BLOG UŽIVO, VIDEO Milojević: Nismo bili na potrebnom nivou
Foto: KK Mega Leks/ Ivica Veselinov

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Milojević: Nismo bili na potrebnom nivou

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:11 - Milojević: Nismo bili na potrebnom nivouTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da njegovi košarkaši nisu bili na potrebnom nivou da bi pobedili Avelino u Ligi šampiona."Imali smo šanse da u meč uvedemo u neizvesniju završnicu, ali nismo bili na potrebnom nivou da pobedimo tako dobar tim kao što je Avelino", rekao je Milojević posle utakmice.Mega je poražena u prvom kolu Lige šampiona u Sremskoj Mitrovici od Avelina sa 84:70.Milojević je čestitao Avelinu na "dobroj igri i zasluženoj pobedi"."U odlučujućim momentima promašili smo otvorene šuteve, odbrana nije bila dobra, imali smo loše rotacije, a Avelino je izuzetan tim i sve to umeo je da kazni. ; Zasluženo su pobedili i želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja", kazao je Milojević.Francuski centar Alfa Kaba, koji je bio najbolji u Megi sa 18 poena i devet skokova, rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe."Igrali smo protiv odličnog tima. Od početka smo znali da će biti veoma teška utakmica. Dali smo sve od sebe, popustili smo u finišu, ali generalno mislim da je ovo bila dobra utakmica", rekao je Kaba.Trener Avelina Stefano Sakripanti je rekao da je ponosan zbog pobede u veoma važnoj utakmici za njegov tim, koji se vratio u evropska takmičenja posle nekoliko godina."Bili smo veoma fokusirani da zabeležimo pobedu za naše navijače, naš klub i veoma sam srećan zbog toga. U trenucima kada smo imali dobru kretnju lopte u napadu i kada smo u odbrani imali potrebnu agresivnost na loptu, ostvarili smo željeni rezultat", rekao je Sakripanti.

23:00 - Grupa F: Gol Radovića u novom ubedljivom porazu LegijeFudbaleri Legije doživeli su novi ubedljiv poraz u Ligi šampiona, ali su postigli prvi gol u trećem kolu Grupe F.Legija je izgubila od Reala u Madridu sa 5:1, a jedini gol za klub iz Poljske postigao je srpski fudbaler Miroslav Radović.Real je vodio 2:0 golom Gereta Bejla i autogolom Tomaša Jodlovjeca, kada je Radović postigao pogodak iz penala, koji je nad njim napravio Danilo.Ipak, to je bilo sve što je Legija uradila, pa je Real golovima Marka Asensija, Lukasa Vaskesa i Alvara Morate zabeležio ubedljiv trijumf.Real ima sedam bodova, koliko i prvoplasirana Borusija Dormund, koja je sa 2:1 kao gost pobedila Sporting iz Lisabona.Borusija je na poluvremenu imala dva pogotka prednosti, golovima Pjer-Emerika Obamejanga i Julijana Vajgla, a konačan rezultat postavio je Bruno Sesar.Sporting je treći na tabeli Grupe F sa tri boda, dok je Legija ubedljivo poslednja sa gol-razlikom 1:13.

22:45 - Grupa G: Lester i dalje savršen, na korak od osmine finalaFudbaleri Lestera ostvarili su i treću pobedu u Ligi šampiona, pošto su večeras na svom stadionu sa 1:0 savladali Kopenhagen u trećem kolu Grupe G.Strelac je bio Rijad Marez u 40. minutu.Lester je ubedljivo prvi sa svih devet bodova i gol-razlikom 5:0. Slede ga Kopenhagen i Porto sa po četiri, dok je Klub Briž poslednji bez boda.Klub Briž je na svom stadionu propustio priliku da osvoji prve bodove, pošto je vodio protiv Porta, ali je na kraju poražen sa 2:1.Briž je vodio od 12. minuta pogotkom Jela Fosena. Izjednačio je ; Migel Lajun u 68. minutu, a konačan rezultat je postavio Andre Silva, u 93. iz penala.Porto će u sledećem kolu dočekati Briž 2. novembra, kada će se u Danskoj sastati i Kopenhagen i Lester.

