BLOG UŽIVO, VIDEO: Bekenbauer kupovao glasove za SP 2006?
Foto: Fonet AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Bekenbauer kupovao glasove za SP 2006?

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Anćeloti se nada da će Lam igrati i sledeće sezoneTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Karlo Anćeloti rekao je danas da se nada da će kapiten Filip Lam nastaviti igračku karijeru i po završetku sezone.Tridesettrogodišnji Lam je nedavno nagovestio da bi na kraju sezone mogao da završi igračku karijeru, a nemački mediji su pisali i da postoji šansa da preuzme ulogu sportskog direktora na Alijanc Areni."Mislim da je Lam veoma važan igrač za Bajern. To važi i za narednu godinu. U dobroj je formi i nadam se da ću ga trenirati u narednih nekoliko godina", rekao je Ančeloti za namečke medije."On može da bude igrač, trener ili sportski direktor... Ja se, ipak, nadam da će i sledeće sezone biti igrač", dodao je Anćeloti.Lam je u Bajernu skoro 22 godine, a s bavarskim timom je do sada osvojio 22 trofeja od čega osam titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu Nemačke i jedan trofej u Ligi šampiona.Njemu ugovor s Bajernom ističe 2018. godine.

22:21 - Srbija sva tri meča u grupi na EP igra u BidgošćuMlada fudbalska reprezentacija Srbije će sve mečeve grupne faze na Evropskom prvenstvu u Poljskoj igrati u Bidgošću, objavio je večeras Fudbalski savez Srbije.Srbija će na šampionatu Evrope igrati u Grupi B sa Portugalom, Španijom i Makedonijom.Reprezentacija Srbije će prvi meč sa Portugalom igrati 17. juna od 18.00, tri dana kasnije, u isto vreme, rival izabranicima Tomislava Sivića je Makedonija, a poslednji meč u grupi igraće protiv Španije 23. juna od 20.45. Evropsko prvenstvo igra se od 16. do 30. juna 2017. godine.

22:04 - Kamačo novi selektor GabonaNekadašnji trener Real Madrida Hose Antonio Kamačo imenovan je danas za selektora fudbalske reprezentacije Gabona sa zadatkom da vodi tu selekciju do uspeha na Kupu afričkih nacija 2017. godine.Kamačo je na klupi Gabona, koji je i domaćin Kupa afričkih nacija, zamenio Portugalca Žoržea Koštu. On je potpisao dvogodišnji ugovor.Prema navodima medija, Kamačo će biti plaćen 800.000 evra godišnje koje će deliti sa svojim saradnicima.Štampa u Gabonu je imenovanje Kamača za selektora nazvala velikim iznenadjenjem jer nije radio od 2013. godine, a pri tom i ne govori francuski jezik.Kamačo (61) je u karijeri trenirao i Osasunu, Benfiku, Espanjol, Sevilju i Rajo Valjekano. Bio je i selektor Španije od 1998. do 2002, kao i selektor Kine 2011. do 2013.

20:25 - Sports ilustrejted: Džejms najbolji sportista SADKošarkaš Klivlenda Lebron Džejms proglašen je danas za najboljeg sportistu SAD za 2016. godinu u izboru časopisa Sports ilustrejted."Vodeći Klivlend do titule u NBA on je ispunio obećanje dato svom gradu i celom regionu", navodi Sports ilustrejted.Džejmsu je ovo drugi put da dobija priznanje za najboljeg sportistu u izboru tog časopisa. Prvi put je nagradu dobio 2002. godine."Ovo priznanje je velika čast... Ali, znate šta mislim o individualnim nagradama, one za mene nemaju isti značaj kao timski trofeji. Zadovoljan sam pre svega zbog svoje porodice, ja lično ne znam šta o tome da mislim", rekao je Džejms.Pored Džejsma jedino je još Tajger Vuds dva puta dobijao to priznanje, 1996. i 2000. godine.Prošle godine nagradu je osvojila teniserka Serena Vilijams.

19:01 - Uniks slavio protiv Armanija za treću pobedu u EvroligiKošarkaši Uniksa iz Kazanja pobedili su danas na svom terenu Armani sa 100:79 (35:24, 22:12, 16:26, 27:10) u desetom kolu Evrolige.Uniks je do treće pobede u Evroligi predvodio Kit Langford sa 25 poena, Vadim Panin je ubacio 18, a Artjom Parahovski dva poena manje.U redovima milanskog Armanija, koji je upisao šesti poraz, najbolji je bio Džamel Meklin sa 16 poena, Riki Hikman je postigao 12, a Zoran Dragić 10 poena. Srpski košarkaši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan su utakmicu završili sa osam, odnosno sedam poena.Uniks u narednom kolu gostuje Olimpijakosu, dok Armani dočekuje CSKA iz Moskve.

