UEFA IMA PUNE RUKE POSLA: Na red došlo disciplinovanje Portugalaca i Mađara
Foto: AP

Pokrenuti postupci

UEFA IMA PUNE RUKE POSLA: Na red došlo disciplinovanje Portugalaca i Mađara

Francuska 2016 -

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Portugala i Mađarske zbog nereda njihovih navijača na utakmicama Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Portugal i Austrija odigrali su sinoć u Parizu bez golova, u utakmici drugog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu, a posle meča jedan navijač portugalskog tima utrčao je u teren kako bi se slikao sa najvećom zvezdom ekipe Kristijanom Ronaldom. On je dotrčao skoro do polovine terena, a Ronaldo je gestikulirao redaru da se udalji sve dok navijač ne napravi fotografiju. Navijač je posle toga odveden.UEFA je pokrenula disciplinski postupak pošto reprezentacije, odnosno fudbalske saveze, smatra odgovornim za ponašanje svojih navijača na stadionu.

foto: Reuters
foto: Reuters

UEFA je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Mađarske zbog nereda navijača na jučerašnjoj utakmici protiv Islanda (1:1) u Marseju u Grupi F.

foto: Reuters
foto: Reuters

Pre početka utakmice mađarski navijači su se sukobili sa redarima i policijom pošto su pokušali da se popnu na ogradu i uđu u sektor pored gola, dok su tokom intoniranja himni, kada je Islandu dosuđen penal i kada je Mađarska izjednačila, palili baklje i ubacivali razne predmete u teren.

foto: Reuters
foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track