KOKOŠAR PRETI ORLOVIMA: Džo Alen ima farmu kokošaka i pilića
Foto: Profimedia

Naredni protivnik Srbije

KOKOŠAR PRETI ORLOVIMA: Džo Alen ima farmu kokošaka i pilića

Fudbal -

Reprezentativac Velsa iz redova Stouka deset dana pred okršaj s našim nacionalnim timom otkrio čime se bavi kad ne igra fudbal

Fudbaleri Srbije će naspram sebe 12. novembra u Kardifu imati sjajnu selekciju Velsa, koju će, pored prve zvezde Gareta Bejla, predvoditi i čudak Džo Alen!Omaleni vezni fudbaler koji s velikim uspehom igra za Stouk veliki je ljubitelj živine! Na terenu je prava vatra, a van njega miran porodičan čovek koji sa svojom suprugom i sinom udomljava napuštene koke i petlove?! Na svom imanju je napravio malu farmu za živinu, na kojoj trenutno ima 14 koka i dva petla. Prvog petla dobio je kao rođendanski poklon od svoje supruge Lejsi. O farmi brine sa svojom lepšom polovinom Lejsi i trogodišnjim sinom Alfijem.Dobio i naslovnicuOvog proleća je magazin specijalizovan za pernate životinje u Engleskoj Koke i jaja napravio intervju sa Džoom Alenom, koji se pojavio i na naslovnoj strani.- Supruga Lejsi je donela odluku da otvorimo farmu za zbrinjavanje koka koje više ne mogu da nose jaja. Ja sam je podržao. Oboje vodimo računa o dobrobiti životinja i smatramo da ih ovim činom spasavamo od sigurne smrti. Opet, Lejsi je ta koja brine o svemu, lagao bih kada bih rekao da im ja čistim i da ih hranim - rekao je Alen i dodao:- I Lejsi i ja smo odrasli u gradu. Nismo u dvorištu imali kokoške kao neka druga deca. Sada želimo da pomognemo tim živim bićima nakon što im prođe „komercijalni život“. Ujedno, naša farma je otvorena za svu gradsku decu koja žele da vide koke i petlove.Dvojica petlova zovu se Brus i Rodni, dok svaka koka takođe ima svoje ime - Meg, Leg, Svilena Stivi, Kejt, Svilena Stivi juniorka, Iznutrica, Snežana, Naget, Kijev, Dora, Holi, Šimer i Šajn (dve junakinje iz crtanog filma, op. aut.) i Čikaleta (figurica bele koke u Engleskoj, op. aut.)!- Počeli smo sa četiri koke, a sada ih imamo baš mnogo - objasnio je Alen i rekao da od domaćih jaja nema bolje hrane:Volim omlet i kuvana jaja- Naše koke su slobodne, šetaju, pa i nose jaja, iako su u penziji (smeh). Najviše volim omlet, mada mi prijaju i kuvana jaja.Posle ovog intervjua, gotovo svi britanski mediji došli su kod Alena na farmu, pravili priloge za televizije, novine, internet portale. Džo Alen je ambasador za gluve osobe kao podrška svom starijem bratu Hariju, koji je izgubio sluh kad je kao mali preležao meningitis.

TreninziBUĐENJE S PETLOVIMADžo Alen otkriva da mu, dok je na farmi, nije potreban sat ili mobilni telefon za buđenje. Petlovi ga bude na vreme i zbog njih nikad ne kasni na jutarnje treninge.- Ha-ha-ha... Brus i Rodni se pobrinu da me probude na vreme - rekao je Alen.

NadimakVELŠKI ANDREA PIRLODžo Alen je ovog leta prešao iz Liverpula u Stouk za 15,5 miliona funti! Trenutno je jedan od najboljih fudbalera u Premijer ligi. Nadimak „velški Pirlo“ dao mu je bivši trener crvenih Brendan Rodžers. Sjajne partije pružao je u dresu „zmajeva“ tokom Evropskog prvenstva, gde je Vels stigao do polufinala. Prema indeksu uspešnosti u Premijer ligi bolje je kotiran od Pola Pogbe, Zlatana Ibrahimovića ili Dijega Koste.

Povrede Fejse i TošićaMUSLIN: TEŠKO NAMA U VELSUSelektor Srbije Slavoljub Muslin prošle nedelje objavio je spisak sa igračima na koje računa za duele protiv Velsa i Ukrajine. Veliki problem su povrede Duška Tošića i Ljubomira Fejse.- Pričao sam s Duškom Tošićem. Čini se da je situacija u njegovom slučaju pozitivna. Što se tiče Ljubomira Fejse, i dalje nemamo detaljan uvid u težinu njegove povrede. Utisak je da je situacija teža nego kod Tošića - rekao je Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track