18:04 - Kazorla mora na operaciju, tri meseca pauzeFudbaler Arsenala Santi Kazorla odsustvovaće tri meseca sa terena pošto mora na operaciju desne noge, saopštio je danas taj premijeligaš.Kazorla se povredio na utakmici Lige šampiona protiv Ludogoreca u oktobru."Lekarski tim kluba i specijalisti odlučili su da je operacija tabanskog mišića desne noge neophodna. Svi u klubu će naporno raditi kako bi se Santi vratio na teren u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju kluba.Arsenal je dodao da će Kazorla biti operisan sledeće nedelje u Švedskoj."Očekujemo da se Santi potpuno oporavi za otprilike tri meseca", dodaje se u saopštenju kluba.

17:17 - Razgovarali Gajić i TerzićZoran Terzić, selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, kontaktirao je juče Zorana Gajića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije. Terzić je čestitao Gajiću na izboru za predsednika OSS i poželeo mu uspešan rad Odbojkaškog saveza Srbije u narednom periodu. Gajić se zahvalio i čestitao Terziću na istorijskom uspehu ženske seniorske reprezentcije Srbije – osvajanju srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, i istakao nadu da će rezultati u budućnosti biti još bolji.U narednoj godini prvi će na teren juniori Srbije, koje u januaru (6 – 8.), u Portugaliji očekuje I runda kvalifikacija za SP 2017, zatim kadetkinje (13 – 15. januar), koje će u Letoniji igrati u II rundi kvalifikacija za EP 2017. i kadeti, koji će u istom terminu (13 – 15. januar) igrati u Turskoj u II rundi kvalifikacija za EP 2017. Pionirke i pioniri će u aprilu igrati u kvalifikacijama za premijerno EP 2017, dok će seniorke i seniori krajem maja i početkom juna igrati u Poljskoj, odnosno Hrvatskoj u II rundi kvalifikacija za SP 2018.

16:25 - Šestorica tenisera privedeni zbog nameštanja rezultataŠpanska policija privela je 34 osobe, među kojima i šestoricu tenisera, zbog sumnje da su nameštali rezultate meceva u Španiji i Portugaliji, prenosi El Pais. Identitet tenisera nije saopšten, ali, kako se navodi, u pitanju su igrači sa rejtingom između 800. i 1.200 mesta na ATP listi.

15:38 - Panatinaikos smenio StramaćonijaItalijanski fudbalski trener Andrea Stramaćoni dobio je otkaz u Panatinaikosu, dan nakon što je grčki velikan izgubio u Kupu od OFI-ja 2:1, saopšteno je na sajtu atinskog kluba.Kako se navodi, razlog za raskid saradnje sa nekadašnjim trenerom Udinezea i Intera su razočaravajući rezultati, pošto je Panatinaikos osvojio samo 15 bodova u prvih devet kola, sedam manje od lidera Olimpijakosa.Stramaćoni je radio u Atini od novembra prošle godine, a za sada se ne spominje ko je glavni kandidat da ga nasledi.

14:40 - Uhapšene 34 osobe zbog sumnje da su nameštali teniske mečeveŠpanska policija saopštila je danas da je uhapsila 34 osobe, među kojima je i šest tenisera, za koje se sumnja da su učestvovali u nameštanju mečeva i da su na taj način zaradili više od pola miliona dolara na nižerazrednim turnirima u Španiji i Portugalu. Policija je pronašla dokaze o pokušajima nameštanja na 17 turnira u pet gradova među kojima su Madrid, Sevilja i Porto. Baza ima je bila u Sevilji i Lakorunji, a svi uhapšeni su Španci. Policija je saopštila da sumnja da su prevare rađene na fjučers i čelendžer turnirima u proteklih nekoliko meseci. Imena tenisera nisu saopštena, ali je saopšteno da su rangirani između 800 i 1.200 na ATP rang-listi.

