BLOG UŽIVO, VIDEO Sledeće sezone u Superligi najviše četiri stranca u timu
Foto: Saša Pavlić Koki

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Sledeće sezone u Superligi najviše četiri stranca u timu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:54 - Najmladji trener Bundeslige najbolji u NemačkojFudbalski savez Nemačke proglasio je danas Julijana Negelsmana iz Hofenhajma, najmladjeg trenera u Bundesligi, za najboljeg trenera 2016. godine."Ukazana mi je velika čast. Ostao sam bez teksta. Ovakve stvari se zaista retko dešavaju", rekao je Negelsman nemačkim medijima.Negelsman ima 29 godina i najmladji je trener u Bundesligi.On je nagradjen pre svega zbog rada sa mladim igračima, sa kojima je izborio opstanak u nemačkom prvenstvu prošle sezone. Hofenhajm, koji je trenutno četvrti na tabeli, ove se sezone bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona.Sportski direktor FS Nemačke Horst Hrubeš rekao je da je Negelsman odličan primer koliko su talentovani treneri u toj zemlji.

20:25 - Novi Pazar i Crvena zvezda u polufinalu plej-ofa za odbojkašeOdbojkaši Novog Pazara savladali su večeras u Nišu istoimenog domaćina sa 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) u setovima, u revanšu četvrtfinala plej-ofa, pa su sa dve pobede izborili plasman u polufinale.Posle 69 minuta igre, najefikasniji u redovima Pazaraca bio je Irfan Hamzagić sa 12 poena, a pratili su ga Marko Radosavljević i Srećko Ristić sa po devet, te Marko Božović sa sedam poena.Predrag Pržić bio je najbolji poenter kod Nišlija sa 11 uspešnih akcija, Danilo Pavlović dodao je devet, a Milan Stojković sedam poena za poraženi tim.Novi Pazar, koji je u prvom meču na svom terenu slavio sa 3:1, boriće se za finale sa Crvenom zvezdom.Beogradski crveno-beli večeras su u Kragujevcu bili bolji od Radničkog rezultatom 3:0 (25:11, 25:19, 25:15) i sa dve pobede izborili su mesto medju četiri najbolja superligaška sastava.Ranije se u polufinale plej-ofa plasirala novosadska Vojvodina, čije će protivnik biti poznat posle "majstorice" koju će 23. marta u Kraljevu odigrati Ribnica i Jedinstvo iz Stare Pazove. ;

19:58 - Sledeće sezone u Super ligi najviše četiri stranca u timuFudbalski savez Srbije (FSS) odlučio je da klubovi sledeće sezone u Super ligi mogu da imaju najviše četiri stranca u timu, a na inicijativu predsednika te organizacije Slaviše Kokeze. Klubovi ove sezone mogu da koriste najviše šest stranaca u timu. Na sednici Odbora za hitna pitanja odlučeno je da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super lige da se prvenstvene utakmice ubuduće igraju i petkom, a Prve lige Srbije i ponedeljkom. Cilj toga je, kako je saopšteno, da se poveća broj gledalaca na stadionima. Klubovi Prve lige Srbije moći će od naredne sezone da imaju najviše dvojicu stranaca, a u Super ligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.Odbor za hitna pitanja FSS-a predložio je da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super lige i Prve lige, a u skladu s preporukama Sudijske komisije UEFA. Predloženo je da se smanji broj delegata i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama. Takođe će se izvršiti izmene disciplinskog pravilnika po kom će klubovi biti odgovorni za neispunjavanje finansijskih obaveza prema FSS-u. Predloženo je da klubovi Prve lige mogu da traže odlaganje utakmice ako imaju bar četvoricu igrača u reprezentativnim selekcijama, umesto dvojice koliko je bilo do sada.

19:16 - Mančester junajted na leto ponovo u SADFudbaleri Mančester junajteda predstojećeg leta ponovo će tokom priprema za novu sezonu nastupati u SAD, rekao je danas potpredsednik engleskog premijerligaša Ed Vudvord. Junajted će tokom dvonedeljne turneje nastupiti u pet gradova širom SAD. Ekipa Žozea Morinja igraće u Los Andjelesu, Solt Lejk Sitiju, Santa Klari i Vašingtonu, dok će peti grad tek biti odredjen. "Igranje u Severnoj Americi, koristeći najbolje moguće trening objekte i igrajući na velikim stadiona, biće najbolja moguća priprema za novu sezonu. Prethodni put imali smo videli veliku podršku u SAD i naravno sada se svi radujemo tome" rekao je Vudvord. Mančester junajted je prvi put u SAD nastupao 1950. godine, a i za sezonu 2014/15, kada je trener bio Luj van Gal pripremali su se u Severnoj Americi.

