(VIDEO) ČELSI PAO U PARIZU: Ibrahimović i Kavani rastužili kapitena Baneta
Foto: Reuters

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona

(VIDEO) ČELSI PAO U PARIZU: Ibrahimović i Kavani rastužili kapitena Baneta

Fudbal -
Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Čelsi 2:1 (1:1), dok je Benfika savladala Zenit golom u 91. minutu u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona

Pari Sen Žermen je zasluženo pobedio Čelsi, jer je u većem delu meča bio bolji rival.

Domaćin je na "Parku prinčeva" poveo preko Zlatana Ibrahimovića u 39. minutu iz slobodnog udarca. Doduše, lopta je na putu ka golu zakačila Obija Mikela u "živom zidu" i prevarila golmana Tiba Kurtou. Isti igrači režirali su i izjednačenje u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Ibra zakačio loptu posle kornera, a Obi Mikel pogodio mrežu za 1:1.

Ofanziva se PSŽ-u isplatila u 78. minutu kada je fantastičnu asistenciju Anhela Di Marije, Edison Kavani pretvorio u gol i pobedu. Zanimljivo je da je Kavani u igru ušao samo četiri minuta ranije. Urugvajac nije bio u prvoj postavi "svetaca", jer je u lošim odnosima sa trenerom Loranom Blanom.

"Plavci" ne smeju da budu nezadovoljni iako su imali još dve šanse preko Dijega Koste. Jer, poraz jednim golom razlike uz postignut gol u gostima daje nadu "plavcima" pred revanš 9. marta na "Stamford bridžu".

Branislav Ivanović je večeras, u odsustvu Džona Terija, bio kapiten Čelsija. Nemanja Matić nije igrao zbog suspenzije, ali će biti na raspolaganju treneru Gusu Hidinku za drugi duel sa "svecima".

All Goals HD - PSG 2-1 Chelsea - 16-02-2016 by Video-Live

I Benfika u Sankt Peterburg nosi prednost, koju joj je doneo Žonas u 91. minutu. Prethodno, Zenit je ostao bez isključenog Krišita. Italijan je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja koji je izveo Gaitan, a u trijumf pretvorio Žonas.

Meč u Lisabonu je u većem delu bio dosadan, ali "orlovi" su na kraju zasluženo došli do pobede.

PAROVI I TERMINI OSMINE FINALA

Benfika – Zenit 1:0 9. martPSŽ – Čelsi 2:1 9. martGent – Volfsburg 17. februar8. martRoma – Real Madrid 17. februar8. martArsenal – Barselona 23. februar16. martJuventus – Bajern 23. februar16. martPSV – Atletiko Madrid 24. februar15. martDinamo Kijev – Mančester siti 24. februar15. mart

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČEVA:

Kraj - BENFIKA - ZENIT 1:0!

Kraj - PSŽ - ČELSI 2:1!

90+1. minut - GOOOLLL! 1:0 za BENFIKU! Žonas glavo na asistenciju Gaitana!

Jonas Goal HD - Benfica 1-0 Zenit Petersburg... by LiG2Fr

90. minut - CRVENI KARTON - Drugi žuti karton dobioje igrač Zenita, Krišito.

78. minut - GOOOLLL! - 2:1 - KAVANI! Di Marija je fantastično uposlio, a Urugvajac je, samo četiri minuta posle ulaska u igru, provukao loptu kroz noge Kurtoi!

GOOOAL - CAVANI- PSG- CHELSEA- 2-1- HD by arbnor-mjeku

74. minut - Kavani, koji je na ledu kod Blana, dobija šansu umesto Lukasa.

71. minut - Hidink je izveo Azara, a uveo Oskara.

68. minut - Kartonijada u Lisabonu traje -Krišito je drugi igrač Zenita koji neće igrati u revanšu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

67. minut - Di Marija je izveo slobodan udarac, ali je Kurtoa ponovo odlično reagovao.

64. minut - Nastavlja se pritisak Parižana. Matuidi je šutirao iz blizine, ali su mu u blok ušli i Ivanović i Kejhil.

61. minut - ŠANSA ZA LUKASA. PSŽ je sve opasniji. Posle kombinacije sa Ibrahimovićem, Lukas je ušao korak, dva u kazneni prostor gostiju i šutirao, ali je Kortoa bio dobro postavljen.

58. minut - Havi Garsija je igrač Zenita koji je dobio žuti karton zbog kog neće igrati protiv Benfike u Rusiji.