14:15 - Raonić raskinuo saradnju sa MojomKanadski teniser Miloš Raonić okončao je danas saradnju sa trenerom Karlosom Mojom, iako je imao najuspešniju sezonu u karijeri. U saopštenju na svom Fejsbuk profilu, Raonić se zahvalio Moji što mu je pomogao da "izvuče najbolje iz sebe" tokom sezone u kojoj je igrao u prvom grend slem finalu na Vimbldonu i napredovao do trećeg mesta na ATP rang-listi. "Više neće biti moj trener, ali ćemo ostati veoma bliski prijatelji", naveo je Raonić. Moja, koji je 1998. godine osvojio Rolan Garos, od januara ove godine zajedno je s Rikardom Pjatijem bio trener Raonića. Pjati će i naredne sezone trenirati Raonića, koji će godinu završiti na trećem mestu ATP rang-liste.

13:55 - Sautgejt želi da navijači budu ponosni na reprezentaciju EngleskeNovi selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da je potrebno stvoriti nove lidere u ekipi i dodao da nastoji da od nacionalne selekcije napravi tim na koju će navijači biti ponosni. "Voleo bih da Engleska postane ekipa koja oduševljavati javnost, čijim utakmicama će se navijči radovati da gledaju i na koju će na kraju biti ponosni", rekao je Sautgejt na svom predstavljanju. Fudbalski savez Engleske (FA) juče je imenovao Sautgejta za selektora Engleske. On je od septembra i ostavke Sema Alardajsa obavljao funkciju privremenog selektora Engleske. "Veoma mi je važno da stvorimo nove lidere u reprezentaciji. Liderstvo je od fundamentalne važnosti ovde", rekao je Sautgejt. Engleska je na letošnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj eliminisana u osmini finala od Islanda. Sautgejt (46) je od 2006. do 2009. godine trenirao Midlsbro, a bio je i selektor reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine od 2013. do septembra ove godine.13:35 - Kejn produžio ugovor s TotenhemomEngleski fudbaler Hari Kejn produžio je danas ugovor s Totenhemom do 2022. godine. "Svi znaju koliko volim ovaj tim i kakva osećanja gajim prema klubu. Zaista sam presrećan. Potpisati novi ugovor s Totenhemom je poseban osećaj. Imamo sjajan, mladi tim i klub se kreće u odličnom smeru", rekao je Kejn. Kejn je u prethodne dve sezone bio jedan od najboljih fudbalera Totenhema. On je prošle sezone postigao 25 golova u Premijer ligi i tako postavio klupski rekord. Kejn je takođe imenovan u prošlosezonski tim Premijer lige, a pripala mu je i Zlatna kopačka za najboljeg strelca. Ovaj 23-godišnji napadač ponikao je Totenhemu za koji je odigrao 137 utakmica i postigao 70 golova. Kejn je za reprezentaciju Engleske odigrao 17 utakmica i postigao pet golova, a na svom debiju prošle godine protiv Litvanije postigao je gol posle samo 73 sekunde u igri.13:20 - Policija pretražila kuće zbog korupcije za Mundijal 2006.Švajcarska policija, u sklopu istrage zbog sumnje u korupciju oko organizacije Svetskog prvenstva u Nemačkoj, pretresla je kuće nekadašnjih zvaničnika FIFA. Istraga je usmerena na članove organizacionog odbora Mundijala 2006. godine, među kojima je legendarni Nemac Franc Bekenbauer, a proširena je i nekadašnjeg generalnog sekretara FIFA Ursa Linsija. Sumnja se da su se kupovali glasovi kako bi Nemačka dobila organizaciju Svetskog prvenstva, a pod istragom su još dvojica neimenovanih čelnika. "Pretražene su kuće na različitim lokacijama u Švajcarskoj, gde se govori nemački jezik u sklopu istrage koja je pokrenunta prošle godine, vezano za tvrdnje o prevari, kriminalu, pranju novca i proneveri", stoji u saopštenju švajcarskog tužilaštva. Istraga je pokrenuta u novembru prošle godine, pre svega usmerena je na Bekenbauera jer je bio na čelu odbora za kandidaturu oko dobijanja Svetskog prvenstva, ali i na ostale članove Hans-Rudolfa Šmita, Tea Cvancigera i Volfganga Niersbaha. Sada se sumnja i na Linsija koji je do prošle nedelje bio predsednik jedne banke u Cirihu, a pretraga domova povezana je sa isplatom od 6,7 miliona evra koji je Fudbalski savez Nemačke dao Robertu Luis-Drajfusu, nekada prvom čoveku "Adidasa" i zagovorniku organizacije Mundijala.