18:21 - Finale Kupa 27. maja na stadionu "Karađorđe" u Novom SaduFinalna utakmica fudbalskog Kupa Srbije odigraće se 27. maja na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, odlučeno je na sednici Odbora za hitna pitanja FSS. Biće to prvi put u istoriji da se finalna utakmica masovnijeg takmičenja igra u Novom Sadu. Prethodno, odigraće se utakmice cetvrtfinala (5. aprila) u kojima se sastaju: Vojvodina - Borac Čacak, Crvena zvezda - Mladost Lučani, Voždovac - Partizan, Sloboda Užice - Čukaricki. Polufinale, koje se igra u dve utakmice, na programu je 26. aprila i 10. maja.

17:22 - Pandev ambasador Superkupa UEFAKapiten fudbalske reprezentacije Makedonije Goran Pandev je promovisan u ambasadora Superkupa Uefa 2017, koji će se odigrati u avgustu u Skoplju izmedju osvajača Lige šampiona i Lige Evrope. Pandev je na konferenciji za novinare zahvalio na poverenju i poželeo da se 8. avgusta na Nacionalnoj arena "Filip Drugi" bore Juventus ili Barselona protiv Mančester junajteda. Predsednik Fudbalske federacije Makedonije Ilčo Đorđioski je rekao da će fudbalski spektakl Supekup biti održan na jednom od najboljih stadiona u regionu. Javno preduzeće koje upravlja stadionom "Filip Drugi" je navelo da će biti pripremljen za veliki događaj, napominjući da je dosad imalo više od 80 inspekcija Uefe i sprovelo sve njene preporuke. "Arena će zvanično biti zatvorena 11. juna, kada se igra kvalifiokaciona utakmica Makedonija – Španija. Zatim ćemo da radimo na pripremiu terena", rekao je direktor tog preduzeća Cvetko Grozdanov.

16:55 - Fajnal for turnir SEHA lige ove godine u BelorusijiFinalni turinir regionalne rukomentne SEHA lige biće održan u beloruskom gradu Brestu drugog vikenda aprila, objavio je danas Izvršni komitet SEHA Gasprom lige.Polufinalni dueli Vardar – PPD Zagreb i Vestprem – Meškov Brest biće odigrani 7. aprila, a utakmica za treće mesto i finale su zakazani za 9. april. Sedmi po redu "fajnal for" SEHA lige, biće direktno prenošen u devet zemalja, a branilac titule je madjarski šampion Vestprem.

15:17 - Čović: Podržite Zvezdu protiv OlimpijakosaPredsednik košarkaškog kluba Crvene zvezde pozvao je navijače da na predstojećoj evroligaškoj utakmici protiv Olimpijakosa podrže beogradske crveno-bele, dodavši da razume i poštuje odnose navijača dva kluba. "Razumem i vrlo poštujem odnose koje naši navijači imaju sa Olimpijakosom i Spartakom iz Moskve, i poštovanje koje medjusobno gaje izmedju sebe. U životu sam uvek želeo da dobijem utakmicu i stavljao potrebe svog kluba na prvo mesto. Protiv brata i najboljeg prijatelja sam upravo najviše i želeo da dobijem basket. Zato očekujem da naši navijači, kao i uvek, budu uz navijače Olimpijakosa i u sredu, ispune dvoranu do posledneg mesta", rekao je Čović. On je ocenio da će Zvezda u slučaju pobede biti na korak "velikog uspeha" i da će dobiti "novu finansijsku injekciju", koja ;je u u sitaciji s mnogim problemima preko potrebna. "Mi do sada nismo pobedili Olimpijakos, ali i mnoge druge do sada nismo pobedjivali, pa smo ih sada pobedili. Kao prava braća, očekujem iz svih grla navijanje za Crvenu zvezdu", dodao je on. Utakmica 27. kola Evrolige izmedju Crvene zvezde i Olimpijakosa igraće se u sredu od 19.00 u Beogradskoj areni. Čović je čestitao ekipi na rezultatu protiv Budućnosti i zahvalio se navijačima koji su se odazvali apelu kluba da ispune dvoranu "Aleksandar Nikolić".