22:30 - Grupa E: Dva remija, Monako na vrhuObe večerašnje utakmice Grupe E fudbalske Lige šampiona završene su nerešeno, od čega je najveću korist imao Monako, koji je odigrao 1:1 protiv CSKA u Moskvi i tako zadržao prvo mesto tabele.Bajer i Totenhem odigrali su 0:0 u Leverkuzenu. Situacija u grupi i dalje je izjednačena: Monako ima pet bodova, Totenhem četiri, Leverkuzen tri, a CSKA dva.Rivali u Moskvi su odigrali zanimljiv meč. Domaćin je poveo pogotkom Lasine Traorea u 34. minutu, ali je dobar deo posla završio srpski reprezentativac Zoran Tošić, koji je ušao u šesnaesterac, prevario odbranu gostiju i šutirao u suprotni ugao gola. Golman Daniel Subašić je sjajno odbranio, ali se lopta odbila do reprezentativca Obale Slonovače, koji je samo prosledio u mrežu.Monako je izjednačio iz još jednog odbitka. Gvido Kariljo je u 87. minutu pucao, golman je odbio loptu do Bernarda Silve, koji je mirno sproveo u mrežu za izjednačenje.Totenhem je u Leverkuzenu imao tri dobre šanse u prvom poluvremenu, a u drugom je Bajer napadao, ali nijedna ekipa nije uspela da postigne gol.

20:55 - Mega izgubila kod kuće na početku Lige šampionaKošarkaši Mega Leksa porazom su počeli takmičenje u Fibinoj Ligi šampiona, pošto su u Sremskoj Mitrovici izgubili od italijanskog Avelina sa 84:70 (22:19, 16:15, 19:14, 27:22), u prvom kolu Grupe D. Najefikasniji u domaćem timu bio je Alfa Kaba sa 18 poena, koji je imao i devet skokova. Jovan Novak završio je meč sa 15 poena i četiri asistencije. Avelino je predvodio Džozef Aleksandar Ragland sa 25 poena, dok je Levin Rendolf dodao 21.

19:54 - AEK demolirao Solnok u Partizanovoj grupiUtakmicom između atinskog AEK-a i mađarskog Solnoka počelo je takmičenje u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona. Bio je to meč Grupe E u kojoj se takmiči i Partizan. AEK je dominirao svih 40 minuta i na kraju trijumfovao više nego ubedljivo, sa čak 43 poena razlike - 92:49! Partizan sutra od 20 časova gostuje nemačkom Ludvigsburgu.

17:34 - Ruskom dizaču tegova oduzeta srebrna medalja iz LondonaRuskom dizaču tegova Aptiju Auhadovu oduzeta je srebrna medalja sa Olimpijskih igara u Londonu 2012, pošto je bio pozitivan na steroide u ponovnom analiziranju uzoraka krvi. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) objavio je da je Auhadov bio pozitivan na turinabol i drostanolon, zbog čega je naknadno diskvalifikovan sa londonske Olimpijade. Auhadov će morati da vrati srebrnu medalju koju je osvojio u kategoriji 85 kilograma. MOK čuva doping uzorke 10 godina, kako bi oni mogli ponovo da se testiraju kada nove metode postanu dostupne. Sa igara u Londonu i Pekingu četiri godine ranije bilo je 98 pozitivnih na doping na naknadno urađenim testovima. Pored ruskog dizača tegova, rezultat je poništen i ukrajinskom atletičaru Maksimu Mazurjuku, koji je u Londonu bio 18. u skoku s motkom.

16:45 - Bivši predsednik FS Tajlanda suspendovan na pet godina iz fudbalaBivši član izvršnog odbora Svetske fudbalske federacije (FIFA) Voravi Makudi suspendovan je na pet godina iz fudbala zbog falsifikovanja izbora u Fudbalskom savezu Tajlanda i drugih zloupotreba. Etički komitet FIFA saopštio je da je Makudi proglašen krivim za "falsifikovanje" i odbijanje da saradjuje s istražiteljima tokom istrage. On je kažnjen i sa 10.000 švajcarskih franaka. Pred sudom na Tajlandu on je prošle godine proglašen krivim da je u svoju korist namestio izbore za predsednika Fudbalskog saveza Tajlanda 2013. godine. Makudi je 18 godina bio član izvršnog komiteta FIFA, a napustio je tu funkciju 2015. godine.