12:59 - Trener: Žalgiris mora da odgovori na agresivnost ZvezdeTrener košarkaša Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus rekao je da je u predstojećoj utakmici Evrolige najvažnije da njegov tim odgovori na čvrstu igru Crvene zvezde i ne podlegne atmosferi u Beogradu. "Veoma je važno da odgovorimo na njihovu agresivnost, a takođe je bitno da ne podlegnemo atmosferi koju stvaraju njihovi bučni navijači. Moraćemo brzo i timski da igramo, kako bismo ih zaustavili", rekao je Jasikevičijus. Litvanski Žalgiris igra sutra u Beogradu protiv Crvene zvezde u 10. kolu Evrolige. "Zvezdina prednost je to što ima uspešan sistem već duži niz godina. Njihov trener je odlično implementirao nove igrače u ekipu koja već dugo igra zajedno i koja ima poseban stil igre", rekao je Jasikevičijus. Žalgiris zauzima 13. mesto u Evroligi sa tri pobede i šest poraza. Utakmica 10. kola Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa počinje sutra u 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

12:35 - Kvitova i Pliškova razmenile trenereČeška teniserka Petra Kvitova angažovala je bivšeg trenera Karoline Pliškove, dok je Pliškova za svog novog trenera imenovala bivšeg trenera Kvitove. Kvitovu, 11. teniserku na WTA rang-listi, u novoj sezoni treniraće Jiri Vanek koji je prošlog meseca okončao saradnju s Pliškovom. S druge strane, šestoplasiranu Pliškovu će trenirati David Kotiza, pošto je Kvitova u januaru okončala sedmogodišnju saradnju s njim. Pliškova je s Vanekom saradjivala od 2014. godine, a za to vreme ušla je u Top 10 na WTA rang-listi i igrala je u finalu Otvorenog prvenstva SAD. Kvitova je tokom sedmogodišnje saradnje sa Kotizom osvojila 17 trofeja, uključujući dva Vimbldona. Od razilaženja sa Kotizom, Kvitova se prilično mučila, a od aprila do septembra ove godine trenirao ju je František Čermak, medjutim, nije doneo mnogo uspeha.

12:25 - Lalana se oporavio, za Bornmut spremni Firmino i OrigiFudbaler Liverpula Adam Lalana oporavio se od povrede i biće spreman za gostovanje Bornmutu u Premijer ligi, baš u trenutku kada će duže vreme odustvovati Filipe Kutinjo. Lalana je trenirao danas punim intezitetom sa ostatkom tima, prvi put posle povrede prepona u prijateljskom meču reprezentacija Engleske i Španije (2:2) sredinom prošlog meseca. Liverpul će narednih pet nedelja biti bez Kutinja, a pored povratka Lalane, dobra vest za menadžera Brendana Rodžersa je i što Roberto Firmino i Divok Origi nisu zaradili teže povrede protiv Lidsa u Liga kupu. Fudbaleri Liverpula nalaze se na deobi druge poziciji na tabeli engleskog prvenstva, sa Mančester Sitijem, i bodom manje od lidera Čelsija.12:15 - Britanska SOS služba dobila 860 poziva za seksualno zlostavljanje dece u fudbaluBritanska Nacionalna služba za prevenciju okrutnosti prema deci (NSPCC) saopštila je danas da je u prvoj nedelji od otvaranja SOS linije primila više od 860 poziva za seksualno uznemiravanje u fudbalu. NSPCC u saopštenju navodi da je u prva tri dana 60 slučajeva uputila na policiju ili dečija udruženja. Izvršni direktor NSPCC Piter Venles rekao je da je njegova organizacija primila "zapanjujuć broj poziva", što prema njegovoj oceni ukazuje na "zabrinjavajući stepen seksualnog zlostavljanja u sportu". Nekadašnji fudbaleri su u prethodne dve nedelje javno pričali o teškim iskušenjima s kojima su se susretali u mladosti. Britanska policija formirala je 15 jedinica koje istražuju navodne optužbe za seksualno zlostavljanje dece u fudbalu.12:00 - Bredli Vigins nastavlja karijeruBritanac Bredli Vigins nije se povukao iz profesionalnog biciklizma, pošto je danas imenovan u reprezentaciju za predstojeću sezonu. Petostruki olimpijski šampion nagovestio je prošlog meseca, posle trijumfa na trci "šest dana Genta", da bi to mogla biti njegova poslednja profesionalna trka, ali je rekao da je to teška odluka i da će je doneti "mirne glave". Prvi britanski biciklista koji je osvojio Tur d'Frans, ser Bredli Vigins, naredne sezone će se takmičiti samo na veledromskim trkama.Vigins se smatra jednim od najkompletnijih biciklista svih vremena.11:40 - Ronaldinjo i Rikelme hoće da igraju za ŠapekoenseLegendarni fudbaleri Ronaldinjo Gaučo i Huan Ramon Rikelme izrazili su želju da od početka naredne godine zaigraju za brazilski Šapekoense u znak solidarnosti žrtvama tragičnog događaja. Rikelme je u igračkoj penziji već dve godine, ali je spreman da se ponovo aktivira i šest meseci provede u Brazilu bez ikakve novčane nadoknade. "Moj brat i prijatelji žele ponovo da igram. Videćemo šta će se desiti", rekao je argentinski fudbaler. Na isti korak, kako pišu brazilski mediji, odlučiće se svojevremeno najbolji fudbaler sveta i zvezda Barselone, a trenutno bez kluba, Ronaldinjo. Avion sa ekspedicijom Šapekoensea, na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, srušio se ispred tog kolumbijskog grada, poginula je 71 osoba, a šest preživelo.