14:47 - Prvi trening Terzićeve na novom stadionu: Mnogo mi značiSrpska atleticarka Amela Terzić odradila je prvi trening na novootvorenom Atletskom stadionu u Novom Pazaru i poručila da joj mnogo znači što će se sada za velika takmicenja pripremati kod kuće. "Hvala onima koji su nam omogućili da konačno dobijemo Atletski stadion, znači mi mnogo, moći ću da se spremam u svome gradu i sa svojim prijateljima. Naravno, služiće i za razvoj ostalih atletičara i za ostale sportove. Nadam se da ćemo prvom prilikom ovde organizovati Balkansko prvenstvo i da ću osvajati medalje pred svojim sugrađanima", izjavila je Terzićeva. Nekadasnja evropska juniorska šampionka na 1.500 i 3.000 metara, juniorska vicešampionka sveta na 1.500 i državna rekorderka u toj disciplini na novom stadionu narednih nedelja pripremaće se za Svetsko prvenstvo u Londonu. Izgradnja Atletskog stadiona u Novom Pazaru, investicije vredne 136,6 miliona dinara, trajala je tri godine, veći deo od 60 odsto, odnosno 80 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta, a 40 odsto grad Novi Pazar, dok je izradu projekta platio Atletski savez Srbije.

Amela Terzić, foto: Nebojša Mandić
Amela Terzić, foto: Nebojša Mandić

14:07 - Nojer ne igra protiv Engleske i AzerbejdžanaGolman reprezentacije Nemačke Manuel Nojer neće igrati u utakmicama protiv Engleske i Azerbejdžana zbog problema s listom noge. Nojer, koji je juče odigrao celu utakmicu za Bajern Minhen protiv Borusije Menhengladbah, ostaće u Minhenu na lečenju. Fudbalski savez Nemačke je saopštio da je selektor Joakim Lev pozvao golmana Pari Sen Žermena Kevina Trapa da zameni tridesetogodišnjeg Nojera. Trap je i pre bio pozivan u nacionalni tim, ali još nije odigrao nijednu utakmicu za Nemačku. Svetski šampion Nemačka u sredu igra prijateljsku utakmicu s Engleskom u Dortmundu, a potom 26. marta u Bakuu s Azerbejdžanom u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo. Nemačka je vodeći tim u grupi C sa četiri pobede iz četiri utakmice i gol razlikom 16:0.13:38 - Klop hvali Lalanu Menadžer Liverpula Jirgen Klop stao je u odbranu Adama Lalana, koji se obrukao na meču protiv Mančester sitija. Siti i Liverpul su odigrali nerešeno 1:1 u derbiju 29. kola Premijer lige, a Lalana je nekoliko minuta pre kraja imao veliku šansu da svom timu donese pobedu. On je posle akcije Vajnalduma i Firmina ostao sam na petercu, ali je promašio čitav fudbal. "Odmah posle meča, Adam mi se izvinio i pitao sam ga zašto. Sada znam zbog čega je to rekao, ali nije morao jer je ponovo odigrao izvrsno", rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop i dodao: "On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji tehničar sa kojima sam radio. Ako nije uspeo da postigne gol u tom trenutko, to je zato što je naporno radio u prethodnom delu meča".

12:33 - Muslin okupio igrače pred duel sa GruzijomSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin okupio je igrače za izuzetno važno gostovanje u Gruziji i poručio da je taj duel trenutno najvažniji u kvalifikacijama. "Utakmica u Gruziji nije najvažnija u ovom kvalifikacionom ciklusu, ali za mene jeste jer je naredna. Idemo po tri boda, ali znamo da neće biti lako. Svaki bod je važan, isti su i protiv "malih" i drugih. Mi smo i u Velsu išli na na pobedu, ali smo na kraju osvojili bod", rekao je Muslin u Staroj Pazovi. Prema njegovim rečcima Gruzijci su u najmanju ruku nepredvidiva reprezentacija. "Mogu da odigraju vrlo dobro, pa čak i protiv najboljih selekcija Evrope, ali i da podbace protiv slabijih od sebe. Poznajem njihov mentalitet, radio sam sa dosta gruzijskih reprezentativaca u Rusiji", istakao je Muslin uz konstataciju da je zadovoljan formom igrača i da će ostati dosledan formaciji.

