SRBIJA GOSTUJE ESTONIJI Mitrović: Lažu da smo došli na izlet
Foto: Dado Đilas

Tvrdi da se stvara kriva slika

SRBIJA GOSTUJE ESTONIJI Mitrović: Lažu da smo došli na izlet

Fudbal -
Sa uvredama ćemo se nekako izboriti, ali potenciraju stvari koje nemaju veze s fudbalom, kaže centarfor Srbije

Centarfor reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović bori se za goli život s Njukaslom u Premijer ligi, a ništa bolja situacija ga ne čeka ni kod okupljanja s „orlovima“.Pritisak loših rezultata Mitroviću ne smeta toliko koliko mu smeta slika o reprezentaciji stvorena u javnosti.- Iskreno, sa uvredama i omalovažavanjem nekako se i izborimo, ali nije realno to što se pričama stvara mišljenje u javnosti da mi dolazimo na izlet. To nema veze sa istinom. Onaj ko želi realno da gleda na stvari, može se lako uveriti kako se radi i kakva je atmosfera u ekipi i da mnogo toga nema veze s istinom. Ali to je tako kod nas - priča Mitrović.

Iako većini navijača reprezentacija izgleda kao beznadežan slučaj, Mitrović veruje u preokret.- Uvek je tako u klubu ili reprezentaciji. Kada ne ide, onda postoji pritisak. Kada budu došli golovi i malo bolji rezultati, onda će i mentalitet i samopouzdanje biti na većem nivou. Mislim da nam fali jedna ili dve pobede da svi budemo mnogo zadovoljniji. A pritisak javnosti je možda i malo veći nego što bi trebalo, pogotovo kada se reprezentacija okuplja, jer se tada stalno piše o nekim stvarima koje nemaju veze s fudbalom. Uvek se čeka taj trenutak, mislim da je to nepotrebno i ne bih ulazio u to.„Orlovi“ su sinoć iz Poznanja doputovali u Talin, gde će u utorak odigrati prijateljski meč s Estonijom.- Znamo da su timski jaki, veoma disciplinovani, sa Norveškom su igrali nerešeno, a to govori da su ozbiljna selekcija. Odavno nema lakih rivala. Mi znamo šta hoćemo i učinićemo sve da ostvarimo svoj plan.

Sećanja na mart 2011.TOŠIĆ: DA SAM TADA DAO GOL...Zoran Tošić jedan je od retkih aktera poslednjeg meča s Estonijom kada su „orlovi“ pod komandom selektora Vladimira Petrovića Pižona 29. marta 2011. godine igrali nerešeno 1:1.- Vodili smo 1:0 i sećam se da sam imao lepu priliku da postignem drugi gol koji bi možda promenio dalji tok tih kvalifikacija. Sećam se da je bilo mnogo hladno, uslovi mnogo teški. Ne znam šta nas sada očekuje, ali znam da moramo da pobedimo - rekao je Tošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track