53. minut - Tukao je sadai Ibrahimović, kada se našao iskosa sa desne strane nedaleko od gola, ali je lopta išla direktno u Kurtou, pa je PSŽ od svega dobio samo korner.

52. minut - Prvi šut Zenitovih igrača u okvir gola. Učinio je to Vicel sa 18 metara, ali je Žulio Sezar dobro reagovao.

51. minut - Opalio je Di Marija levicom sa skoro 30 metara, Kurtoa se izvio i prosledio loptu u korner.

49. minut - PONOVO DIJEGO KOSTA U ŠANSI. Vilijan ga je sjajno uposlio, ali je golman Trap na vreme izleteo i zaustavio pokušaj napadača Čelsija.

46. minut - Utakmice su nastavljene.

Foto: AP
Foto: AP

Kraj prvog poluvremena - Benfika - Zenit 0:0 - domaćin je imao inicijativu, ali ekipe su igrom razočarale.

Kraj prvog poluvremena - PSŽ - Čelsi 1:1

45+1. minut - GOOOLLL - 1:1 - Obi Mikel! Korner sa leve strane izveo je Vilijan, Ibrahimović je skočio i glavom zakačio loptu i poslao je na nogu Mikelu, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu. Tako se Ibra revanširao Mikelu za pomoć kod vodećeg gola PSŽ-a.

John Obi Mikel Goal HD - PSG 1-1 Chelsea 16.02... by Pathmanathan_Cumanan

39. minut - GOOOLLL! - 1:0 - Ibrahimović! Izveo je slobodnjak sa 20-ak metara, lopta je zakačila Obi Mikela u "živom zidu", promenila pravac i prevarila golmana Kurtou.

Zlatan Ibrahimovic Goal HD - PSG 1-0 Chelsea... by Gol-Live

38. minut - PSŽ je ponovo počeo da vrši pritisak posle 15-ak minuta tokom kojih je Čelsi bio bolji.

35. minut - Još jedan igrač Benfike je dobio žuti karton i zbog toga neće igrati u revanšu - posle Almeide i Žardel.

21:22 - Na tribanama "Parka prinčeva" je i Fenomen - Ronaldo.

33. minut - Ibrahimović je na šest, sedam metera od gola loše zhavatio loptu glavom, ona se odbila od zemlje i otišla preko gola.

29. minut - Konačno uzbuđenje u Lisabonu! Žonas je šutirao, a golman Lodigin je uspeo da napravi paradu i izbaci loptu u korner.

23. minut - VELIKA PRILIKA ZA ČELSI! Dijego Kosta je ostao sam pred golom domaćina i kada je trebalo da glavom pošalje loptu u mrežu na odličan centaršut Rahmana Babe sa leve strane, on je to loše učinio, pa je golman Trap refleksno reagovao i rukom odbio loptu u prečku. Mada, Kosta je bio u sumnjivoj poziciji.

22. minut - Čelsi se oslobodio pritiska i u poslednjih nekoliko minuta ima više loptu u svom posedu.

19. minut - Ibrahimović je "požuteo" zbog starta nad Obi Mikelom.

18. minut - U Lisabonu bez uzbuđenja, izuzev što je Andre Almeida dobio žuti karton, pa neće moći da igra za Benfiku u revanšu.

16. minut - Apsolutna dominacija domaćina. Čelsi ne može da organizuje napad.

21:00 - Dvojica igrača Čelsija igraju sa zaštitnim maskama na licu - Acpilikueta i Dijego Kosta.

Dijego Kosta, Foto: Reuters
Dijego Kosta, Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12. minut - Ibrahimović je pokušao iz slobodnjaka, ali neprecizno.

6. minut - "Sveci" sve opasniji, šut je oprobao i Lukas.

5. minut - Na terenu "Parka prinčeva" po jedan Francuz i Englez, to su Matuidi i Kejhil. Sve ostalo su stranci!

3. minut - PSŽ stiska Čelsi od starta, Verati je pucao iz daljine, ali je Kurtoa odbranio.

1. minut - Utakmice su počele.

20:44 - Koreografija navijača PSŽ-a

20:33 - Bane kapitenU odsustvu Džona Terija, ekipu Čelsija s kapitenskom trakom predvodi Branislav Ivanović.

