(KURIR TV) MUK U ELBASANU: Srbija golovima Kolarova i Ljajića u nadoknadi deklasirala Albaniju
Foto: AP

Osveta zbog drona

(KURIR TV) MUK U ELBASANU: Srbija golovima Kolarova i Ljajića u nadoknadi deklasirala Albaniju

Fudbal -
"Orlovi" trijumfovali 2:0 pogocima u 91. i 94. minutu u meču bez incidenata
1 / 11 Foto: Dado Đilas

Reprezentacija Srbije trijumfovala je u Elbasanu protiv Albanije u meču Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo golovima Aleksandra Kolarova u 91. i Adema Ljajića u 94. minutu.

Ovako je Aleksandar Kolarov utišao Elbasan Fudbalski savez Srbije I UEFA.com

Posted by Kurir - Sport on Thursday, October 8, 2015

Gol Adema Ljajića za pobedu Srbije 2:0 u Albaniji Fudbalski savez Srbije I UEFA.com

Posted by Kurir - Sport on Thursday, October 8, 2015

"Orlovi" su sve vreme bili bolji i zasluženo su pobedili iako su do uspeha došli pogocima u sudijskoj nadoknadi vremena.

Albanci su samo jednom zapretili, a reprezentativci Srbije su, osim nekoliko propuštenih šansi, dali gol u 38. minutu, kada je Ljajić ubacio loptu u mrežu, a sudija Ricoli ga je poništio zbog prekršaja Tošića nad golmanom.

Na kraju, zaslužen trijumf izabranika Radovana Ćurčića.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Srbiji ova pobeda ništa ne znači u takmičarskom smislu, jer je odavno izgubila sve šanse da se kvalifikuje za EURO 2016, ali se na neki način osvetila Albancima za "slučaj dron".

S druge strane, ekipa Đanija De Bjazija i dalje sudbinu drži u svojim rukama. Pobedom u Jermeniji u nedelju obezbediće direktan plasman na EP, a svaki drugi rezultat vodiće je u baraž.

Jer, Portugal je savladao Dansku (1:0) i overio francusku vizu kao pobednik Grupe I (18 bodova). Danska je ostala na drugom mestu sa 12 bodova, ali ta reprezentacija je završila takmičenje, dok Albaniji sa 11 bodova preostaje pomenuti meč sa Jermenijom.

Srbija će takmičenje završiti u nedelju mečom sa Portugalcima.

Treba reći da je utakmica na "Elbasan areni" protekla bez incidenata i da atmosfera na stadionu nije bila vrela, kako se najavljivalo i očekivalo.

Na ovoj utakmici povredila su dvojica srpskih reprezentativaca iz Čelsija, kapiten Branislav Ivanović i Nemanja Matić, zbog čega su tokom drugog poluvremena napustili igru.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

SASTAVI:

Selektori su se opredelili za očekivane sastave. Prvi srpski stručnjak Radovan Ćurčić nije mogao da računa na povređene Lazara Markovića, Andriju Živkovića i Filipa Kostića. U tim je vratio Stefana Markovića, štopera koji je ostao upamćen po spuštanju drona u prvom meču u Humskoj, a zbog čega nije omiljen u Albaniji.

ALBANIJA: Beriša - Hisaj, Cana, Džimšiti, Agoli - Baša - Lila (od 46. Kaće), Memušaj, Džaka, Lenjani (od 83. Meha) - Balaj (od 69. Čikaleši).

SRBIJA: Stojković - Tomović, Ivanović (od 65. D. Tošić), S. Mitrović, Kolarov - Milivojević, Matić (od 73. Fejsa) - Z. Tošić, Ljajić, Tadić (od 54. Sulejmani) - A. Mitrović.

TOK MEČA:

Kraj - 0:2

90+4.- minut - 0:2 - GOOOLLL - LJAJIĆ!

90+2. minut - Žuti karton za Stefana Mitrovića.

90+1. minut - 0:1 - GOOOLLL!!! KOLAROV!!!

89. minut - Sulejmani krenuo sam ka golu, ali da umesto da šutira, lopta mu je pobegla.

83. minut - Poslednja izmena kod domaćina. Meha umesto Lenjanija.

82. minut - Opet je "orlovima" nedostajao završni pas da dođu u šansu. Ljajić je protutnjao desnim krilom, ali nije uspeo da uposli Aleksandra Mitrovića.

80. minut - OPASAN ŠUT KOLAROVA! Sudija Ricoli je "izvukao" prekršaj na 25 metara od gola. Slobodan udarac je izveo Kolarov, prebacio je "živi zid", a lopta je prošla za malo pored stative.

79. minut - Požuteo je Agoli zbog žestokog faula nad Zoranom Tošićem.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

76. minut - NAJOPASNIJI POKUŠAJ ALBANACA! Čikaleši je pucao između dvojice srpskih defanzivaca, a Stojković je sjajno intervenisao i poslao loptu u korner. U nastavku Cana je pokušao glavom, ali neprecizno.

73. minut - Sada se i Matić žali na povredu! I on, posle saigrača iz Čelsija Ivanovića, mora van terena. Menja ga Fejsa.

69. minut - Čikaleši je na terenu, izašao je Balaj.

68. minut - Tomović je požuteo, jer je posle sudijskog zvižduka šuntnuo loptu iako ju je jedva "ćušnuo".

66. minut - Portugal poveo protiv Danske u drugom meču ove grupe. Strelac je Žoao Mutinjo.

65. minut - Duško Tošić je ušao umesto povređenog Ivanovića.

