ALEKSANDAR MITROVIĆ: Sa golovima, doći će i pobede
Foto: FSS

Spreman za Estonce

ALEKSANDAR MITROVIĆ: Sa golovima, doći će i pobede

Fudbal -
Nije Aleksandar Mitrović igrao potiv Poljske , ali sada je spreman i veruje u dobar rezultat u Talinu.

- Odigrali smo protiv Poljske veoma dobru utakmicu, imali smo posed, imali igru, ali sve to rezultat nije ispratio. Napredujemo, vidi se boljitak i sa golovima doći će i pobede, reako je Aleksandar Mitrović.

Propusto si meč zbog povrede zarađene u dresu Njukasla?

- Zvali su ljudi iz Njukasla, zamolili da prođe najmanje pet dana od utakmice, jer sam posle udarca izgubio svest i nije trebalo rizikovati. Sada je sve u redu, spreman sam.

Ono što nedostaje jesu golovi, šanse stvaramo, protiv Poljske je bilo mnogo prilika, ali izostala je realizacija?

- Jeste, imali smo dosta šansi, ali golmani su bili na višem nivou nego što je to bilo objektivno. Branili su udarce iz blizine, spašavali i ono što su svi već videli u golu. Nismo imali ni sreće. Bez obzira napadači moraju da pruže više, da i najmanju priliku pretvaramo u gol, a onda će i rezultat biti povoljniji po nas.

Očigledno da postoji neki problem psihološke prilike, u smislu da imate veliko opterećenje od sportske javnosti u Srbiji?

- Uvek ja tako u klubu ili reprezentaciji. Kada ne ide, onda postoji pritisak. Kada budu došli golovi i malo bolji rezultati onda će i mentalitet i samopouzdanje biti na većem nivou. Mislim da nam fali jedna ili dve pobede da svi budemo mnogo zadovoljniji. A pritisak javnosti je možda i malo veći nego što bi trebalo, pogotovo kada se reprezentacija okuplja, jer tada se stalno piše o nekim stvarima koje nemaju veze sa fudbalom. Uvek se čeka taj trenutak, mislim da je to nepotrebno i ne bih ulazio u to.

Da li vas pogađaju takve stvari, jer ima tu i uvreda i omalovažavanja?

- Iskreno, sa takvim stavom se nekako i izborimo, ali se pravi slika koja nije realna, kao da smo na izletu, što naravno nema veze sa istinom. Onaj ko želi realno da gleda na stvari može lako da se uveri kako se radi i kakva je atmosfera u ekipi i da mnoge stvari koje se pojavljuju nemaju veze sa istinom. Ali to je tako kod nas.

Za dobar ambijent potrebne su ipak pobede, a to je ono što nedostaje?

- Mi imamo dobar ambijent, igramo sada dobar fudbal , istina nije bilo ni sreće protiv Poljske, ali ako ovako nastavimo, sve će doći na svoje mesto.

Koliko poznaješ Estonce?

- Ne mnogo, ovih dana videćemo skauting. Znamo da su timski jaki, veoma disciplinovani, sa Norveškom su igrali nerešeno, a to govor da su ozbiljna selekcija. Odavno nema lakih rivala. Mi znamo šta hoćemo i učinićemo sve da ostvarimo svoj plan, jasan je Aleksandar Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track