12:00 - Mihajlović se odriče LjajićaTrener Torina Siniša Mihajlović odlučio je da se na leto odrekne Adema Ljajića, prenosi Tutosport. Kako se navodi, Mihajlović je blago rečeno ljut što je Ljajić prilikom izmene protiv Intera otišao direktno u svlačionicu i to je kap koja je prelila cašu, pogotovo što nekadašnji igrač Partizana, Fiorentine i Rome ne pruža partije na očekivanom nivou. On je ove sezone na 24 utakmice postigao samo šest golova u Seriji A i gotovo je izvesno da mu u narednom meču protiv Udineza sledi "selidba na klupu". Mihajlović i Ljajić imali su sukob u vrem kada je sadasnji trener Torina bio selektor Srbije zbog nacionalne himne, ali sada je u pitanju Ljajićevo ponašanje prema ekipi, na terenu, ali i van njega.

11:00 - Radonjić: Nismo u "igrici" da Jovića ubacim bez treningaTrener košarkasa Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će se tokom nedelje znati više o stanju povrede prvog plejmejkera Stefana Jovića i dodao da reprezentativac Srbije mnogo nedostaje ekipi što se videlo i protiv Armanija i protiv Budućnosti. "Rekao sam da je Jović bolje, ali sada se i na povredu nadovezala bolest. Nadam se da neće da ga "prikuje" za krevet. Da je ovo "igrica" i da ga onda ubacimo, ali bez treninga ne može da bude u timu. To nije dobro za ekipu, ali ni za njegovo zdravlje. O njegovom stanju znaćemo više tokom nedelje", izjavio je Radonjić. Zvezda u sredu od 19 sati u KOMBANK areni dočekuje Olimpijakos u utakmici 27. kola Evrolige.10:18 - Pep posle remija: Jedan od najsrećnijih danaMenadžer Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je veoma zadovoljan igrom svoje ekipe i remijem s Liverpulom. Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula odigrali su 1:1 u 29. kolu Premijer lige. Na pitanje novinara posle meča da li je zadovoljan nastupom svoje ekipe, Gvardiola je rekao: "Ne možete ni da zamislite. Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mojoj karijeri. Veoma sam ponosan". Gvardiola je rekao da su igrači nakon eliminacije ekipe iz Lige šampiona bili veoma tužni i da nisu mnogo pričali. "Raspoloženje, način na koji smo igrali... Pokazali smo duh koji nismo uspeli da pokažemo u prvom poluvremenu protiv Monaka. Jedan od najnesrećnijih dana u trenerskoj karijeri", dodao je Gvardiola.

09:50 - Kerber ponovo preuzela prvo mesto na WTA listiNemačka teniserka Angelik Kerber preuzela je čelnu poziciju WTA liste od Serene Vilijams u nedelji u kojoj je Jelena Janković pala za tri pozicije i trenutno je 54. na svetu. Kerber je prestigla Vilijams jer Amerikaka izgubila bodove zbog izostanka u Indijan Velsu, a razlika iznosi 485 poena. Treća je Karolina Pliškova, Dominika Cibulkova je sada ispred Simone Halep na četvrtoj poziciji, a napredovale su i Garbinje Muguruza i Svetlana Kuznjecova ispred Agnješke Radvanske... Janković u odnosu na prethodnu listu ima 85 bodova manje - 990, nakon poraza u drugom kolu Indijan Velsa od Venus Vilijams. Kada je reč o ostalim srpskim teniserkama među 200 najboljih, Aleksandra Krunić je za dva mesta bolje plasirana 125, na njenom prošlom renkingu je Nina Stojanović posle skoka od tri pozicije, dok je Ivana Jorović ostala 151.

09:33 - Endi Marej uvećao prednostBritanski teniser Endi Marej uvećao je prednost na liderskom mestu ATP rang-liste i sada ima 3.090 bodova više od Novaka Đokovića. Marej je prethodne nedelje eliminisan u drugom kolu turnira u Indijan Velsu, ali Djoković nije uspeo da odbani titulu, pošto je eliminisan u osmini finala od Australijanca Nika Kirjosa. Britanac na prvom mestu ATP liste ima 12.005 bodova, dok Djoković na drugom mestu ima 8.915. Treće mesto i dalje zauzima Švajcarac Stan Vavrinka, koji je stigao do finala Indijan Velsa sa 5.705 bodova, dok je Japanac Kei Nišikori napredovao do četvrtog mesta i sada ima 4.730 bodova. Kanadjanin Miloš Raonić "pao" je za jedno mesto, nalazi se na petom sa 4.480. Švajcarac Rodžer Federer nakon osvajanja trofeja u Indijan Velsu, napredovao je za četiri pozicije i sada je šesti sa 4.305 bodova, dok je Španac Rafael Nadal sedmi sa 4.145. Prvu desetoricu kompletiraju Austrijanac Dominik Tim, Hrvat Marin Čilić i Francuz Žo-Vilfred Conga. Opširnije OVDE