11:11 - Mihajlović traži pojačanjaTrener Torina Siniša Mihajlović zatražio je od klupskih čelnika da mu dovedu pojačanja kako bi izborio plasman u Evropu i za takav poduhvat označio je fudbalere Intera Džonatana Bijabijanija i Huana Iturbea iz Rome. Mihajlović smatra da su mu nephodni bočni napadači, iako je ekipa postigla 31 gol na 14 utakmica, pa je od sportskog direktora Đanluke Petrakija zatražio da mu ostvari pomenuta dva transfera u januaru. Iturbe bi mogao da dođe u pozajmicu u Torino, a Bijabijani za dugoročni ugovor. Torinu je napadački trio Adem Ljajić - Jago Falke - Andrea Beloti najbolji deo tima, zajedno su dali 22 gola, ali srpski trener smatra da mu je potrebna jača konkurencija kako bi "bikovi" izborili mesto u Ligi Evrope. Pored toga, uvek postoji mogućnost da Ljajić zaigra iza napadača kao "trekvartista". Fudbaleri Torina trenutno su na dobrom putu ka tome jer su šesti na tabeli Serije A sa 25 bodova.

10:45 - Navijači Atletika odali počast brazilskim fudbalerimaNa stadionu Atletiko Nasionala, na kojem je sinoć trebalo da se odigra prva utakmica finala Sudamerikana protiv Šapekoensea, ali je otkazana zbog pada aviona sa brazilskom ekspedicijom, 45.000 navijača odali su poštu tragično nastradalim putnicima. Domaćin je održao ceremoniju koju je započela kolumbijska vojska, a potom je pušten 71 golub za sve stradale u avionskoj nesreći, prenose lokalni mediji. Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi da je ispred stadiona Atanasio Žirardi u Medeljinu okupilo još nekoliko desetina hiljada ljudi, a skoro svi, unutar i ispred stadiona, nosili su bele majice i belo cveće. U tragičnom događaju pre dva dana preživelo je šest osoba od ukupno 77, posle pada zbog, kako se sumnja, nestanka goriva.

10:13 - Palermo smenio treneraItalijanski fudbalski klub Palermo otpustio je trenera Roberta De Zerbija posle iznenađujuće eliminacije od Specije u Kupu Italije. Sicilijanci su poraženi od italijanskog drugoligaša posle penala od i tako izgubili osmi put zaredom na stadionu Renco Barbera. De Zerbi je izgubio strpljenje kontroverznog predsednika Mauricija Zamparinija i zbog poslednjeg mesta na tabeli Serije A, a umesto njega na užarenu klupu "rosanera" seo je Eugenio Korini. Korini je treći trener Palerma ove sezone, jer je pre De Zerbija otkaz dobio Davide Balardini. Fudbaleri Palerma posle 14 kola imaju samo šest bodova, a u narednom kolu dočekuju Kjevo.