15:40 - Lajović bolji od Tipsarevića za osminu finala turnira u Moskvi Dušan Lajović plasirao se u osminu finala turnira u Moskvi, pošto je u dva seta bio bolji od Janka Tipsarevića – 7:6, 6:4. Bio je ovo prvi međusobni duel dva Srbina na Turu, a dvadesetšetogodišnji Lajović slavio je posle jednog časa i 37 minuta igre.Duci je sjajno otvorio duel, odmah je napravio brejk i stekao prednost od 3:0, ali je Tipsa uspeo da odgovori i na 'iskustvo' izbori povratak i taj-brejk. Međutim, šest godina mlađi teniser nije u potpunosti izgubio fokus i kroz uzbudljiv 13. gem ipak stigao do vođstva. Drugi deo igre počeo je sigurnim servisima na obe strane, ali je onda Lajović iskoristio prvu šansu i u petom gemu, ispostaviće se, napravio ključan brejk. Imao je Janko takođe jednu priliku za povratak u egal, ali je Dušan spasao servisima, a potom priveo susret kraju. Njegov rival u narednoj rundi biće iskusni Nemac i treći nosilac Filip Kolšrajber.14:58 - U nedelju takmičenje u sportskom obaranju rukuOtvoreni kup Srbije u sportskom obaranju ruku biće održan u nedelju, 23. oktobra, u atrijumu Delta sitija.Najbolji domaći takmičari i gosti iz regiona boriće se u četiri težinske kategorije – do 80, do 90, do 100 i više od 100 kilograma, saopštio je organizator takmičenja.Takmičenje će biti odvojeno za one koji obaraju levom i desnom rukom, a učešće je otvoreno za sve zainteresovane.Sportsko obaranje ruku je sport koji je sve popularniji poslednjih decenija, a u filmu "Na vrhu", u kojem glavnu ulogu igra Silvester Stalone, prikazana je suština te veštine – ne pobeđuje uvek snažniji. Cilj je oboriti ruku rivalu, a kako tvrde poznavaoci, za obarača nisu presudne snažne grudi, ramena i tricepsi, već žilava podlaktica, šaka i jak zglob.14:35 - Tur: Posle 25 godina – trka na svih pet venacaBiciklistička trka Tur d'Frans naredne godine će se prvi put posle 25 godina voziti na svih pet planinskih venaca u kontinentalnoj Francuskoj.Organizatori su u pohodu da "podmlade" 113 godina staru biciklističku trku pronašli sveže trkačke izazove iz geografije Francuske s novim usponima.Kako ocenjuju, 18. etapa biće najuzbudljivija, s obzirom na to da će voziti na jedinstvenom planinskom prolazu Kol d'Izoar, visoko u Alpima po kamenitom terenu.Upravo tu etapu organizatori ocenjuju da bi mogla da bude odlučujuća u borbi za pobednički ček od 500.000 evra. Pre toga, na 12. etapi Tur će proći i kroz ski centar Peragid u Pirinejima, gde je 1997. godine sniman deo filma "Sutra ne umire nikad" iz serijala o Džejms Bondu. Tur d'Frans startovaće 1. i trajati do 23. jula 2017. godine, a biciklisti će ukupno preći 3,516 kilometara.

