."Ovi momci su neverovatni. Njihov karakter. Pokazali smo u nekoliko utakmica za redom koliko im je dobar karakter. Deluje da postaju sve bolji, tako da je ovo bila naša najbolja utakmica. Ali, ponoviću opet, još niste videli naše najbolje izdanje", rekao je Halgrimson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track