SUKOB U PARTIZANU Tatijana Rakas: Vazura, tuži me ako smeš!
Foto: Privatna Arhiva

Odgovorila crno-belima

SUKOB U PARTIZANU Tatijana Rakas: Vazura, tuži me ako smeš!

Fudbal -
Lično on me je doveo u klub, a ne Nedić. Rukovodstvo me provlači kroz svoje blato, ali ne plašim ih se, kaže za Kurir doskorašnja finansijska direktorka crno-belih

Bivša finansijska direktorka Partizana Tatijana Rakas, koju su u Humskoj optužili da je poverljiva dokumenta dostavljala medijima, zbog čega su najavili i tužbu, tvrdi da je sve radila u skladu sa zakonom i kaže da se ne plaši krivične prijave.Ona negira tvrdnje generalnog direktora Miloša Vazure da ju je u klub doveo generalni sekretar Vlade Novak Nedić - inače njegov venčani kum, s kojim je u svađi - već otkriva da je među crno-bele stigla upravo na Vazurin nagovor.Nisam daktilografkinja- Čelnici Partizana nemaju šta pametno da kažu, pa me provlače kroz svoje blato i prete krivičnim prijavama. Evo, kažem da se ne plašim i neka ih slobodno podnesu. Iz kluba nisam iznela nikakva dokumenta, a moja „greška“ je bila što sam kao finansijski direktor tražila da mi dostave određena dokumenta. Pa šta su mislili, da sam daktilografkinja koja samo kuca naloge za isplatu - kaže Rakasova i dodaje:- Posao u Humskoj dobila sam tako što me je direktor Miloš Vazura bukvalno molio da dođem, jer sam mu u početku besplatno pomagala, a kasnije se javno hvalio da sam došla na njegovu inicijativu. Sada tvrdi da me je doveo Novak Nedić, što nema veze s istinom. Generalnog sekretara Vlade poznajem, kao i njegovog oca Vojislava i mnoge druge uspešne ljude, ali ponavljam da sam u Partizan došla isključivo na nagovor Miloša Vazire, i to tako što sam ostavila dobro plaćen posao.Tanja Rakas kaže da ne razume kako Miloš Vazura može da ima iste premije kao i igrači, tim pre što je u klub stigao tek na polusezoni.

Prozvan... Miloš Vazura
Prozvan... Miloš Vazura

Vazurina plata 138.000- Vazura ima platu 138.000 dinara plus nagradu od UO od 4.000 evra, a određene su mu i premije kao što ih imaju igrači. Pa kako on može da ima punu nagradu za uspehe u sezoni 2014/15. kad 2014. nije ni bio u klubu? To je smešno. On je mlad, nema iskustva ni znanja da vodi klub kakav je Partizan. Tvrdi da je UO doneo odluku da mu se ne isplati nagrada, ali niko živ ne zna za to, niti sam videla bilo kakav papir - kaže Tanja Rakas.

PoređenjeEH, DA JE PARTIZAN KAO „MOBTEL“Tatijana Rakas ne krije da je početkom 2006. godine bila privedena zbog sumnje da je tokom rada u „Mobtelu“ oštetila državu, ali naglašava da te optužbe nikad nisu dokazane.- Njihov glavni argument je moja optužnica za „Mobtel“, a svako na svetu zna da je to bio politički proces protiv Bogoljuba Karića. Kamo sreće da je više takvih firmi. Mnogo bih volela da Partizan bude uspešan kao što je bio „Mobtel“, pa da se privatizuje i od toga zaradi mnogo novca - kaže Rakasova.

FinansijeDUG POVEĆAN NA 18,5 MILIONAPartizan je 2015. godine prihodovao 19,5 miliona evra. a stanje u klubu je očajno. Kad je ova uprava došla, rekli su da je dug oko 14 miliona evra, trenutno iznosi 16 miliona, a tu ne računam novac koji je klub dužan da plati po kazni što nije prodat Andrija Živković. Kad smo već kod njega, ja sam taj ugovor prvi put videla kad se pojavio u novinama, a smatram da sam kao finansijski direktor morala da budem upoznata s tim. Tamo se knjige vode po hodnicima, knjiži se gde se šta stigne, a ja tako neću da radim - kaže Rakasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track