13:22 - Klop: Sami smo kriviMenadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je posle remija sa Mančester Junajtedom da njegovi igrači mogu samo sebe da krive što nisu uspeli da pobede. Nismo gledali previše kvalitetan fudbal u najvećem derbiju Ostrva, ali su domaći ipak imali bolje prilike od gostiju, međutim – dva puta je David de Hea fenomenalno intervenisao, a Antonio Valensija savršeno uklizao Robertu Firminu u gol šansi."Pomešane su mi emocije. Nisam srećan kako smo odigrali, bila je to dosta haotična utakmica. Pritisak tamo, pritisak ovde... Smatram da nismo odigrali dobro kako smo mogli, a to je isključivo naša greška. Dobro smo otvorili duel, ali zbog načina na koji su se oni branili – čovek na čoveka – nismo bili dovoljno hrabri. Stvorili smo nekoliko prilika jedan na jedan, ali su oni bili snažniji. Opet, oni nisu stvorili previše šansi", kaže Klop. Liverpul je posle remija četvrti na tabeli sa 17 bodova, tri više od Junajteda koji se nalazi tri pozicije niže. "Imali smo dve ili tri sjajne prilike, ali je De Hea bio sjajan. Ipak, moram još jednom da istaknem da nismo bili na nivou na kom je to bilo potrebno. S druge strane, ovo nam je prvi meč u kom nismo primili gol, tako da 'jupi', to je sve zbog čega mogu da budem zadovoljan", zaključio je Klop.12:46 - Modrić u Realu do 2020. godineHrvatski vezista Luka Modrić obnovio je ugovor s Real Madridom, pa će u tom klubu ostati do 2020. godine."Real Madrid i Luka Modrić dogovorili su produžetak saradnje do 30. juna 2020. godine", navodi se u saopštenju 'Kraljevskog' kluba.Kako prenosi Mundo Deportivo, Modrić će godišnje zarađivati oko 10 miliona evra, što je u rangu onoga koliko zarađuju Serhio Ramos i Toni Kros.Modrić je u Real došao 2012. godine iz Totenhema, a u karijeri je još igrao za zagrebački Dinamo.

12:06 - Bufon ne razmišlja o penzijiGolman Juventusa i fudbalske reprezentacije Italije Djanluidji Bufon rekao je danas da ne razmišlja o odlasku u penziju.Bufon je poslednjih nedelja na meti kritika nakon nekoliko velikih grešaka, što u nacionalnom dresu, što u dresu šampiona Italije. Pojedini mediji već pišu o tome da 38-godišnji golman više ne igra na visokom nivou."Zabavno je kad ljudi žele da vas sahrane, a onda im ti dokažeš da nisu u pravu. Živim za momenat kada će pojesti svoje ishitrene reči... Kada dodje vreme za penziju ja ću to prihvatiti na miran način, ali sada ne razmišljam o tome", rekao je Bufon, prenose italijanski mediji.Bufon je dodao da želi da učestvuje na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.Italijanski golman je nedavno dobio nagradu "Zlatno stopalo"."Nagrade nikad ne dosade", rekao je Bufon.

11:33 - Federer, Nadal, Marej i Vavrinka nominovani za nagradu Stefan EdbergAsocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da su za nagradu "Stefan Edberg" nominovani Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Marej i Stan Vavrinka.Nagrada "Stefan Edberg" dodeljuje se za fer i sportsko ponašanje, a o dobitniku će odlučivati glasovi igrača.Federer je do sada tu nagradu osvajao 11. puta.Za nagradu "Povratnik godine" nominovani su Argentinac Huan Martin del Porto, Nemac Florijan Majer, Francuz Žilijen Beneto i hrvatski teniser Ivo Karlović.Nagrada u toj kategoriji dodeljuje se teniserima koji su uspeli da nakon ozbiljnih povreda ponovo osiguraju mesto medju najboljima na svetu.Najveći favorit za osvajanje te nagrade je Del Potro, koji bi ukoliko i osvoji priznanje postao treći igrač koji je osvajao dva puta. Del Potro je tu nagradu dobio 2011. godine kada se prvi put uspešno vratio tenisu nakon jednogodišnje pauze.Za nagradu "Igrač koji je najviše napredovao" konkurišu Nemac Aleksander Zverev, Austrijanac Dominik Tim, Francuz Luka Puj i Britanac Danijel Evans.Igrači će birati i najbolje turnire po kategorijama, dok će o najboljem igraču, najboljem dublu i nagradi "Zvezda u usponu" (najmladji igrač u Top100) odlučivati ATP lista na kraju sezone.Od ove godine uvedena je i nagrada "Trener godine", a o dobitniku će odlučiti sami treneri.Navijači će ponovo imati priliku da izaberu omiljenog tenisera i omiljeni dubl, a glasanje na sajtu ATP-a trajaće do 7. novembra.

