(FOTO) PONOSE SE GOLGETERIMA PAVELIĆEVE NDH: Hrvatski fudbalski savez ponovo veliča ustaštvo
Foto: AP

Skandal

(FOTO) PONOSE SE GOLGETERIMA PAVELIĆEVE NDH: Hrvatski fudbalski savez ponovo veliča ustaštvo

Fudbal -
Fudbalski savez Hrvatske je na zvaničnoj Fejsbuk stranici postavio fotografiju sa osmoricom fudbalera koji su u dresu nacionalog tima postigli het-trik, među kojima su i dvojica koja su za "vatrene" nastupala tokom nacističke Nezavisne Države Hrvatske.

August Lešnik dao je tri gola Slovačkoj u pobedi 6:1 1942. godine, dok je Franjo Velfl dve godine kasnije, takođe, protiv Slovačke upisao het-trik u pobedi 7:3.

Fotografija je juče postavljena na Fejsbuk stranici Hrvatskog fudbalskog saveza.

"Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trik u susretu s Korejom, a to je prilika da se prisetimo svih het-trikova `vatrenih` kao i četiri gola Mladena Petrića u utakmici s Andorom", piše na stranici Fudbalskog saveza Hrvatske, uz naznaku "Budi ponosan".

Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trick u susretu s Korejom, no prilika je to za prisjetiti se...

Posted by Hrvatski nogometni savez on недеља 13. март 2016.

Podsetimo, Josip Šimunić je posle povika "Za dom spremni" zbog kojeg je kažnjen od strane FIFA i proustio Mundijal u Brazilu, nagrađen od strane HNS-a i sada je saradnik u stručnom štabu selektora Anta Čačića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track