TOŠIĆ: Svi kao jedan, nemamo drugu reprezentaciju
Foto: FSS

Uoči utakmice protiv Estonije

TOŠIĆ: Svi kao jedan, nemamo drugu reprezentaciju

Fudbal -
Reprezentacija Srbije odradila je i drugi trening na stadionu Varte u Poznanju, a danas u 17,00 odlazi u Talin gde je u utorak 29.marta, očekuje još jedna provera sa Estonijom.

Zoran Tošić, jedan je od retkih igrača iz naše reprezentacije koji je bio akter onog kvalifikacionog meča u Talinu, kada smo igrali nerešeno i pored našeg vođstva i mnogo bolje igre. Poljska je još jednom pomenuta, ali i definitivno arhivirana.

- Iskreno, ja i dalje stojim iza onog što sam rekao posle utakmice,a vidim da se i saigrači slažu, a to je da smo ostvarili veliki pomak u odnosu na prethodnu utakmicu. Meč smo izgubili a po svemu prikazanom, rezultat nije realan, ali ima pomaka i treba samo da gledamo napred .Ni igrači, ni stručni štab više ne razmišljamo o Poljskoj, okrenuti smo već narednom meču, ističe Zoran Tošić.

Šta je to što treba popraviti za Estoniju?

- Pre svega završnicu, jer izvesno vreme nas muče golovi, ne možemo da realizujemo prilike koje već vidimo u golu protivnika. Lopta neće u gol i to je ono što moramo da promenimo, a samo golovi prave razliku. Kada njih bude, onda će doći i rezultati, a to je samo pitanje trenutka.

Svetsko prvenstvo u Rusiji je krajnji cilj, potrebno je napraviti pravi ambijent koji se pravi samo pobedama, ali one za sada izostaju?

- Slažem se, kada dođu golovi, doći će i pobede.Onda će i samopouzdanje biti na višem nivou, a to znači da bi tada bili svi srećniji, zadovoljniji i raspoloženiji.

Ovih dana bilo je raznih kritika od strane pojedinaca na račun reprezentacije, da li možda očekujete veću podršku javnosti? Videli smo uostalom kako je to u slučaju Poljske, skoro 200 kamera, fotoreportera, novinara , pun stadion, uz navijače svi su kao jedan, kada se radi o podršci nacionalnom timu.

- Predivna slika, kada sam izašao na teren i počeo da slušam himnu, čuo sam pun stadion kako peva horski, a nije bilo jednog navijača bez nacionalnog obeležja. S druge strane svestan sam da mi nismo ostvarili njihov rezultat, ali opet ni mi, ni vi, ni oni ljudi u Srbiji, nemaju drugu reprezentaciju od ove koju bi trebalo da podrže i budu uz nju. Moramo svi da budemo kao jedan i da želimo najbolje našem fudbalu i reprezentaciji, da sve to bude na lepšem nivou i samim tim atmosfera i kod nas i kod vas će biti bolja.

Koliko poznajete Estonce, ostali su nam veliki dužnici?

- Ne poznajem ih mnogo, ovih dana ćemo ih bolje snimiti. Prošlo je mnogo vremena od prethodnog meča sa njima, sigurno da ćemo ići na pobedu i učinićemo sve da je ostvarimo.

Jedan si od onih koji je bio akter tog duela u kome nam je poništen gol u 90. minutu utakmice?

- Jesam, vodili smo 1:0 i sećam se da sam imao lepu priliku da postignem drugi gol koji bi možda promenio dalji tok tih kvalifikacija. Sećam se da je bilo mnogo hladno, uslovi mnogo teški. Ne znam šta nas sada očekuje, ali znam da moramo da pobedimo, zaključio je Zoran Tošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track