10:56 - Željko Šakić MVP petog kola Jadranske ligeKošarkaš Cibone Željko Šakić proglašen je danas za najkorisnijeg igrača petog kola Jadranske lige, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.Cibona je prošlog vikenda pobedila Karpoš Sokoli sa 102:79, a Šakić je meč završio s indeksom korisnosti 30. On je postigao 23 poena, imao je sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije.Najefikasniji u petom kolu bio je igrač Igokee Džejms Robinson, koji je svoj tim vodio do pobede protiv Budućnosti s 26 postignutih poena.Najviše skokova, po 12, upisali su Nikola Janković i Jure Lalić, dok su najbolji asistenti bili Jovan Novak iz Mega Leksa i Stefan Jović iz Crvene zvezde sa po sedam uspešnih dodavanja.

10:09 - Mihajlović: Bili bismo drugi da Ljajić nije bio povređenTrener Torina Siniša Mihajlović pohvalio je partiju Adema Ljajića u pobedi nad Palermom (4:1) u Seriji A i istakao da bi ekipa bila odmah iza lidera Juventusa da su povrede zaobišle srpskog fudbalera.Ljajić je postigao dva sjajna gola kod vođstva Palerma i pokrenuo svoj tima ka trećoj uzastopnoj pobedi u Seriji A, sve to pred očima selektora reprezentacije Srbije Slavoljuba Muslina."Znam koliko vredi Ljajić, i on zna koliko mogu da mu pomognem da unapredi igru, što bi bilo obostrano zadovoljstvo. Imali smo uvek dobre odnose, osim kada sam ga isključio iz reprezentacije Srbije, što mogu da razumeju samo ljudi iz naše zemlje. Ljajić je jako bitan za igru Torina i mislim da bismo bili drugi da nije bio povređen", rekao je Mihajlović za Skaj Sport.Mihajlović je dodao da je ako "bikovi" nastave u ovom ritmu mogu da pobede bilo koga u italijanskom šampionatu, ali da ne smeju da upadnu u euforiju."Moramo da držimo čvrsto noge na zemlji i nastavimo sa radom. Uvek je teško da upravljaš sa tim posle pobeda. Odigrali smo jako dobro protiv Palerma, a posebno sam zadovoljan reakcijom posle primljenog gola", poručio je srpski trener, uz konstataciju da je zadovoljan rezultatima na startu sezone.Vezista Adem Ljajić nije želeo da stavlja sebe u prvi plan i nasglasio da je trijumf na Siciliji najbitniji."Znali smo da će biti jako teško. Primili smo rano gol, ali smo brzo odgovorili. Postigli smo četiri gola, pobedili treći put u nizu i okrećemo se narednim duelima. Sjajno smo grupa igrača i nadam se da ćemo ovako da nastavimo. Za nas su sve utakmice kao finale", zaključio je Ljajić.Fudbaleri Torina nalaze se na četvrtoj poziciji na tabeli sa 14 bodova iz šest utakmica, a u narednom kolu dočekuju Lacio.

