OVO NIKADA NISTE VIDELI: Fudbaler isključen nakon pregleda snimka, nikome ništa nije bilo jasno!

Revolucija

OVO NIKADA NISTE VIDELI: Fudbaler isključen nakon pregleda snimka, nikome ništa nije bilo jasno!

Fudbal -

Ajaks je u holandskom kupu pregazio Viljem ll sa 5:0, a ova će utakmica ostati upamćena po činjenici da je fudbaler Viljema Anoukar Kali postao prvi koji je isključen nakon naknadnog pregledavanja video snimka tokom utakmice.

Sudija Dani Makelije prvo je Kalija kaznio žutim kartonom zbog udaranja Ajaksovog igrača, ali nakon što je pogledao snimak, arbitar kojem je zadatak pregledati sporne situacije putem snimaka javio je glavnom sudiji putem radio-veze da je Kali zaslužio direktan crveni karton. Sudija je igraču Viljema pokazao put u svlačionicu, a gledaoci su ostali zbunjeni jer im nije bilo jasno šta se dogodilo.

Iako FIFA tek razmatra ovakav način praćenja utakmice, Holanđani su već početkom godine najavili da će krenuti sa ovim izumom, koji bi mogao promeniti budućnost fudbala. Glavni sudija na terenu i onaj koji utakmicu gleda preko ekrana, biće u vezi putem mikrofona i slušalica. Video-arbitar imatće samo ulogu savetnika, a odgovornost za odluke, ostaju na sudiji na terenu.

Video arbitra onaj na terenu može pozvati da mu pomogne kod odluka oko penala, kartona ili golova postignutih pod sumnjom na ofsajd ili prekršaj. Ali, za razliku od recimo hokeja, ekpe na terenu nemaju pravo tražiti intervenciju video-sudije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track