20:22 - Evo zašto se zove stadion Svetlosti (Luž)

20:14 - Ibra se nije baš proslavio protiv engleskih timova

20:11 - Zagrevanje na "Parku prinčeva"

20:05 - Srba nema ni na klupi Benfike

I dok Ivan Šaponjić igra za Benfiku B, Ljubomir Fejsa i Luka Jović su prvotimci, ali ih nema ni na klupi za današnji meč.

19:52 - Evo i sastava PSŽ-a: Ibra, Di Marija...

19:44 - PSŽ dominira u pas igri

19:41 - Sastav Čelsija: Ivanović u najboljih 11

19:39 - Ibra u svom stilu: Nema spektakla bez Murinja"Završnice Lige šampiona nisu iste bez Žozea Murinja. Žao mi je što Čelsi dolazi bez njega. Žoze uvek nudi spektakl. Čelsi bez Murinja više nije isti. Nadam se da će uskoro ponovo raditi u velikom klubu", rekao je Ibrahimović.

Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters

19:34 - Lista strelaca: Ronaldo ubedljivo prvi11:Kristijano RonaldoReal Madrid7:Robert LevandovskiBajern6:Artjom DzjubaZenit5:Olivije ŽiruArsenalTomas MilerBajernLuis SuzarezBarselonaVilijanČelsiĆićaritoLeverkuzen

19:30 - Navijači Benfike se skupljaju...

19:25 - Simeone za destabilizaciju Čelsija?!Danas je u evropskim fudbalskim krugovima odjeknula vest da Dijego Simeona na kraju sezone preuzima ekipu Čelsija. Simeone je najavio, pišu španski mediji, da na kraju ove sezone napušta "jorgandžije" posle pet godina. Isti izvori navode da Simeone već mesecima uči engleski i da je u ponedeljak otvoreno rekao gazdama kluba da mogu da počnu da traže novog trenera. Najizglednija je opcija prema kojoj bi preuzeo Čelsi, gde ga uz platu od 12 miliona evra godišnje. Jasno je da je Gus Hidink prelazno rešenje na klupi na "Stamford bridžu", ali je zanimljivo što je ova informacija plasirana baš danas kada Čelsi igra važnu utakmicu. Da li je to pokušaj destabilizacije?!

19:21 - Dobro veče sa hladnog "Parka prinčeva"

19:18 - Ko bi rekao, PSŽ veliki favoritSituacije u PSŽ-u i Čelsiju su se značajno promenile u odnosu na njihove prethodne susrete. "Sveci" deluju sve jači, a "plavci" su u velikom padu. Zato ne čudi što svetske kladionice veće šanse za uspeh daju ekipi Lorana Blana. PSŽ nije imao nikakvih problema ove sezone da stigne do osmine finala, jer se, zajedno sa Realom, prošetao kroz Grupu A, u kojoj su bili i nedorasli Šahtjor i Malme. "Sveci" su zbog poraza i remija u direktnim okršajima sa Madriđanima zauzeli drugo mesto. Čelsi je o svojoj sudbini odlučivao u poslednjem kolu Grupe G u kome je kod kuće savladao Porto 2:0 i, ne samo prošao dalje, već se i domogao pol-pozicije u konkurenciji još i Dinama iz Kijeva i Makabija iz Tel Aviva. Međutim, nije imao sreće na žrebu, koji ga je spojio sa trostrukim uzastopnim prvakom Francuske.I jedni i drugi su maksimalno fokusirani na Ligu šampiona, ali iz različitih razloga. PSŽ je apsolutno dominantan u Francuskoj i samo ga teorija deli od osvajanja još jednog naslova prvaka, dok Čelsiju više nije zanimljiva Premijer liga, jer se odavno oprostio od šampionskih, pa i ambicija vezanih za izlazak u Evropu, a o borbi za opstanak na "Stamford brižu" ne razmišljaju, jer nije realno očekivati da tim Gusa Hidinka, privremenog rešenja na klupi, toliko nisko padne.

19:14 - Ivanović: Ovo smo čekaliSrpski reprezentativac Branislav Ivanović jedva čeka da počne meč njegovog Čelsija sa PSŽ-om u Ligi šampiona."Čeka nas veliki meč. Ne ide nam dobro ove sezone, ali ovo je utakmica kakvu smo čekali i koja može da bude prekretnica sezone. Biće jako teško, ali ovo je velika prilika. Nadam se da će ovo biti naša noć. Ipak, PSŽ igra jako dobro u ligi, dok mi i ne stojimo baš kako želimo. U ovakvim utakmicama jedan može da prelomi momenat inspiracije nekog od igrača ili dobar pas, ili neki mali detalj koji pravi razliku. Kada pogledate naše utakmice prethodnih godina bilo je 50:50, a odlučivali su pogoci u gostima. Moramo da budemo oprezni i 100 odsto fokusirani", rekao je Ivanović.