08:53 - Leonardo: Nagrade prijaju, ali obavezujuFudbaler Partizana Leonardo rekao je danas da je srećan što su crno-beli njegovim golovima vezali šest uzastopnih pobeda i dodao da želi da ostavi dubok trag u klubu iz Humske.Leonardo je proglašen za najboljeg igrača u septembru u Super ligi Srbije, a za klupski sajt je rekao da mu nagrade prijaju, ali da sa sobom nose i veliku dozu odgovornosti."U nekoliko intervjua sam već isticao koliko je važan timski rad i da je lepo kada se izdvojite kao pojedinac, ali da u svakom trenutku morate biti svesni da je fudbal kolektivna igra i da svako iskakanje ili pomisao da ste bolji od drugih na kraju mogu skupo da vas koštaju. Slava zna da bude dobar sluga, ali i loš gospodar ako ne znate da sve izbalansirate kako treba", rekao je Leonardo."Ne mogu da krijem da sam zaista srećan što je tim mojim postignutim golovima upisao šest uzastopnih pobeda. To nam svima mnogo znači, posebno ako se osvrnemo na loš start sezone. Prija, ali obavezuje", dodao je on.Gol protiv Voždovca prošleg vikenda bio je peti pogodak Leonarda na petoj uzastopnoj utakmici. On se tako izjednačio sa Petrom Škuletićem koji je isti skor imao u sezoni 2014/15, kao i sa Lamin Dijarom (kraj sezone 2008/09. i početak kvalifikacija za Ligu šampiona)."Momci koje ste naveli su veliki igrači i bili su ljubimci 'grobara'. Ja sam stigao relativno skoro, sami znate da dugo nisam igrao i samim tim mi je i taj mali rekord nagrada za rad. Ali lopta je okrugla, fudbal nepredvidiv i zato ovo smatram kao nešto izuzetno lepo, ali i kao vrstu opomene. Kada ste gore, svi vas vole, a kad niste, svi vas zaborave za dva dana. Hvala svima na podršci i rečima. Naravno, sve motiviše još više", rekao je Leonardo.Ukoliko nastavi s dobrim partijama Leonardo može da obori rekord sunarodnika Klea sa osam uzastopnih golova, odnosno Damira Čakara sa devet."Volim Partizan i želim da ostavim dubok trag u njemu. Najveća nagrada bi mi bila da moje odlične partije prati i odlična igra Partizana, jer se samo u tom slučaju moj rad isplati. Ne želim da iskačem iz kolektiva, osim po brojkama, jer nisam sam na terenu, ima nas jedanaestoro. Da ne primim dobru loptu i savršen pas ni ja u krajnjem učinku ne bih bio dobar. Zaista mislim da u Partizanu svi moraju biti - svi za jednog, jedan za sve. Hvala svima, daćemo sve od sebe da kao tim nastavimo pobednički niz", rekao je Leonardo.

08:14 - Remi Liverpula i Junajteda na EnfilduFudbaleri Liverpula i Mančester junajteda odigrali su večeras 0:0 u poslednjoj utakmici osmog kola Premijer lige.Ekipa sa ;Enfilda nije uspela da nastavi pobednički niz i upiše i petu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, dok je Junajted vezao drugi remi.Liverpul je ostao na četvrtom mestu na tabeli sa 17 bodova, odnosno ima bod manje od Totenhema, a dva manje od Mančester sitija i Arsenala. Ekipa Žozea Morinja je sedma sa 14 bodova.Obe ekipe su agresivno i borbeno ušle u najveći derbi engleskog fudbala, ali pravih prilika u prvih 45 minuta nije bilo.Junajted je na početku utakmice pokušavao udarcima s distance, ali nije napravio probleme Lorisu Karijusu."Crveni" su se nakon dvadesetak minuta "probudili" i preuzeli posed lopte, ali sve što su igrači Jirgena Klopa uradili u prvih 45 minuta je šut glavom Roberta Firmina ; u 30. minutu.Prvo pravo uzbudjenje na Enfildu vidjeno je u 55. minutu kada Zlatan Ibrahimović nije uspeo da iskoristi dobar centaršut Pola Pogbe.Samo nekoliko minuta kasnije šansu na drugoj strani imao je Emre Džan, ali je David de Hea odbranio njegov udarac. U 71. minutu pokušao je i Filip Kutinjo sa više od 25 metara, ali je De Hea ponovo odlično intervenisao.Liverpul je u drugom poluvremenu pojačao pritisak, ali nije uspeo da stigne do gola i pobede i izjednači se po broju bodova s Arsenalom i Mančester sitijem.U narednom kolu Liverpul dočekuje Vest Bromvič Albion, dok Junajted gostuje Čelsiju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track