(VIDEO) ZLATAN JEDINSTVEN U SVETU: Ovo što je uradio Ibrahimović nije niko pre njega
Foto: Reuters

Svetski rekord

(VIDEO) ZLATAN JEDINSTVEN U SVETU: Ovo što je uradio Ibrahimović nije niko pre njega

Fudbal -

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović golom u mančesterskom derbiju između Junajteda i Sitija postao je jedinstven u svetu fudbala.

Ibrahimović je postigao jedini gol za "Crvene đavole" u porazu od rivala i time postao prvi igrač na svetu koji je bio strelac u sedam velikih svetskih derbija!

Ibrahimović je tokom karijere bio strelac na najvećem derbiju na svetu "El Klasiku", igranom između Reala i Barselone. Takođe je bio strelac za Barselonu i u gradskom derbiju protiv Espanjola.

Zlatan je kao igrač Intera davao golove gradskom rivalu Milanu, kao i Juventusu u "Derbiju Italije", a takođe je kao fudbaler Milana bio strelac protiv Intera.

Prethodne tri sezone Ibrahimović je kao član Pari Sen Žermena često tresao mrežu Olimpika iz Marseja u najvećem francuskom derbiju.

Ovaj niz Zlatan Ibrahimović je započeo u dresu Ajaksa iz Amsterdama protiv velikog rivala Fejenorda iz Roterdama u "Der Klasikeru".

Ostaje nam nada da će 34-godišnji Šveđanin do kraja karijere obući dres jednog od beogradskih večitih rivala, kako bi i na osmom derbiju upisao pogodak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track