Eden Azar, Foto: Reuters
Eden Azar, Foto: Reuters

19:02 - Azar priznao: Plašimo se ParižanaKrilni napadač Čelsija Eden Azar priznao je da njegov tim strepi uoči duela sa Pari Sen Žermenom u osmini finala Lige šampiona. "Svi u Čelsiju su pomislili: Ne, ne PSŽ, ne opet oni, posle žreba. I dalje pamtimo prošlu sezonu. Imali smo prolazak u svojim rukama, igrali na Stamford Bridžu, PSŽ je imao igrača manje, ali smo sve uništili primivši dva gola posle kornera. Znamo da je PSŽ jedan od timova od kojih se svi plaše ove sezone, na nivou su Reala i Barselone", rekao je Azar i dodao: "Timovi idu na Park prinčeva svesni da mogu biti pregaženi. Može li se to dogoditi i Čelsiju? Sve je moguće. Ali mi smo i dalje tim pun sjajnih i talentovanih individualaca. Ne optisujte nas još. PSŽ je favorit, ali"...

18:51 - Blan: Umesto da se sprema za utakmicu, Orije ne zna šta da radiTrener Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da suspenzija Serža Orijea nije pogodila samo igrača, već i klub koji neće moći da računa na njega. "On je momak koji bi danas trebalo da se priprema za osminu finala Lige šampiona i to bi mu bilo bolje nego da sada sedi kod kuće i ne zna šta da radi", rekao je Blan. Klub je suspendovao Orijea zbog vređanja Blana i pojedinih saigrača. "To je za njega kazna, ali je kazna i za klub, što mi se posebno ne sviđa. On je veliki dečko i može da radi šta želi. Ali, moraće da se nosi sa posledicama", kazao je Blan.

18:39 - I "sveci" i "plavci" u problemima, Matić suspendovanUprkos skoro savršenom dosadašnjem delu sezone, klub iz prestonice Francuske se suočava s krizom u ekipi, nakon što je desni bek Serž Orije suspendovan zbog vređanja trenera Lorana Blana i pojedinih saigrača. PSŽ je nesavladan u poslednje 44 utakmice na svom stadionu, a protiv Čelsija će biti jači za Havijera Pastorea i Marka Veratija, koji su se oporavili od povreda. Umesto Orijea, Blan će morati da se odluči da li će na toj poziciji protiv Čelsija igrati Markinjos ili Gregori van der Vil. Čelsi, s druge strane, biće oslabljen neigranjem povređenih štopera Kurta Zume i Džona Terija. Zuma je prošle nedelje povredio ligamente kolena, dok Teri ima probleme sa zadnjom ložom. Očekuje se da trener Gus Hidink na mesta štopera stavi Gerija Kejhila i Branislava Ivanovića, a da bekove igraju Cezar Aspilikueta i Baba Rahman.Takođe, u konkurenciji za tim nema ni Nemanje Matića zbog kartona.

18:30 - PSŽ - Čelsi - treću sezonu zaredom, ali ne može da dosadiPari Sen Žermen i Čelsi sastaju se treću sezonu zaredom u nokaut fazi.U sezoni 2013/14 u četvrtfinalu uspešniji je bio engleski predstavnik, a Parižani su mu se revanširali prošle godine u osimi finala. Oba puta je bilo dramatično i oba puta je ukupni rezultat bio 3:3. Prvo je Čelsi u revanšu na "Stamford bridžu" uspeo da anulira zaostatak sa "Parka prinčeva" od 1:3 i pobedom 2:0 prođe dalje.

Francuski prvak nije dugo čekao na priliku za osvetu. Ponovo se prvi meč igrao u "gradu svetlosti", a završen je bez pobednika – 1:1. Gol za goste postigao je kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović. Isti rezultat zabeležen je i u 90 minuta borbe u Londonu, pa je odgovor na pitanje ko ide dalje dobijen u produžecima, u kojima su oba rivala postigla po gol. "Sveci" su slavili zbog više golova datih u gostima. Uspeh PSŽ-a je ocenjen herojskim, jer je Čelsi u revanšu imao očiglednu pomoć holandskog sudije Bjorna Kujpersa, koji je, između ostalog, isključio Zlatana Ibrahimovića u 31. minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track