09:10 - Detroit konačno pobedioKošarkaši Detroita, za koje je srpski centar Boban Marjanović igrao, prekinuli su niz od tri uzastopna poraza pošto su pobedili Finiks 112:95 u nastavku NBA lige. Marjanović je na terenu proveo nepuna dva minuta i upisao četiri poena i asistenciju. Detroit se popeo na osmo mesto koje vodi u plej-of na Istočnoj konferenciji sa skorom 34-36, istim kao Majami, za šta su najzaslužniji bili Kentavijus Koldvel-Pop sa 23 poena i Andre Dramond sa po 18 koševa i skokova. Košarkaši Minesote, bez povređenog Nemanje Bjelice, izgubili su u Nju Orleansu 123:109 i udaljili se od borbe za doigravanje na Zapadu. Meč je obeležio centar domaćina Entoni Dejvis sa 28 poena i 12 skokova. Ostali rezultati: Bruklin - Dalas 104:111, Filadelfija - Boston 105:99, Toronto - Indijana 116:91, Majami - Portland 104:115, Feniks - Sakramento 118:102 i LA Lejkers - Klivlend 120:125.

08:43 - Federer: Nastavljam sezonu iz snovaŠvajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da mu mnogo znači osvajanje titule u Indijan Velsu. "Ovaj povratak mi zaista mnogo znači. Bio sam tužan što prošle godine nisam igrao zbog povrede, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Osvojiti titulu je predivan osećaj. Mnogo mi znači. Čestitam Stanu, ovo je bila odlična nedelja za njega. Ukoliko nastavi ovako da igra osvojiće mnogo trofeja ove sezone", rekao je Federer posle pobede protiv zemljaka Stana Vavrinke. On je dodao da nije mogao da pretpostavi da će imati tako dobar početak sezone, ali da nije u potpunosti iznenadjen osvajanjem trofeja u Indijan Velsu. "Za mene se niz iz snova nastavlja, ovo je samo bajkoviti povratak koji sam započeo u Australiji. Nisam iznenadjen kao kao tada u Australiji, ali opet je i veliko iznenadjenje za mene što sam osvojio titulu i pobedio sve tenisere sa kojima sam igrao. Ne bih mogao da budem srećniji. Ostvario sam neverovatan start sezone", rekao je Federer. "Prošle sezone nisam osvojio nijednu titulu, nisam igrao ni u jednom u finalu, osim u Brizbejnu. I ova promena je dramatična, ali sjajna", dodao je on.

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

08:15 - Sari: I ranije smo ispuštali veliko vođstvoTrener Napolija Mauricio Sari upozorio je svoje fudbalere da ne mogu gajiti visoke ambicije ako budu olako ispuštali golove prednosti. Takva situacija dogodila se u nedelju u utakmici protiv Empolija. Napoli je na poluvremenu vodio 3:0, ali je Empoli neočekivano u finišu meča smanjio na 3:2, a imao je šansu i da izjednači. "Jednostavno, takvi smo. Počeli smo drugo poluvreme i posle 20 minuta smo pomislili da je utakmica završena. Postali smo pasivni i tako smo ugrozili pobedu. Tu osobinu smo pokazivali i ranije, ali sada radimo na tome i nadam se da ćemo to popraviti. Bilo je danas i dobrih stvari, kao što je celo prvo poluvreme", rekao je Sari. Napoli je ovako nastavio trku sa Romom za drugo mesto tabele.07:50 - Fudbaler Totenhema: Čelsi blizu titule, ali ne odustajemoFudbaler Totenhema Jan Fertongen rekao je da je Čelsi favorit za osvajanje titule u Premijer ligi, ali da njegova ekipa neće odustati od borbe. "Čelsi je favorit za osvajanje titule, ali nećemo odustati sve dok ne podignu trofej. Ide nam dobro i cilj je da nastavimo da pobeđujemo", rekao je Fertongen. Totenhem je na svom terenu pobedio Sautempton sa 2:1, u 28. kolu Premijer lige i tako zadržali drugo mesto tabele. Totenhem trenutno ima 59 bodova, 10 manje od vodećeg Čelsija.07:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track