62. minut - Ivanović se uhvatio za zadnju ložu, legao na zemlju, a ubrzo zatim je izašao s terena.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

60. minut - NAJBOLJA PRILIKA DO SADA ZA ALBANCE. Posle centaršuta sa leve strane, lopta je preletela sve u srcu srpskog šesnaesterca i došla do Džake, koji se našao iskosa sa desne strane. Gađao je suprotni ugao Stojkovićevog gola, ali neprecizno.

54. minut - I Ćurčić je izvršio prvu izmenu. Sulejmani je zamenio Tadića.

51. minut - Lenjani je šutirao kroz noge Stefanu Mitroviću, albanski navijači su se ponadali da će to biti opasnost po Stojkovića, koji ipak nije imao problema da zaustavi loptu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

47. minut - OPASAN NAPAD SRBIJE! Milivojević je odlično dugom loptom pronašao Ljajića, koji je zakomplikovao situaciju na levoj strani domaćeg kaznenog prostora. Ipak, lopte se odbila na 20 metara, na nju je naleteo Milivojević, ali je tukao pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Domaći selektor De Bjazi napravio je izmenu. Umesto povređenog Lile ušao je Kaće.

Kraj prvog poluvremena - 0:0! Srbija je imala šansu preko Ivanovića i poništen gol Ljajića. Albanci nijednom nisu ozbiljno zapretili "orlovima".

http://www.youtube.com/watch?v=Vb1C1q0cdy4

38. minut - SRBIJI PONIŠTEN GOL! Ljajić je ubacio loptu u mrežu, ali je Ricoli dosudio prekršaj Tošića nad golmanom. Svemu je prethodio sjajan prodor Tadića.

Sporna situacija, poništen gol Ljajića - da li je Srbija oštećena u Albaniji? Fudbalski savez Srbije I

Posted by Kurir - Sport on Thursday, October 8, 2015
Foto: AP
Foto: AP

27. minut - Ponovo dobra akcija srpskog tima i ponovo bez završnice. Na kraju je lopta došla do Tošića, koji je u domaćem šesnaestercu pokušao driblingom da se oslobodi čuvara, ali mu je lopta pobegla.

22. minut - PRVA ŠANSA ZA SRBIJU! Konačno kakva-takva akcija "orlova". Završena je šutem Ljajića, koji je izblokiran, pa je Srbija došla do prvog kornera. Posle Tošićevog centaršuta, Ljajić je sa "prve stative" dao povratnu na koju je naleteo Ivanović. Kapiten je pucao snažno sa desetak metara, ali preko gola.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20. minut - Miran ritam utakmice. Srpski tim nije organizovao nijedan dobar napad.

16. minut - Kapiten Albanije Cana je prvi domaći igrač sa žutim kartonom. Ricoli ga je opomenuo zbog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem. Da ga Cana nije faulirao, srpski napadač bi sam krenuo ka golu.

14. minut - Nesigurno deluje odbrana "orlova" kada Albanci centiraraju sa krila. Domaćin je sada dobio još jedan korner. Za sada još nema ozbiljnih opasnosti ni za jednog golmana.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

9. minut - Domaći navijači su uzdahnuli. Lila je pokušao glavom da prevari Stojkovića, ali nije to dobro uradio, pa je lopta postala lak plen srpskog golmana.

9. minut - Prvi korner na meču - izveli su ga Albanci...

3. minut - Posle nepuna tri minuta igre Luka Milivojević je dobio žuti karton zbog klizećeg starta sa leđa.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

1. minut - Ricoli je dao znak da utakmica počne.

20:44 - Zajednička fotkaIgrači obe reprezenatcije zajedno su "pozirali" fotoreporterima pred početak utakmice, uz poruku protiv rasizma.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20:43 - Krcata "Elbasan arena"Stadion u Elbasanu prima nešto više od 12.000 gledalaca. Tribine su krcate. Ispred "Elbasan arene" ostalo je još desetak hiljada navijača.

20:42 - Zvižduci za "Bože pravde"Prvo je, naravno, intonirana himna gosta - Srbije, što je propraćeno salvom zvižduka.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20:35 - Trenutno 16 stepeniU Elbasanu je temperatura 16 stepeni Celzijusa, a posle 24 sata kiša je prestala da pada.

20:30 - Ricoli deli pravduUEFA je poverenje ukazala Nikoli Ricoliju. Italijanskom sudiji kao po pravilu pripadnu najteži mečevi, odnosno derbiji i oni koji imaju epitet visokorizičnih.

20:28 - Klupa Srbije:Rajković, Dmitrović, Obradović, Tošić, Spajić, Gudelj, Sulejmani, Brašanac, Milinković-Savić, Katai, Fejsa, Škuletić.

20:26 - Milošević: Za nijansu smo boljiPotpredsednik FSS Savo Milošević pred početak meča za RTS je rekao:"Mislim da imamo za nijansu bolju ekipu, ali u ovakvim utakmicama, u kojima je pritisak veliki, to ne mora ništa da znači. Pobediće ekipa koja se bolje izbori sa tim pritiskom".

20:20 - Podsetite se incidenta iz prvog meča između Srbije i Albanije:

http://www.youtube.com/watch?v=I0h9mWv2hqA

TABELA GRUPE I1.PORTUGAL65018:4152.DANSKA73318:4123.ALBANIJA63217:3114.JERMENIJA70255:1125.SRBIJA61145:111

PAROVI:

ALBANIJA – SRBIJA8. oktobar 20:45

PORTUGAL – DANSKA8. oktobar 20:45

JERMENIJA – ALBANIJA11. oktobar 18:00

SRBIJA – PORTUGAL11. oktobar 18:00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track