09:55 - Magnus Karlsen je i dalje najbolji šahista svetaNorveški šahista Magnus Karlsen odbranio je titulu svetskog prvaka, pošto je u finalu planetaranog prvenstva u Njujorku nakon taj-brejk "rapid" partija savladao Rusa Sergeja Karjakina. Borba za najboljeg šahistu sveta u Njujorku bila je veoma uzbudljiva i iscrpljujuća za dva velemajstora, a više živaca i koncentracije imao je 26-ogodišnji Norvežanin. Karlsen je tako odbranio naslov najboljeg igrača osvojenog 2013. godine. Rezultat u taj-brejku tzv. "rapid" partija bio je 3:1. 09:34 - Superliga: Zvezda dočekuje MladostLider šampionata i branilac titule Crvena zvezda igra sa lučanskom Mladosti na svom stadionu, prvi put posle mesec dana i uspešno prebrođene serije od tri gostovanja zaredom. Sve osim nova tri boda domaćina bilo bi veliko iznenađenje, iako Lučanci u Beograd dolaze u sjajnoj formi i sa petog mesta tabele. Lider šampionata Crvena zvezda će u četvrtak od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Mladost iz Lučana u poslednjoj utakmici 18. kola Super lige Srbije. Crveno-beli od "večitog" derbija u septembru ne znaju za poraz, pa će protiv Mladosti, koja je ostvarila dve uzastopne pobede, pokušati da nastave seriju dobrih rezultata i zadrže vođstvo na tabeli. Ekipa iz Lučana zauzima peto mesto šampionatu Srbije sa 31 bodom.09:15 - Danas žreb za EP mladih, Srbija u trećem šeširuŽreb za Evropsko prvenstvo u Poljskoj za fudbalere do 21 godine održaće se danas u 18.00 časova, a reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu. Izvlačenje kuglica zakazano je za 18 sati u poljskom gradu Krakovu, u kojem će se naredne godine igrati finale turnira. Domaća selekcija već je smeštana u A grupu, dok su preostale reprezentacije svrstane na osnovu koeficijenta, pa su u prvom šeširu još Nemačka i Portugalija. U drugom su Engleska, Španija i Danska, dok su u trećem šeširu Italija, Švedska, Češka, Srbija, Slovačka i Makedonija. Reprezentacije će biti smeštene u tri grupe sa po četiri tima, a plasman u polufinale izboriće tri prvoplasirane ekipe i najbolja druga. Evropsko prvenstvo u Poljskoj održava se 16. do 30. juna 2017. godine u Kjelceu, Lubinu, Gdinji, Bidgošću, Tišiju i Krakovu.

08:43 - Novi tripl-dabl VestbrukaKošarkaši Oklahome pobedili su prethodne noći Vašington sa 126:115 posle produžetka u NBA ligi. U pobedi Oklahome nad Vašingtonom Rasel Vesbruk je zabeležio četvrti uzastopni "tripl-dabl", deveti u sezoni, 46. On je postigao 35 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija. Pored Vestbruka, zapaženu ulogu u trijumfu protiv Vašingtona imao je i Viktor Oladipo sa 25 poena, dok je Enes Kanter ubacio 14. S druge strane, u ekipi Vašingtona istakao se Bredli Bil sa 35 poena, a Markiv Moris dodao je 19. Oklahomi je to 11. trijumf u sezoni, a uz to imaju i osam poraza, dok Vašington s druge strane ima šest pobeda i 10 poraza. Rezultati: Boston - Detroit 114:121, Toronto - Memfis 120:105, Čikago - LA Lejkersi 90:96, Minesota - Njujork 104:106, Oklahoma - Vašington 126:115 (posle produžetka), Dalas - San Antonio 87:94, Denver - Majami 98:106, Finiks - Atlanta 109:107 i Portland - Indijana 131:109.

08:20 - Milojević: Puno će nam koristiti ovakvi mečeviTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević istakao je poraza svog tima od Tenerifa u Ligi šampiona da će ovakvi mečevi puno značiti njegovoj ekipi. "Prvo bih želeo da čestitam ekipi Tenerifa na sjajnoj sezoni koju trenutno imaju. igraju odlično u ACB ligi i Ligi šampiona. Pre meča sam već istakao da je ovo šansa za našu mladu ekipu i igrače da vide gde su u odnosu na ovako jake timove. Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali meč, bili smo konkurentni u najvećem delu igre. U finišu meča smo napravili neke dečije greške i na kraju je Tenerife zasluženo slavio. Siguran da će ovakve utakmice jako puno koristiti mojim igračima jer se tako stiče iskustvo", rekao je Milojević i dodao: "Imali smo previše izgubljenih lopti na ovom meču, ukupno 23, što je protiv tako ozbiljne ekipe kao što je Tenerife neprihvatljivo. Sa druge strane, imali smo dosta skokova u napadu koji su nas održavali u igri u toku meča pošto nismo bili šuterski raspoloženi, što i 50 procenata uspešnosti sa slobodnih bacanja i slab šut za 3 poena govore o tome".08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track